Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

VliegvakantiesNatuur

Corfu

Griekse eilanden: Corfu - Klooster Reizen Reisburo BV

Corfu (Korfoe) is het noordelijkste en altijd groene Ionische eiland dat door een zeestraat van nog geen twee kilometer breedte van Albanie gescheiden is. Het landschap op Corfu (Korfoe) is zeer afwisselend. Het noorden is bergachtig en leent zich voor mooie wandelingen, prachtige baaien en gezellige dorpjes. Het midden van het eiland Corfu (Korfoe) is heuvelachtig en in het zuiden is een laagvlakte met prachtige natuur en vooral olijfbomen en cipressen.

Corfu (Korfoe) is het noordelijkste en altijd groene Ionische eiland dat door een zeestraat van nog geen twee kilometer breedte van Albanie gescheiden is. Het landschap op Corfu (Korfoe) is zeer afwisselend. Het noorden is bergachtig en leent zich voor mooie wandelingen, prachtige baaien en gezellige dorpjes. Het midden van het eiland Corfu (Korfoe) is heuvelachtig en in het zuiden is een laagvlakte met prachtige natuur en vooral olijfbomen en cipressen.

Mijn laatste bezoek aan Griekenland is al meer dan 10 jaar geleden, vandaar dat ik zeer verheugd ben dat ik mee mag op de 4-daagse studiereis van Holland International naar Corfu.

Na een vlucht van 3 uur en een kwartier landen 's avonds op Corfu. Na aankomst worden we per bus naar onze overnachtingshotel Suneo Club Aquis gebracht. Hier nuttigen we een diner en aansluitend doen we nog een drankje in het kleine, maar gezellige centrum van Gouvia.

De volgende ochtend bezoeken we meerdere accommodaties van Holland International. Ondermeer rijden we naar het gezinsvriendelijke hotel Aqualand Village. Dit hotel ligt in het binnenland, echter het strand mis je niet door het hoge “splash” gehalte. Ook bezoeken we een zogenaamd Couples only hotel, dit zijn accommodaties waar alleen volwassenen zijn toegestaan en men geen overlast heeft van (luidruchtige) kinderen. Naar dit concept is steeds meer vraag.

In de middag brengen we een bezoek aan Corfu-Stad. De oude binnenstad staat op de wereld erfgoed lijst van UNESCO en heeft zowel Venetiaanse, Franse als Britse invloeden. Hier dwalen we heerlijk door de smalle steegjes en mooie winkelstraten. Uiteraard nemen we ook nog wat te drinken op ēēn van de gezellige terrassen van deze sfeervolle stad.

Op dag drie heb ik me het meest verheugd. Vandaag gaan we namelijk in kleine groepjes het eiland per huurauto verkennen. Zelf ben ik chauffeur en ga samen met drie reisgenoten op pad. Per groepje moet je een bepaalde streek van Corfu gaan verkennen. Allereerst brengen wij een bezoek aan het zomerpaleis van keizering Sissi .

Binnen in het paleis zie je prachtige muur- en plafondschilderingen.In de tuin zijn de beelden van Negen Muzen en de stervende Achilles te vinden.

Na een heerlijke Griekse lunch rijden we richting Paleokastritsa. Paleokastritsa is ongetwijfeld een van de meeste bekende plekken van Corfu. De naam van deze plaats doet zijn eer aan door het oude (paleo) kasteel (kastritsa). De twee naast elkaar gelegen baaien met kristalhelder water lenen zich uitstekend voor diverse watersporten, zwemmen en duiken. Vooral het uitzicht vanaf de bergen is adembenemend. Omdat het ook de bedoeling is van de touroperator is dat we nog een aantal badplaatsen en accommodaties bezoeken , rijden we aansluitend weer naar de oostkant van het eiland, waar we onder andere een bezoek brengen aan de badplaasten Dassia en Ipsos.

Onderweg maken we nog foto's van prachtige vergezichten van dit mooie groene eiland en drinken we nog een heerlijk kopje koffie in een klein dorpje in de bergen.

Nadat iedereen terug is van deze geweldige dag, gaan we met zijn allen dineren bij de jachthaven in Gouves. Hier krijgen we een overvloed aan overheerlijke Griekse gerechten voorgeschoteld en eten we onze buikjes rond en delen onze ervaringen van die dag.

Net het ontbijt vliegen we comfortabel per arkefly terug en kan ik uitkijken op een zeer leerzame en gezellige studiereis. En ēēn ding is zeker, ik kom vast en zeker nog een keer terug op dit mooie eiland.


Griekse eilanden op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »