Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

NatuurRondreizen

Albanië en Macedonië

Macedonië: Albanië en Macedonië - Klooster Reizen Reisburo BV

Wil je eens iets anders zien? Een land in Europa welke nog niet volledig overspoeld wordt door toeristen? Dan zijn deze twee bestemmingen een aanrader!

Albanië:

Menig persoon heeft geen of een negatieve voorstelling van (toeristisch) Albanië. Het land is lang communistisch geweest en eigenlijk pas vanaf 2003 is het rustig in het land en worden grote problemen, zoals de georganiseerde misdaad streng aangepakt. Het land kent een grote economische groei, maar is nog steeds één van de armste landen van Europa. Dit gegeven trok mij heel erg aan om juist dit land te gaan bezoeken!

Bij aankomst op de luchthaven van Tirana (Albanië) valt het me op dat de luchthaven zeer modern is aangelegd, het is nieuw en zeer overzichtelijk. Albanië is maar 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam.

Onze eerste stop is het bergstadje Kruja. De stad geniet een grote nationale bekendheid doordat 's lands nationale volksheld Skanderbeg (deze naam kom je overal tegen in Albanië) er in de vijftiende eeuw gedurende verschillende decennia vanuit het kasteel de oprukkende Turken tegenhield. Het nationaal Skanderbergmuseum is zeer interessant om te bezoeken. In het plaatsje zelf waan je je in het verleden, vooral in de bazaar. Antiekliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Tegen de avond rijden we naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. Hier maken we een stadswandeling en een bustour. Je voelt je veilig in de stad. De mensen zitten gezellig op een terrasje en als je er woont en je hebt een leuk idee om je flat te beschilderen, dan zegt het stadsbestuur, “Leuk, moet je doen!” We hebben dan ook flats gezien beschilderd als dartbord, regenboog en een groene flat met allemaal pijlen. Maar wat vooral opvalt is dat men overal aan het bouwen is in de stad, de mensen willen het gezellig maken!

Dan voor ons de belangrijkste stop: badplaats Düres. De plaats heeft kilometers lange zandstranden en de meeste hotels en restaurants liggen gelijk aan het strand. De meeste hotels liggen zo’n 5 tot 10 kilometer van het centrum. Het centrum heeft een boulevard en je betaalt voor een wijntje 1 Euro en de duurste pizza kost niet meer dan 4 Euro. Je kunt op het strand zelfs schieten met een Kalasjnikov (op een schietschijf) en tsja, dat moest ik toch even proberen… (wel oppassen voor langs lopende toeristen!!)

De volgende dag rijden we met de bus richting Macedonië, waardoor je een goed beeld krijgt van het landschap van Albanië. Het heeft prachtige bergen, heuvels en mooie rivieren. Eigenlijk heeft het wel iets van Oostenrijk, daar kun je het landschap van Albanië misschien het beste mee vergelijken.Macedonië:

Direct bij de grensovergang is het verschil met Albanië te zien. Macedonië is zijn tijd een stuk verder vooruit dan Albanië. Mooiere huizen, nettere straten, mensen hebben wat meer te besteden en dat kun je zien. Het land heeft tal van cultuurhistorische bezienswaardigheden, maar heeft ook schitterende meren, grootse bossen en indrukwekkende bergen.

Wij concentreren ons met name op de badplaats Ohrid (uitgeroepen tot stad van UNESCO) aan het gelijknamige meer van Ohrid,. De stad is omgeven door mooie natuur en in de stad zelf zijn vele bezienswaardigheden uit de Oudheid en meer nabije geschiedenis te bewonderen.

Eén van de belangrijkste producten die in Ohrid gemaakt worden zijn parels, waarvan de Koningin van Engeland ook een ketting draagt (zoals de Macedoniërs vol trots beweren). Deze stad staat ook bekend om zijn 365 kerken, waarvan hedendaags nog maar 66 echt in gebruik zijn.

Het centrum heeft gezellige eettentjes, een mooi park en gemoedelijke straatjes. Het is er heerlijk toeven!

Je kunt vanaf Ohrid een dagtocht maken naar het klooster van St. Naum. Onderweg kom je langs de baai der botten. Deze préhistorische nederzetting is omgetoverd tot een uniek museum op het water. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de levenswijze van de oorspronkelijke inwoners die hier in de periode 1200 v.Chr. woonden.

Dan het klooster van St. Naum. Dit is een klooster met een kerk (gebouwd door St. Naum), waar St. Naum begraven ligt. Het verhaal gaat dat als je je oor op de kist legt waar St. Naum begraven ligt, je zijn hart nog kunt horen kloppen. Andere verklaringen voor het geklop dat er te horen is, is de mogelijkheid van het aanslaan van golven tegen de onderkant van de kerk, of dat het geklop afkomstig is van je eigen hart. In de buurt van dit klooster worden ook de Ohrid parels gemaakt en kun je een tour met een roeiboot maken door een stuk natuur waar ‘den Doolaard’ een boek over heeft geschreven. Wij maken deze tocht en het is werkelijk prachtig!

Vanuit het centrum van Ohrid zijn we met de boot naar ‘Cuba Libre’ gevaren, dit is een strand met een loungebar. Ontzettend leuk aangelegd en in de zomer een populaire beachbar. Vanaf ‘Cuba Libre’ kun je heel makkelijk lopend naar het centrum.

’s Avonds hebben we een diner in restaurant Belvedere in het centrum waar de beroemde ‘bottle man’ Zoran Madzirov een show komt geven. Deze man maakt muziek op flessen en heeft zelfs mogen optreden met onder andere Sting en Tina Turner. Een hele belevenis!

Mijn ervaring met Albanië en Macedonië is zeer positief! Albanië staat in de kinderschoenen wat betreft het toerisme voor de West-Europeanen, maar dat heeft een bepaalde charme! Je merkt nog heel erg de communistische denkwijze: alles moet tegen de mensen worden gezegd anders doen ze het niet. Vooral de oudere generatie denkt (nog) niet zelf na, ze wachten tot hen wordt verteld wat ze moeten doen. Volgens de gids zal hier nog een generatie overheen moeten gaan alvorens deze gedachtengang is weggezakt.

Macedonië is verder ontwikkeld en is rijk aan cultuur en natuur. Het heeft me verrast.

Beide landen zijn zeer gastvrij en goedkoop ter plaatse. Wil je eens iets anders zien? Een land in Europa welke nog niet volledig overspoeld wordt door toeristen? Dan zijn deze twee bestemmingen een aanrader!


Macedonië op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »