Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Anke Wolters

AutovakantiesRondreizenVerre reizen

Autorondreis West-USA

West-USA: Autorondreis West-USA - Klooster Reizen Reisburo BV

08/11/2016 - Geschreven door reisadviseur Anke Wolters

San Francisco-Yosemite National Park-Visalia
Wij beginnen onze reis in San Francisco, ook wel de meest Europese stad van Amerika genoemd. Het is gelegen op een schiereiland aan de Pacifische kust in de staat California. Kenmerkend aan San Francisco zijn haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist. We bezoeken Alcatraz, het eiland met daarop de gevangenis waar vroeger de grootste misdadigers werden opgesloten. Je kunt gebruik maken van een audiosysteem, waarbij je op een leuke manier in het Nederlands wordt rondgeleid.

’s Middags huren we een fiets en fietsen over de Golden Gate Bridge. Dit is een grote hangbrug die het schiereiland waarop San Francisco ligt met het noorden verbindt. Andere leuke bezienswaardigheden zijn:
- Lombard Street, een van de bochtigste straten ter wereld
- Fisherman’s Wharf
- Chinatown
- Pier 39

Na 2 dagen San Francisco begint onze auto rondreis langs de Nationale Parken. Onze groep van 11 personen heeft de beschikking over 4 auto’s en elke auto bepaalt zelf de route (en koffiestops) naar de volgende bestemming. We treffen elkaar ’s avonds weer in het hotel.

Yosemite National Park
Een park welke bekend staat om de adembenemend mooie natuur met indrukwekkende valleien, hoge bergen met prachtige uitzichten, oude bossen en enorme watervallen. Met meer dan 3000 km2 is Yosemite een van de grotere Nationale Parken in Amerika, en met zo’n 3,5 miljoen bezoekers per jaar ook een van de meest drukbezochte. Er is een gratis shuttlebussysteem om bezoekers binnen de Yosemite Valley te vervoeren.

Tip: koop een America the beautiful Pass, deze kost USD 80,00. Bij de meeste parken is de pas geldig voor alle inzittenden van een personenauto.

Verder bezoeken wij Mariposa Grove. Hier kun je sequoia bomen zien, die duizenden jaren oud zijn. De meeste Sequoia’s hebben een naam gekregen. Op de foto is de Grizzly Giant te zien. Deze boom is 2700 jaar oud en waarschijnlijk de oudste levende sequoia.

Visalia-Death Valley-Las Vegas
De op een na heetste plek op aarde, met het laagste punt van het Amerikaanse continent. We stoppen bij de Sand Dunes, een van de meest gefotografeerde zand duinen ter wereld. Vervolgens gaan we naar het laagste punt in de Verenigde Staten, Badwater. Dit is 86m beneden de zeespiegel. Wij rijden de Artist’s Drive, een 14,4 kilometer lange eenrichtingsweg. Deze leidt naar een uitzichtpunt met de naam Artist’s Palette. Onderweg zien we rotsen in verschillende kleuren. Deze kleuren zijn afkomstig van het oxidatieproces van verschillende soorten metalen.

Tip: zorg voor een volle tank benzine.
Goed te weten: mobiele telefoons werken niet in Death Valley!

Las Vegas
Na een lange dag komen we aan in Las Vegas, waar we 2 nachten verblijven. Deze stad staat bekend om de vele casino’s en de grote hotels met veel entertainment. Wij dineren in het MGM. Dit is het tweede grootste hotel in de wereld.

Tip: wil je voordelig naar een show, probeer een kaartje te bemachtigen bij een van de verkooppunten op de Strip.

Las Vegas-Hoover Dam-Route 66-Grand Canyon
We maken een stop bij de Hooverdam Deze dam verzorgt elektriciteit voor alle omliggende staten. Vervolgens rijden we een stuk over Route 66 naar de Grand Canyon, gelegen in het noordwesten van de staat Arizona. De canyon is bijna 450 km lang en op bepaalde plekken 29 km breed. De twee belangrijkste gebieden zijn de North Rim en de veel drukker bezochte South Rim. Het weer in de Grand Canyon kan nogal verschillen vanwege de grote hoogteverschillen, tussen 730 en 2400 meter.

Wij rijden naar Desert View, waar je vanaf de parkeerplaats 500 meter loopt om naar de rand van de Grand Canyon te komen. We klimmen naar de top van de uitzichtstoren en hebben een prachtig uitzicht. Hier is een bezoekerscentrum, souvenirwinkel, snackbar en toiletten.


West-USA op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »