Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

StrandvakantiesDuikenExcursies en uitstapjes

Corfu, Parga en Lefkas

Corfu: Corfu, Parga en Lefkas - Klooster Reizen Reisburo BV

Het eiland Corfu is gelegen in de Ionische zee ten noordwesten van het Griekse vasteland. Het eiland ligt zelfs een gedeelte voor de kust van Albanië. De kortste afstand tot Albanië is slechts 2 kilometer. Corfu is na Kefalonia het grootste eiland wat tot de Ionische eilanden behoord. Het is een eiland van diversen. Zo vind je in het noorden en bergachtig landschap terwijl het zuiden het vlakke landschap domineert.

Corfu-stad is de hoofdstad van het eiland, ook wel bekend als Kerkyra. Corfu-stad is de grootste stad van de Ionische eilanden en staat op de wereld erfgoed lijst van UNESCO. In Corfu-stad vind je veel Venetiaanse, Britse, Franse en natuurlijk Griekse invloeden terug. Dat is terug te zien aan de bouwstijlen van de verschillende authentieke kerkjes, pleinen en huizen. Het is een prachtige schone stad, gelegen aan zee. Het is de combinatie van het aan zee liggen, de oude gebouwen, burchten, winkeltjes en het overheerlijke eten wat deze stad zo leuk maakt. Vanuit Corfu vaart de ferry je binnen 1,5 naar het vasteland vanwaar je nog een klein uurtje in de bus zit voordat je bij Parga aankomt.

Alvorens we naar Parga vertrekken doen we eerst nog het gehuchtje Barbati aan en het grotere plaatsje Aghios Gordios: een klein sfeervol dorp aan de westkust van Corfu. Het ligt tegen de voet van een begroeide heuvel in een mooie baai met één van de mooiste stranden van Corfu. In het kleine centrum vindt u diverse bars en kleine winkeltjes. De eetgelegenheden bestaan uit taverna’s, maar ook voor de internationale keuken kunt u hier terecht.

Tip: in Corfu-stad bevindt zich één lange straat (niet te missen!) waaraan allemaal restaurants met hun terrasjes te vinden zijn. Je kunt hier overheerlijk eten!! Bestel verschillende voorgerechtjes en vergeet niet de Moussaka.

Parga
Parga is gelegen in het noordwesten van Griekenland aan de Ionische zee. Het is schuin tegenover het eiland Corfu gelegen. Het plaatsje ligt tussen twee groene heuvels in en tegen een kleine berghelling aan. Het uitzicht bovenop deze berghelling is dan ook prachtig! Vandaag de dag heeft Parga ongeveer 2500 inwoners. Dit vakantieplaatsje bestaat eigenlijk uit twee baaien en verdeelt daarmee ook gelijk het stadje. Eén baai vertegenwoordigt het oude dorp. Hier komt het pittoreske van Parga naar voren met witte Venetiaanse huisjes en kleine gezellige straatjes. De andere baai is juist voorzien van een uitgestrekt zandstrand en een mooi snorkelgebied. De baaien worden gescheiden door een heuvel met daarop een indrukwekkende burcht.

De omgeving van Parga is vooral groen! Je ziet er veel verschillende fruitbomen zoals sinaasappel-, citroen-, en mandarijnbomen. Daarnaast domineert de olijfboom deze regio eigenlijk. In Parga kun je verschillende uitstapjes maken en op die manier het Griekse stadje leren kennen zoals: per watertaxi naar één van de andere strandjes van Parga, op 2-daagse excursie naar het Meteora-klooster op de toppen van 400 meter hoge rotsen, het bezoeken van de eilanden Paxos en Antipaxos.

Lefkas
Ook Lefkas is gelegen in het noordwesten van Griekenland in de Ionische zee. En ligt ten zuiden van het eiland Corfu. Het eiland is door middel van een brug van 50 meter lang verbonden met het vaste land. Ook dit eiland is groen maar ook bergachtig. Zo zie je veel pijnbomen, cipressen, eiken en platanen. In het oosten en zuiden lopen de beboste heuvels en dalen uit in zee wat voor mooie plaatjes zorgt. In het westen komt het bergachtige landschap terug. Je ziet hier veel steile rotsen langs de zee maar ook prachtige witte zandstranden. De stranden behoren zelfs tot een van de mooiste van Europa!

Aan de oostkust vind je de gezellige en sfeervolle badplaatsjes. Wij deden Lygia en Nidri aan. Lygia ligt tussen Lefkada (de hoofdstad) en Nidri in. Lygia is een echt vissersdorpje en vooral geschikt voor rustzoekers. Voor de gezelligheid is Nidri aan te raden, omdat daar wat meer te doen is. Het is een kleine badplaats met prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee. Je kijkt uit op diverse schilderachtige eilandjes en het vaste land aan de overkant. Nidri bestaat eigenlijk uit een lange straat met wat winkeltjes en meer naar de boulevard toe vind je terrasjes en restaurants/ taverna’s. Verder beschikt Nidri over een aantal kiezel- /zandstrandjes. Nidri is een walhalla voor (beginnende) zeilers. Een bezienswaardigheid zijn de watervallen van Nidri, zo’n 3km lopen van het centrum.


Corfu op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »