Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Agna op safari in Tanzania

Tanzania: Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV

In november 2019 ben ik op uitnodiging van Untamed Travelling naar Tanzania geweest.
In een korte periode hebben we het noordelijk deel van het land gezien. We bezochten o.a. het Serengeti Nationaal park, de Ngorongoro krater en een groot aantal lodges/tenten waar je kunt verblijven als je een rondreis door Tanzania gaat maken.

We begonnen onze rondreis vanuit Kilimanjaro Airport en maakten de eerste overnachting in Arusha in een hotel. Dit was heerlijk om dichtbij de luchthaven te verblijven. De vlucht is toch gauw 9 uur. Bijkomend voordeel is wel, de vlucht is overdag en er is maar 1 uur tijdverschil.

We vervolgen onze reis en bezoeken enkele lodges zoals de Chem Chem Lodge.
Deze zeer luxe vintage lodges liggen in het oostelijk gedeelte van het Manyara meer. Deze lodges zijn geschikt om te relaxen bij het zwembad of om een heerlijke massage te nemen, maar uiteraard kun je van hieruit ook een safari doen in het Tarangire National park.

Tarangire Nationaal park
Dit park heeft een geheel eigen karakter. Kenmerkend voor het park zijn de Baobab bomen waartussen grote kuddes olifanten leven. In het noorden is het een uitgestrekt savannelandschap en in het zuiden bestaat het uit heuvels afgewisseld met moerasgebieden. Door het park loopt de Tarangire rivier waardoor grote aantallen wild te observeren zijn. Acacia’s en palmbomen omringen de rivier.

Ook wij hebben hier kennis gemaakt met onze eerste safari. De eerste giraffes, zebra’s en apen zijn gespot. Ook zagen we de typische Baobab bomen.

We overnachten in het Maramboi Tented Logde.

Deze tenten hebben een prachtige ligging aan het Manyara meer en zijn gebouwd op houten vlonders uiteraard met douche, toilet en elektriciteit. Je verblijft hier op basis van all inclusive!
Ze hebben allen een prachtig uitzicht richting het meer. Door de droogte van de afgelopen tijd was het meer heel ver teruggetrokken. Normaal gesproken zou je de trekvogels zoals pelikanen, ooievaars en flamingo’s hier goed kunnen spotten. Deze lodge is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen want ook hier hebben ze een zwembad. Heerlijk om na een safari even verkoeling te zoeken.

In het savanne-achtige gebied leven veel zebra’s giraffes en gazelles. Samen met een gids hebben we een wandeling gemaakt over de vlakte richting het meer. De dieren liepen om ons heen. Een prachtige ervaring!

We trekken verder en komen door het Serengeti Nationaal park.

Serengeti National Park
Serengeti N.P. is het oudste park van Tanzania en wellicht is dit park het meest beroemde park ter wereld. Serengeti is beroemd om de jaarlijkse zebra- en gnoetrek, waarbij duizenden dieren naar het noorden trekken, op zoek naar de sappige graslanden in de Mara. Serengeti betekent ‘eindeloze grasvlakte’ in Masai en dat is hét karakteristieke landschap van de Serengeti, afgewisseld door ‘kopjes’, granieten rotsformaties. De leeuwenpopulatie in de Serengeti is groot. Ook wij spotten de eerste leeuwen tijdens onze jeepsafari. Dat we in een totaal ander gebied zijn wordt ons duidelijk. Het zijn eindeloze vlaktes met soms helemaal niks. De wegen worden hobbeliger, maar ondanks het lawaai tijdens de rit ervaren we de stilte als we stoppen. Als er dan ineens in grote getale zebra’s en gnoes langs trekken, gooien we het dak open van onze jeep en worden er honderden foto’s gemaakt. In één woord geweldig. Wat een dieren. Ik heb nog nooit zoveel dieren bij elkaar gezien.

We overnachten in een eenvoudige tent van de Kati Kati Tented Camp midden in de Serengeti.
Deze tenten hebben wel een douche en toilet maar als je gaat douchen regelt de ranger het warme water voor je. ’s Avonds is het uiteraard erg donker rond de tent en je mag dan ook alleen naar de hoofdtent komen voor het diner, als de ranger je ophaalt. Je schijnt met je zaklamp en dan word je gehaald. De hyena’s liepen langs onze tent en ook ’s nachts hoorden we de leeuwen brullen. Het was weer een ervaring al om.

De volgende dag staat ons al vroeg een andere geweldige ervaring te wachten. We worden om 5 uur ’s ochtends met de jeep naar een locatie in het park gebracht waar de luchtballonnen al voor ons klaar staan. We gaan de zonsopgang beleven in een luchtballon en vliegen een stuk over de Serengeti. We hebben een prachtig uitzicht over het hele gebied en op een gegeven moment vliegen we boven de rivier. Als je goed kijkt zie je honderden luipaarden in het water liggen.

We hebben geluk, want als we bijna willen landen komen de zebra’s en gnoes ineens weer onder ons langs draven. Aangezien het in de ballon erg stil is, horen we de beesten door het veld rennen. Dan pas zie je hoe groot de trek is van deze dieren. Vandaar ook de naam “de grote trek”.
En ja, we zijn gewoon geland in het veld waar alle dieren lopen, zoals ook de leeuwen. Een raar idee misschien maar toch was het allemaal geen probleem. We hebben uiteindelijk een heerlijk ontbijt genuttigd in het veld.

Wanneer je specifiek naar Tanzania gaat voor de grote trek dan moet je goed kijken of het de juiste periode is. Deze kuddes trekken het hele jaar rond door het gebied, eigenlijk altijd op zoek naar de groene gebieden, waar ze dus kunnen eten.
Op een van de foto's zie je in het schema dat de dieren in november in het zuiden zijn. In juli en augustus zijn ze bijvoorbeeld in het Masai Mara National Reserve. Helemaal in het noorden in Kenia.

We rijden verder langs de Grumeti Rivier. Ieder jaar in juni en juli als de rivier vol met water staat en de grote nijlkrokodillen aanwezig zijn dan passeren hier de duizenden dieren. Op het moment dat wij daar waren was de rivier bijna leeg. Een enkele krokodil hebben we gespot.

We komen uiteindelijk aan bij het Grumeti Serengeti Tented Camp. Dit camp ligt aan de rivier waar de vele nijlpaarden in vertoeven. Overdag liggen deze lekker in het water, maar zodra wij ons bed opzoeken in de tent, beginnen deze dieren te leven. Wat een lawaai was het ’s nachts. Oordoppen was voor mij geen overbodige luxe.

Ook dit camp is van alle gemakken voorzien. De tenten hebben allen een toilet en douche, wel is de douche buiten, maar door een muur omringd. Ook heeft dit camp een zwembad. ’s Avonds is er een heerlijk diner in de hoofdlocatie en genieten we van de rust die deze gebieden hebben. Wederom een prachtige omgeving en weer een ervaring rijker tussen de wilde dieren.

De Ngorongoro krater.
Een ander fenomeen is de Ngorongoro krater. De Ngorongoro krater wordt beschouwd als één van wereldwonderen en is een ‘world heritage’ van UNESCO. Het is de grootste intacte krater ter wereld, boordevol dieren, een waar stukje paradijs op aarde. De bijnaam van de Ngorogoro krater is ook wel 'de Tuin van Eden' en dat is niet zo vreemd, gezien het aanwezige wildleven.
Niet alleen leeft hier de ‘Big Five’, ook de vogelliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Duizenden flamingo’s waden in het ondiepe Lake Magadi, maar ook tientallen andere soorten vogels. De lokale Masai mogen in de droge tijd hun kuddes vee in de krater laten grazen. Een spectaculair gezicht.

We brengen een bezoek aan een lodge die gelegen is op de rand van de krater. De krater is 16 bij 19 km en erg diep. Hierdoor kunnen we van bovenaf de dieren niet zien. We gaan daarom naar beneden met de jeep om te zien welke dieren er in de krater leven. Niet alle dieren komen in de krater. Zo komen giraffes niet voor in de krater. Uiteraard wel de leeuwen en die hebben we dan ook weer veelvuldig gespot.

De weg naar de Ngorongoro krater is ook weer totaal anders. Het is zeer bergachtig en met vele dichtbegroeide bossen omgeven. Een prachtige omgeving. Totaal weer anders dan de droge vlaktes die we hebben gezien in de Serengeti.

Ons laatste adres is vlakbij de Ngorongoro krater in het Entamanu private lodge. Entamanu ligt op een unieke plek; op de rand van de Ngorongoro krater, ver weg van andere lodges waardoor het uitzicht hier schitterend is. Niet alleen zuidwaarts over de krater zelf, maar ook noord/westwaarts over de Serengeti. Dit maakt de ligging van het kamp extra bijzonder; dit is de enige plek waar je zowel de zonsopkomst over de Ngorongoro krater kunt zien en de zonsondergang over de Serengeti.

Als ik deze lodges zou moeten omschrijven noem ik deze in 1 woord fantastisch. Ze zijn geweldig ingericht en hebben een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Toen we ’s ochtends wakker werden liepen de giraffes om de tenten heen. Wat wil een mens nog meer tijdens zo’n fantastische reis.


Tips voor Tanzania:
Neem de tijd en plan de reis dusdanig dat je de grote trek kunt zien. Dit is zo fantastisch, dat wil je gewoon weg niet missen.

Boek deze rondreis als privéreis. Je kunt hierdoor zelf bepalen waar je wilt stoppen.

Laagjes kleding is wel een must. Overdag kan het warm zijn maar ’s avonds kan het behoorlijk afkoelen.

Voor informatie en nog meer tips neem gerust contact met mij op!

Meer informatie: www.chemchemsafari.com


Tanzania op de kaart


Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna op safari in Tanzania - Klooster Reizen Reisburo BV

Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »