Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Cruises

Celestyal Cruises, een nieuwe aanbieder op de Nederlandse cruisemarkt

Griekenland: Celestyal Cruises, een nieuwe aanbieder op de Nederlandse cruisemarkt - Klooster Reizen Reisburo BV

Bij deze cruise rederij staan de unieke bestemmingen centraal en niet zozeer de luxe. Uiteraard zijn de 3*-schepen voorzien van allerlei faciliteiten, waarbij het a la carte restaurant zeker een pluspunt is. Zeker leuk voor mensen die het cruisen een keer willen proberen en natuurlijk voor de Griekenland liefhebbers die van island hoppen houden.

Samen met mijn collega Anja Werkman (Delfzijl) mocht ik hiermee kennismaken.

De rederij:
Toegankelijk, informeel, Grieks en een relatief klein schip (‘maar’ 1664 passagiers).
De verzorging aan boord is op basis van all inclusive. Het ontbijt, lunch , diner, snacks en geselecteerde (alcoholische) dranken zijn inbegrepen, zo ook de havengelden en fooien. Op een 4 daagse cruise is zelfs 1 excursie inbegrepen.

Na een vlucht op Athene en een overheerlijke Griekse maaltijd met een schitterend uitzicht op de Acropolis gaan we één dag later aan boord van de Celestyal Olympia. Genietend van het zonnetje aan dek laten we Pireaus achter ons en zetten we koers naar Mykonos. In Mykonos stad slenteren we door de wirwar aan straatjes en lopen we naar de windmolens. Natuurlijk sluiten we af met een spectaculaire zonsondergang op één van de terrassen.

Tijd om weer aan boord te gaan en te genieten van een 3-gangen a la carte diner terwijl het schip koers zet naar onze volgende bestemming Kusadasi, waar we de volgende ochtend aankomen.

Na een stevig ontbijtbuffet besluiten we nog even naar de bazaar in Kusadasi te gaan. Je kunt natuurlijk ook een excursie aan boord reserveren naar Efese, met de maar liefst 2000 jaar oude ruines en de beroemde tempel van Artemis.

Om 12 uur laten we Kusadasi achter ons. Vanmiddag kiezen we voor een snelle lunch in het buffetrestaurant en installeren we ons op het zonnedek waar al gauw één van de vriendelijke gastvrouwen blijft aandringen om een lekkere cocktail te proberen. Ze heeft ons overgehaald, met cocktail is het nu tijd om te relaxen totdat we aankomen in Patmos. Hou je van wat meer actie dan doe je gewoon mee met één van de activiteiten die dagelijks aangeboden worden. Leer de Syrtaki of de Merengue dansen, volg een Zumba les. Doe mee aan een quiz. Het is zelfs mogelijk een Griekse kookcursus te volgens. Keus genoeg dus. Na vier uur varen komen we aan op Patmos. Dit is het eiland van de evangelist Johannes. Hier maken we de excursie naar het klooster onder leiding van onze enthousiaste gids en genieten we ondertussen van de prachtige uitzichten.

Het is nog maar de tweede dag van onze cruise en we hebben nu al veel gezien. Ook ’s avonds aan boord hoef je je niet te vervelen. Na een heerlijk diner in het a la carte of buffet restaurant geniet je van een Griekse avond in de Muses lounge of kies je voor de bar met live muziek in de Argo Lounge onder het genot van een drankje. Hou je van een gokje wagen, dan ga je natuurlijk naar het casino. Voor diegene die nog even los wil gaan op de dansvloer, de disco is vanaf 23.30 uur geopend.

De volgende dag zijn we aangekomen in Heraklion op Kreta.

Tip: bezoek Knossos, de hoofdstad van het rijk van koning Minos of het Lassithi plateau, de hoogvlakte in het binnenland met 10.000 windmolens.

Wij kiezen voor een wandeling via het oude fort Koulos naar het Plateia Venizelou plein, gelegen midden in het centrum van de stad Heraklion met de Morosini fontein die beter bekend is als de leeuwenfontein.

We vertrekken alweer vroeg naar onze laatste bestemming Santorini. Hier moeten we tenderen om aan wal te komen en dan kun je kiezen: via 566 traptreden naar het hoog gelegen plaatsje Thira wandelen of de easy way: het kabelbaantje. Wij kiezen voor optie 2 en besluiten te voet weer naar beneden te gaan.

Dit is alweer onze laatste bestemming. Vanavond zetten we koers naar Pireaus. Voor de laatste keer genieten we van ons a la carte diner in het Aegean restaurant wat ik persoonlijk toch wel verkies boven het buffetrestaurant. En ook onze laatste nacht in de

2- persoonsbuitenhut. Niet heel ruim, maar doelmatig ingericht. Uiteindelijk hebben we er alleen maar geslapen.

Wat Anja en mij betreft is een cruise met Celestyal zeker een aanrader. Wel belangrijk te weten: bij deze cruise rederij staan de unieke bestemmingen centraal en niet zozeer de luxe. Uiteraard zijn de 3*-schepen voorzien van allerlei faciliteiten, waarbij het a la carte restaurant zeker een pluspunt is. Zeker leuk voor mensen die het cruisen een keer willen proberen en natuurlijk voor de Griekenland liefhebbers die van island hoppen houden.


Griekenland op de kaart


Celestyal Cruises Santorini - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises Santorini - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises Santorini - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises Patmos - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises Patmos - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises Mykonos - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises Mykonos - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises zonsondergang Mykonos - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises Kusadasi - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises - Klooster Reizen Reisburo BV
Celestyal Cruises - Klooster Reizen Reisburo BV
Binnenhut Celestyal Cruises - Klooster Reizen Reisburo BV
Athene - Klooster Reizen Reisburo BV
Cruise Celestyal aan boord - Klooster Reizen Reisburo BV
Cruise Celestyal Mykonos - Klooster Reizen Reisburo BV
Cruise Celestyal Mykonos - Klooster Reizen Reisburo BV
Cruise Celestyal Mykonos - Klooster Reizen Reisburo BV
Cruise Celestyal - Klooster Reizen Reisburo BV

Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »