Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Autorondreis Wales door Lian

Wales: Autorondreis Wales door Lian - Klooster Reizen Reisburo BV

Via de ferry Hoek van Holland – Harwich heb ik in September een autorondreis gemaakt door Zuid Engeland en Wales.

Onze eerste stop was in Windsor. Hier staat het beroemde Windsor Castle, bezit van de Engelse Koningin. Het is een favoriet bij zowel Koningin Elizabeth zelf als het Britse volk. Het is bovendien de trouwlocatie van Prince Harry en Meghan Markle bij hun sprookjeshuwelijk in 2018.

Na Windsor hebben we een paar nachten doorgebracht in het Brecon Beacons Nationaal Park (Zuid Wales).Het is een gebied met heuvels, bergen, gras -en heidelandschappen (moorland), ook wat bossen en de nodige waterreservoirs, met name in het zuidelijke centrale deel.

Een populair gebied voor wandelaars vind je in het midden van het park, de Central Beacons. Dit gebied ligt ten zuiden van het stadje Brecon waar vlakbij ook het officiële bezoekerscentrum van het nationale park is gesitueerd. In dit gebied bevindt zich ook de hoogste top van de bergketens in het zuiden van Wales. De Pen y Fan . Deze Pen y Fan telt 886 hoogtemeters. Deze top hebben we beklommen. Dit is een wandeling van circa 16 kilometer. Deze klim was een behoorlijk uitdaging voor ons. Onderweg maakten we regelmatig een stop om van het wisselende uitzicht te genieten (en uiteraard om op adem te komen).

Het westelijke gedeelte van het Brecon Beacons National Park bestaat uit de Black Mountain Range. Hier vindt je de zogenaamde Waterfall Country (aan de zuidkant van het N.P.). De watervallen zijn te zien in de buurt van de dorpen Pontneddfechan, Ystradfellte en Penderyn. Je kunt het Waterfalls Centre in Pontneddfechan als startpunt nemen. Ook hier kun je prachtig wandelen. Om de watervallen goed te kunnen zien moet je veel treden af en op klauteren. Heel intensief maar zeker de moeite waard om te doen. Wel je eigen picknick meenemen want er is niets te koop.

Na Brecon Beacons zijn we neergestreken aan de zuidkant van Snowdonia National Park. De route vanuit Brecon over de B4518 (o.a. door Dylife) naar Snowdonia National Park is wonderschoon. De weg gaat door een heuvelachtig landschap. Na iedere heuvel is het weer een verrassing wat het uitzicht gaat worden. En deze is iedere keer weer de moeite waard.

Snowdonia (Noord Wales) is grotendeels dunbevolkt gebied en dat heeft vooral te maken met de geografie. Het is heuvelachtig maar ook voor een groot deel bergachtig. De bergen liggen bijna allemaal in het Snowdonia National Park. Hier vindt je veel verschillende bergen die boven de 1000 meter uitkomen. De hoogste, bekendste en tevens naamgever van het park is Snowdon. De berg is zeer populair bij wandelaars maar als je niet van wandelen houdt dan kun je ook met een speciale trein omhoog naar de top om van de uitzichten genieten. Die trein vertrekt in Llanberis. Reserveren van te voren is aan te raden.

Snowdonia heeft ook een kustlijn van 60 kilometer met kleine stadjes en dorpen. Enkele plaatsen zijn bijvoorbeeld Barmouth en de achterliggende Mawddach Estuary, Porthmadog waar de treinen van zowel de Welsh Highland Railway als de Ffestiniog Railway vertrekken over mooie trajecten door de bergen.
Langs de kust van Wales heb je het Wales Coast Path, een wandelpad van circa 1.400 kilometer. Tevens hebben ze in Snowdonia 18 rondwandelingen ontwikkeld die gebruik maken van het Wales Coast Path. Deze routes variëren van 2 tot 17 kilometer en zijn goed gemarkeerd. Eén van onze wandelingen liep dwars over een golfterrein. Goed uitkijken dus! Een golfbal kan hard aankomen.

Ook mensen die van kastelen houden kunnen goed in Wales terecht. Je vindt er hier talrijke. O.a. in Bangor, Conway en Harlech. Harlech is sinds kort ook bekend door het Guinness Book of Records. Je vindt hier de steilste straat van de wereld. Voorheen was deze te vinden in Dunedin in Nieuw Zeeland. Sinds 16 juli 2019 is de eer nu aan het straatje Ffordd Pen Llech in Harlech.Deze heeft op het steilste punt een stijgingspercentage van 37,5%. Wij hebben in het dorp genoten van een High Tea met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Na Snowdonia National Park hebben we op de terugreis Oxford bezocht. Daar de colleges nog niet waren gestart konden we overnachten in één van de universiteiten van Oxford. Onze kamer was eenvoudig maar wel ruim met een eigen badkamer en heel veel kastruimte. Ook een koelkast was aanwezig maar bijvoorbeeld een tv ontbrak. We sliepen op de universiteit van Christ Church, één van de meest respectabele en bekendste college van Oxford. Deze college is indrukwekkend vanwege de enorme omvang, de prachtige kathedraal en de beroemde eetzaal en trappen die je vast herkent uit de Harry Potter films! In deze eetzaal zit je ’ s ochtends met alle gasten aan lang gerekte tafels. Je kunt er als gast vrij in en om het complex rondlopen en allerlei ruimtes gratis bezoeken zoals het museum, de prachtige tuin of de kathedraal. In deze kathedraal hebben we nog een optreden bijgewoond van het Christ Church Choir. Vond het overnachten op de universiteit een hele bijzondere ervaring.

Eén van de meest herkenbare bouwwerken van de Oxford is een opvallend rond gebouw, de Radcliffe Camera. Deze dient vooral als leesruimte voor boeken uit de Bodleian Library want deze boeken worden niet uitgeleend. En omdat veel studenten hier studeren, is het niet zomaar toegankelijk voor toeristen. Wil je toch graag de binnenkant bekijken? Dat kan alleen met een georganiseerde rondleiding. Dat is echt wel een aanrader.

Oxford is niet groot. Je kunt alles goed te voet afleggen en een bezoek van 1, max. 2 dagen is voldoende.
We mochten op onze eerste avond in Oxford genieten van de kermis. Nog nooit zo’n grote en uitgebreide kermis gezien. En elke attractie werd goed bezocht, ongelooflijk wat een mensen hierop af kwamen. Een hele happening.

Wales is een bestemming voor rustzoekers, wandelaars, treinliefhebbers, cultuurbarbaren, natuurliefhebbers, mountainbikers, windsurfers, vogelspotters, strandliefhebbers. Heel veelzijdig dus. Ik ga graag nog eens terug.


Wales op de kaart


Autorondreis Wales door Lian - Klooster Reizen Reisburo BV
Autorondreis Wales door Lian - Klooster Reizen Reisburo BV

Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »