Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Johanna de Boer

NatuurVerre reizenExcursies en uitstapjes

Camperstudiereis West USA in samenwerking met Travel Trend

West-USA: Camperstudiereis West USA in samenwerking met Travel Trend - Klooster Reizen Reisburo BV

08/11/2016 - Geschreven door reisadviseur Johanna de Boer

Op 15 september is het zover. Met een relaxte schipholtaxi naar Schiphol, waar we met de KLM vertrekken naar het zonnige Los Angeles. Na een zeer ontspannen en service gerichte vlucht komen we aan in Los Angeles en hebben een transfer per shuttle naar ons overnachtinghotel, Hotel Hacienda in Segundo.

Wat meteen opvalt is dat Los Angeles een mega grote stad is, waarbij het toch tegenvalt om alle highlights even snel te bezoeken. Samen met de groep toch de keuze gemaakt om eerst naar het bekende Hollywood af te reizen. De bekende Walk Of Fame bezocht en natuurlijk wat foto’s gemaakt van de bekende sterren welke voor eeuwig in de grond getegeld liggen. Tevens is alles hier in het teken van de filmindustrie. Vervolgens door naar Beverly HIlls, waarbij een bezoek en fotostop bij de welbekende Rodeo Drive niet mag ontbreken. Onze stadstour van vanmiddag eindigt in Santa Monica, waar we heerlijk genieten van het diner met een fantastisch uitzicht op een mooie zonsondergang.

De volgende dag is het zover, het in ontvangst nemen van de camper. Met een ware Hummer limousine worden we naar camper verhuurstation Moturis gebracht. Moturis is een kleinschalige en van oorsprong Zwitserse maatschappij met kwalitatief uitstekende campers.

Na de instructievideo krijgen we uitgebreide uitleg over de camper, zodat we weten hoe de praktische zaken van een vakantie met een camper werkt. Bijvoorbeeld hoe de elektriciteit en water aan te sluiten op de campgrounds en vooral hoe het afvalwater op een correcte manier te dumpen.

We ontvangen onze camper, de type S-27S, welke 8.60m lang is! Na wat geoefend te hebben op het terrein van Moturis, is het zover! We mogen eindelijk rijden en onze weg vervolgen naar het volgende verhuurstation Cruise America, waar we nog een aantal campers zullen ophalen.

Het is even wennen om te rijden met zo’n enorm slagschip, maar na verloop van tijd wen je er heel snel aan. Tevens zijn mijn medereizigsters zo alert om mede op te letten op het enorm drukke verkeer in Los Angeles. Een ware belevenis!

Cruise America is één van de grootste verhuurmaatschappijen van Amerika en dat is te zien. Alles gaat in sneltreinvaart en gestroomlijnd qua afhandeling van het in ontvangst nemen van de camper. Deze maatschappij biedt goede en praktische campers voor een aantrekkelijke prijs. Wel valt dan het verschil op qua camper tussen de twee organisaties. Bijvoorbeeld het glaswerk bij Cruise America is van plastic. Bij Moturis heb je echte dekbedden en bij Cruise America slaapzakken en bij Moturis is de inventaris uitgebreider dan die van Cruise America.

Desondanks, beide maatschappijen bieden uitstekende campers aan.

Na alle campers in ontvangst te hebben genomen, volgen we met z’n allen de route naar onze eerste stop: Las Vegas. Gelijk een pittige afstand vanaf Los Angeles met een paar snelle fotostops onderweg en het wisselen van chauffeurs, daar we gelijk ruim 400 km deze eerste middag rijden.

Bij zonsondergang komen we aan in Las Vegas met haar bekende skyline. Zodra de zon verdwijnt, blijft het licht schijnen in Las Vegas middels de vele neonlichten en felle verlichtingen langs de Strip. In stijl, met wederom een limousine, gaan we naar de geweldige show van Zarkana van Cirque du Soleil. Na deze fantastische show, waarbij acrobatiek en goede clowns acts hoog in het vaandel staan, zijn ontdekken wij wandelend de strip en Las Vegas. Eerst een fantastische fonteinenshow bij het Bellaggio hotel en vervolgens verbazen we ons over de luxe hotels zoals The Venetian en Aria Hotel. Tot slot nog even snel een gokje wagen en natuurlijk als een ware toerist samen op de foto met de Eenarmige Bandiet!

De volgende dag eerst een hotelinspectie in het Circus Circus hotel (welke beschikt over een pretpark in het hotel!) en ook dit hotel is een ware aanrader voor een overnachting in Las Vegas.

Vervolgens na dit bezoek eerst met alle 5 campers langs een mega supermarkt, om onze voorraad voor de komende dagen in te slaan. Pas dan merk je dat alles in Amerika bigger en bigger is, in vergelijking met ons land. Een enorme supermarkt, waar wij hier in Nederland geen enkele voorstelling van kunnen maken.

Hierna eindelijk op weg naar ons volgende hoogtepunt: Zion National Park. Naarmate de rit naar dit park vordert, wordt het landschap groener en weer diverser. Ook het rijden gaat gemoedelijker en meer ontspannen, daar we nu voornamelijk op 2-baanswegen rijden.

In het pittoreske en gezellige plaatsje Springdale installeren we de campers op een hele mooie campground met schitterend uitzicht op de ruige rotsen. Overal waar je in Springdale verblijft, zie je om je heen onderdelen van het Zion National Park. Zion NP is alleen toegankelijk met de shuttle bus van het park welke een zeer frequent rittenschema heeft. Tevens biedt dit park alle mogelijkheden voor verschillende type wandelaars. Van rolstoelvrije paden tot grillige trails, voor ieder wat wils. In Zion NP voelt een mens zich heel klein, daar de enorme rotsformaties tot ver boven je uittorenen. Een geweldige ervaring.

De volgende dag pakken we onze spullen en nemen afscheid van Zion NP. We gaan één van de mooiste routes rijden. Over de Route 9 van Zion NP richting Bryce Canyon. Vrij snel vanuit Zion NP gaat onze rit de hoogte in en middels vele haarspeldbochten worden we beloond met fantastische vergezichten! Tijdens deze route dient men door twee tunnels te rijden. Deze tunnels zijn zo smal, dat je met de camper alleen door de tunnel moet rijden en er geen tegenliggers mogelijk zijn. Goed opgelost door de Amerikanen. Voor de camper dien je een fee te betalen en het verkeer wordt aan de andere kant van de tunnel tegengehouden, zodat je zonder gevaar en ongelukken met je camper veilig door de tunnel kan rijden.

Na een mooie tocht komen we aan in Bryce Canyon. Bryce Canyon bestaat uit rotsformaties in allerlei gekke vormen en valt goed te omschrijven als een stenen woud of een grot zonder plafond. Er zijn verschillende uitkijkpunten en wij hebben ervoor gekozen om een wandeling naar beneden te maken de canyon in, tussen de hoodoos (puntige rotsformaties) door. Ook dit park beneemt je de adem weer, doordat je een fantastisch natuurfenomeen te zien krijgt. Een andere mogelijkheid om het park te bezoeken is per paard of per quad. Een ware aanrader.

’s Avonds krijgen we een typisch western dinnershow te zien, waarbij de cowboys and girls ons met muziek vermaken, en wij natuurlijk op een Amerikaanse steak getrakteerd worden. In de nacht merken we dat we op hoogte zitten, want de temperaturen lopen tegen het vriespunt aan. Een heel ander klimaat in vergelijking tot Zion NP.

De volgende dag na het ontbijt, rijden we via de plaats Kanab naar Lake Powell. Kanab is een typisch Amerikaans slaapstadje in het Wilde Westen. Kanab en omgeving zijn decor geweest van menig westernfilms. We genieten van een heerlijke lunch in het schattige Parry Lodge.

Aangekomen in Lake Powell, een kunstmatig meer op de grens van de station Arizone en Utah dat wordt gevormd achter de Glen Canyon Dam in de Colorado Rivier. Hier maken we de Antelope Canyon Boattoar van circa 1,5 uur. Na deze boottocht rijden we voor de zonsondergang door naar het Horseshoe Bend net nabij Page. Bepakt met hapjes en drankjes klimmen we naar het uitkijkpunt. Hoewel de zon net onder is, als we aankomen, worden we beloond met een fantastische volle maan, welke de Horseshoe Bend heel erg mooi verlicht.

Vervolgens rijden we de volgende dag vanuit Lake Powell door naar de Grand Canyon. Onderweg passeren we de Glen Canyon Dam. Grand Canyon NP is één van de grootste toeristentrekkers van de Verenigde Staten. De canyon is bijna 450 km lang en op bepaalde plekken maar liefst 29 km breed. Vanaf de East Rim rijden we de Grand Canyon NP binnen en rijden zo door naar Grand Canyon Village. Onderweg hier naartoe hebben we diverse stops met mooie uitkijkpunten. De Grand Canyon Village is een leuk plaatsje met prachtige lodges. Tevens bestaat de mogelijkheid om een Helicopter tour over de Canyon te maken. Een onvergetelijke ervaring!

Aan het eind van de dag verlaten we de Canyon en rijden door naar ons overnachtingadres in Williams. Williams is een gezellige plaats, waar de Route 66 een grote rol speelt. Alhier dineren we heerlijk in het restaurant Wild West Junction. Vanuit Williams rijdt ook een historische stoomtrein dagelijks naar de South rim van de Grand Canyon. Een leuk alternatief vervoermiddel.

De volgende dag vertrekken we voor een dag vol historie. We pakken vandaag namelijk een stukje originele Route 66 mee. Bij Seligman slaan we de Route 66 op. Na de lunch in Kingman nemen we in deze plaats een kijkje in het Powerhouse Route 66 Museum waar we alles over de route 66 te weten gaan komen.

Vervolgens rijden we door naar onze stop voor vannacht. Het prachtige Pirate Cove Resort & Marina in Needles. Een prachtige campground aan de Colorado rivier, waarbij we een privé plaats hebben in het zand. De avond eindigen we zeer sfeervol met een groot kampvuur met natuurlijk de Big American Pizza’s!

Tot slot de laatste dag in Amerika. Vandaag rijden we via Palm Springs naar Los Angeles. Palm Springs is een gezellige plaats midden in de woestijn met palmbomen, trendy winkels en hippe restaurants. Vanuit deze plaats rijden we het laatste traject over 6-baanswegen naar Newport Beach Los Angeles. Onze eindbestemming van de reis. Dit is de ideale plaats om na een rondreis aan het strand te eindigen en bij te komen van de enerverende reis.

Deze camperreis heeft mij laten zien wat voor een geweldige ervaring het is om per camper door Amerika te reizen. De mooiste campgrounds zijn aanwezig en hier geniet je in alle rust van alle natuur om je heen. Alle campgrounds die wij hebben bezocht waren van allerlei faciliteiten voorzien.

Daarbij kun je door de uitgebreide voorzieningen van de camper ervoor kiezen om zelf de maaltijd te maken en hoef je niet altijd uit eten te gaan. En zeg nu zelf, wat is gezelliger dan barbecueën bij een kampvuur bij je camper op een prachtige plek in de natuur!

Tip:

Boek vooraf de campgrounds. Met name de campgrounds bij de Nationale Parken zijn altijd snel volgeboekt.

Houdt in uw budget rekening met de tankkosten. Een camper verbruikt nogal wat benzine. Het is raadzaam om deze kosten mee te nemen in uw vakantiebudget.


West-USA op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »