Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Nieuws/vakantieblog

Nieuwe EU-handbagage regels

De meest recente handbagage regels vindt u op de site van Schiphol: http://www.schiphol.nl/Reizigers/OpSchiphol/Bagage/RegelsHandbagage.htm. Voor uw gemak treft u dezelfde informatie op onze site!

Voor alle vliegtuigpassagiers, die vertrekken van – of overstappen op een luchthaven binnen de Europese Unie (EU), gelden regels voor wat meegenomen mag worden in de handbagage. Zo is het meenemen van gevaarlijke stoffen en voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor de passagiers, bemanning of de veiligheid van het vliegtuig is niet toegestaan. Andere artikelen, zoals vloeistoffen en gels, mogen alleen onder bepaalde voorwaarden mee genomen worden in de handbagage.


Verboden handbagage

Sommige artikelen zijn verboden om als handbagage in het vliegtuig mee te nemen. Deze zijn vermeld in een Lijst Verboden Goederen Handbagage die is opgesteld door de EU. Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. De beveiligingsmedewerker behoudt altijd het recht om alsnog vanwege veiligheidsredenen een artikel te weigeren.


Vloeistoffen en gels

Wilt u uw eigen shampoo meenemen als handbagage? Of heeft u uw lenzenvloeistof nodig in het vliegtuig? Vloeistoffen en gels kunnen alleen in uw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:

Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml (zie voor de volledige voorwaarden de regels voor handbagage)
Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter
Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje
Medicijnen, dieetvoeding en babyvoeding, aantoonbaar nodig tijdens de reis, zijn toegestaan
Voor transfer passagiers die overstappen op Schiphol geldt dat zij hun taxfree aankopen, gedaan op de luchthaven van vertrek of in het vliegtuig, mee mogen nemen op hun transfervlucht, mits deze op Schiphol zijn gecontroleerd en goedgekeurd. De vloeistoffen moeten apart worden aangeboden in de originele verzegelde tas met daarin ook de bon.

Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie.

Neemt u vloeistoffen, gels of spuitbussen mee of koopt u deze vóór het inchecken en heeft u deze niet nodig aan boord? Dan adviseren wij u deze in uw ruimbagage te stoppen.


Gekocht op Schiphol

Alles wat u op Schiphol na de paspoortcontrole heeft gekocht, mag met u meevliegen. U kunt uw aankopen gewoon meenemen als handbagage. Wel gelden speciale regels voor vloeibare stoffen.


Speciale voorwaarden voor gekochte vloeistoffen en gels

Als u op een volgende luchthaven nog een overstap heeft, moeten de vloeistoffen en gels door de taxfree winkel of aan boord voor u zijn verpakt en verzegeld.
De vloeistoffen of gels zijn aantoonbaar op de dag van de vliegreis gekocht

Gekocht op een andere luchthaven of in het vliegtuig

Passagiers die overstappen op Schiphol mogen vloeibare artikelen die zij hebben gekocht op de luchthaven van vertrek of in het vliegtuig meenemen op de volgende vlucht mits deze op Schiphol zijn gecontroleerd en goedgekeurd. Deze vloeistoffen moeten in de originele verzegelde tas worden aangeboden, met daarin ook de bon. De originele verzegelde tas moet voldoen aan de ICAO-regels.


Vliegt u naar Australië?

Voor sommige landen gelden speciale regels:

Vliegt u vanuit Schiphol naar Australië en stapt u over in Singapore of Kuala Lumpur, dan wordt u geadviseerd om taxfree gekochte vloeistoffen, gels of spuitbussen indien mogelijk na de douanecontrole in uw ingecheckte bagage te vervoeren.

Per ongeluk iets verkeerds ingepakt?

Heeft u per ongeluk uw (nagel)schaar in uw handbagage gepakt? Dan kunt u deze nog voor het inchecken in uw ruimbagage doen. Is dat niet meer mogelijk dan kunt u het artikel inleveren bij de beveiligingsbeambte. U kunt tegen betaling de artikelen ook laten versturen. Daarvoor kunt u terecht bij de servicepunten in de Vertrekhallen.


Bij twijfel bellen

Indien u twijfelt of u bepaalde goederen mag meenemen, dan kunt u ook bellen met: 0900 01 41, EUR 0.40 p.m. Bij twijfel over chemische/ontvlambare stoffen kunt u bellen met de Inspectie Leefomgeving en Transport. Dit kan tijdens kantooruren op nummer +31(0)88 489 00 00.

Meer berichten lezen? Zie ons Nieuws/vakantieblog


Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Boek voordelig en flexibel bij FTI Reizen - Klooster Reizen Reisburo BV

Boek voordelig en flexibel bij FTI Reizen

Boek nu jouw vakantie voor 2021 met wel heel veel voordelen!...  Verder lezen »