Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Margreet Barlagen

NatuurKamperenVerre reizen

Canada

Canada: Canada - Klooster Reizen Reisburo BV

08/11/2016 - Geschreven door reisadviseur Margreet Barlagen

We maken een tocht met de Ice Explorer over de eeuwenoude enorme Athabasca Gletsjer in de Columbia Icefields. Heel indrukwekkend! Hierna nog stops bij de Sunwapta Falls en de Athabasca Falls om te eindigen in Jasper waar we voor 2 nachten een camping bespreken. Op en in de omgeving van de camping zien we diverse wilde dieren zoals elanden en hertjes.

Het is zover, we gaan naar Canada!!!

We hebben de rechtstreekse vlucht met Air Transat naar Calgary geboekt. Deze verloopt, zelfs met 2 kleine kinderen, vlekkeloos. Bij aankomst nemen we de gratis shuttle naar het Travelodge Hotel waar we 2 nachten blijven.

De volgende dag hebben we mooi de tijd om met de metro downtown te gaan en Calgary te ontdekken. We bezoeken het 191 meter hoge observatiedek van de Calgary Tower vanwaar we een heel mooi uitzicht hebben over de stad. Vervolgens lopen we door naar Fort Calgary waar je in het museum het ontstaan en de geschiedenis van de stad op een leuke manier leert kennen. Terug lopend naar de metro gaan we nog langs de oevers van de Bow River, door Chinatown en de bekende winkelstraat Stephan Avenue.

Maandagmorgen melden we ons bij het naastgelegen kantoor van Cruise Canada. Hier krijgen we een korte uitleg van de camper en een instructievideo te zien hoe alles werkt. Gauw de bagage oppikken en gaan! We rijden vandaag helemaal van Calgary naar Bellevue, hier wonen vrienden van ons en die gaan we een paar dagen bezoeken. De weg hiernaartoe is lang en voor Europese begrippen erg rustig, maar dat krijg je in zo’n groot land als Canada.

Na een aantal dagen bijkletsen en bijkomen gaan we "echt" beginnen aan de rondreis. We rijden terug naar Calgary, onderweg genietend van de oogstwerkzaamheden op het immense land langs de wegen.

Vandaar gaan we de volgende dag richting de Rockies! De eerste stop is de toch wel mondaine plaats Banff. Hier maken we een wandeling naar het indrukwekkende Fairmont Banff Springs Hotel uit 1888, vlakbij dit hotel liggen ook de beroemde Bow Falls. Na de lunch, die we zelf kunnen bereiden in de camper, rijden we naar het Lake Minnewanka waar we een bootje huren en een mooie tocht op het meer maken. We overnachten op een camping in Banff en kunnen ’s avonds zo nog even met de bus of lopend naar het centrum.

We rijden via de Highway 1A oftewel Bow Valley Parkway naar Lake Louise. Dit is de weg die parallel loopt aan Highway 1 en heeft diverse uitkijkpunten onderweg. Daar aangekomen bezoeken we eerst Moraine Lake en vervolgens Lake Louise. Beide meren zijn zo mooi blauw. Moraine Lake is echter iets rustiger en minder massaal dan het Lake Louise. Van daar rijden we door naar het Yoho National Park. We nemen een kijkje bij het Lake Emerald, de Natural Bridge en tot slot de Takakkaw Falls. Het mooie is dat het een heel bosrijk gebied is en aangezien we in september reizen beginnen de bomen al geel, oranje en rood te kleuren. Een echte Indian Summer!!!

Na onze overnachting op de camping in Lake Louise rijden we over de Icefields Parkway richting Jasper National Park. Onderweg nog een paar meren bezoeken, zoals het Bow Lake en Peyto Lake. Laatstgenoemde is zo blauw, dat het bijna zeer doet aan je ogen en het ziet er heel onwerkelijk uit. Verder maken we een tocht met de Ice Explorer over de eeuwenoude enorme Athabasca Gletsjer in de Columbia Icefields. Heel indrukwekkend! Hierna nog stops bij de Sunwapta Falls en de Athabasca Falls om te eindigen in Jasper waar we voor 2 nachten een camping bespreken. Op en in de omgeving van de camping zien we diverse wilde dieren zoals elanden en hertjes.

Vandaag staat de Jasper Tramway op het programma. Het is heerlijk weer en we zijn er vroeg. We genieten van het geweldige uitzicht dat je van boven hebt. We rijden vervolgens richting Miette Hot Springs waar we even heerlijk gaan relaxen in het warme water van de bron met uitzicht op de bergen. In de loop van de middag weer terug richting Jasper om dan de Maligne Road op te gaan richting Lake Maligne. Dit is een weg van ongeveer 25 kilometer waar heel veel wild te vinden is, met name zo rond een uur of 5 in de middag. We zijn dan flink op zoek gegaan en na eerst enkele hertsoorten en bokken zien we dan opeens een zwarte beer aan de kant van de weg op zoek naar voedsel. Hij trekt zich er niks van aan dat er mensen blijven staan om hem te fotograferen. Een eindje verderop zien we ook nog een grizzly beer. Onze dag kan niet meer stuk! En na ons avondmaal bij een picknicktafel bij Lake Maligne te hebben genuttigd rijden we voldaan weer terug naar Jasper.

We starten rustig op vandaag en gaan dan beginnen aan de rit naar Clearwater. We maken een stop bij Mount Robson, de hoogste berg in de Rocky Mountains. In Clearwater is het een uur vroeger, dus we zijn vroeg op de camping en genieten even van de speeltuin en de andere faciliteiten op de camping.

Na een ontbijtje in de zon gaan we het Wells Gray National Park in. Dawson Falls staat vanmorgen als eerste op het programma. Dit is een mooie brede waterval. Vanaf de parkeerplaats is het wel een eindje lopen, maar dubbel en dwars de moeite waard! De Helmcken Falls die een eindje verderop liggen hebben meer de naam, dit is een smalle en hoge waterval. Beide zijn ze geweldig hoor, maar de Dawson Falls vond ik mooier. Dan is er ook nog een plek genaamd de Baileys Chute, hier kun je de zalmen stroomopwaarts zien springen. Hier lunchen we ook, waarna we richting 100 Mile House rijden. Dit is een goudzoekerstadje, waar naar mijn idee niet zoveel te beleven is. We zoeken een camping in de buurt van 70 Mile House.

Via de Cariboo Wagon Road komen we aan het beginpunt van deze goudroute in Lillooet. Hier zie je aan de gebouwen nog echt het oude Wilde Westen. Heel leuk om even een rondje te lopen of even een drankje te doen in een van de saloons. Eind van de middag komen we aan in Whistler, de wintersportplaats van Canada. Vanaf onze camping Riverside Resort gaat er een gratis shuttle naar het centrum. Hier maken we gebruik van en bekijken onder andere de overblijfselen van de Olympische Winter Spelen van 2010.

We rijden rustig naar Horseshoe Bay vanwaar we de ferry nemen naar Nanaimo op Vancouver Island.

Dit is een overtocht van ongeveer 1,5 uur waar het niet noodzakelijk is om te reserveren. Ze werken met het principe wie het eerst komt, het eerst maalt. Bij aankomst staat het schip op het punt van vertrekken en moeten wij 1 ronde wachten.

Een lange dag voor de boeg! We gaan rijden naar Tofino aan de andere kant van Vancouver Island. Na ongeveer 3 uur bereiken we het Visitor Centre van het Pacific Rim National Park. We maken een wandeling door het regenwoud en een eindje verderop is een deel waar je goed kan zien wat voor invloed de zee heeft op het regenwoud. Het is net een spookstrand! Vanuit Tofino kun je goed walvis excursies doen, hier hebben wij geen tijd voor, maar we eten er wel lekker verse vis.

Onderweg naar Victoria, de hoofdstad van Vancouver Island, maken we een stop in Chemainus waar ze door het hele dorp wandschilderingen hebben op de diverse gebouwen die de geschiedenis uitbeelden. Aangekomen in Victoria gaan we eerst naar Beacon Hill Park, waar een leuke speeltuin en kinderboerderij voor de kinderen is. Vervolgens maken we een wandeling door de stad naar Chinatown en via de haven weer terug. Bij de haven hebben we mooi zicht op het Fairmont Empress Hotel en de Parlementsgebouwen. Met de camper rijden we nog langs de cruise terminal waar net een schip uitvaart en langs Glendarroch Castle.

Vandaag gaan we terug naar het vasteland, maar eerst nog even een bezoek aan Fort Rodd en Fisgard Lighthouse. Op naar Schwarz Bay voor de overtocht naar Tsawwassen, dit ligt net onder Vancouver. We zoeken camping Burnaby Cariboo RV Park op, waar we nagenoeg in de stad Vancouver kunnen overnachten en reserveren deze voor de komende nachten.

Met een dagkaart van het openbaar vervoer kun je de hele dag gebruik maken van de metro, bus en Seabus. We gaan eerst naar Canada Place om de cruiseschepen te bewonderen die aan de terminal liggen. Vervolgens gaan we zelf met de Seabus naar Noord-Vancouver zodat we een mooi uitzicht over de stad hebben. Terug in de stad wandelen we door de wijk Gastown waar een ouderwetse stoomklok staat, slenteren we door Chinatown en Robson Street en bezoeken we een Public Market op Granville Island.

De laatste dag is aangebroken, de tassen staan gepakt, we leveren de camper in en hebben voor vandaag nog een auto gehuurd omdat onze vlucht pas vanavond om half 11 vertrekt. Zo kunnen we nog mooi een dagje vertoeven bij de Capilano Suspension Bridge en in Stanley Park. Vooral de Capilano Suspension Bridge is heel erg leuk voor kinderen. Hier kunnen ze stempels verzamelen en een speurtocht doen. Uiteraard maakt de grote hangbrug ook enorm veel indruk!

De reis zit erop! We hebben heel erg veel gezien, beleefd en gedaan maar helaas is het tijd om weer naar huis te gaan…

Tips:
- Huur een camper! Er zijn heel veel campings en het ideale aan een camper is dat je altijd je keuken en toilet bij je hebt. Dus lunchen op een verlaten plekje langs het meer is geen probleem!

- Met kinderen heb je op vluchten vertrekkend uit Canada voorrang bij het inchecken op vluchten van Air Transat. Dus niet wachten in de ellenlange rij, maar gewoon via de gezinsbalie.

- Kinderen krijgen aan boord van Air Transat een leuk rugtasje met diverse spelletjes en wat lekkers.

- Koop bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt een parkpas. Deze is een jaar lang geldig en geeft toegang tot 43 Nationale Parken, 167 historische bezienswaardigheden en 4 marineparken door heel Canada voor 1 voertuig met maximaal 7 personen. Kosten CAD 136,40.

- Rijd over de Maligne Road van Jasper naar Maligne Lake rond de klok van 5 uur om beren en andere wilde dieren te zien.


Canada op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »