Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Verre reizenVliegvakantiesRondreizen

Cuba Libre!

Cuba: Cuba Libre! - Klooster Reizen Reisburo BV

Van 20 tot en met 26 april 2013 bezoek ik Cuba! Een prachtige en vooral interessante bestemming waar je geen grip op lijkt te krijgen. Iedereen kent Fidel Castro en Ché Guevara van naam, maar wie zijn ze nu eigenlijk? Socialisme, lijdt het volk er onder? Een vriendelijke man begroet ons. Zijn naam is Sined en hij zal als gids ons kennis laten maken met zijn land. Iedereen is er klaar voor!

Met een gezellige en serieuze groep starten we de reis in Varadero. Na een aantal hotelbezoeken, reizen we af naar historisch Havana. Men zegt dat dit in de jaren '20 de meest decadente stad van het westelijk halfrond was met grote hotels, luxe casino's en nachtclubs die 24 uur per dag geopend waren. Ondanks dat dit nu niet meer het geval is, is nog goed in te beelden hoe het er eens uit heeft gezien. Statige maar ook vervallen gebouwen, kleurige oldtimers, smoezelige straten met wapperend ondergoed aan een oude waslijn en de slogan 'Viva Fidel' siert talloze muren. Havana neemt velen van ons mee naar een tijd voor onze geboorte.

Die avond dineren we bij een fort met panoramisch uitzicht over de stad. Nog meer genieten is het wanneer uit het niets vier Cubaanse zangers de eerste 'Guantanamera' ten gehore brengen. Een mooi voorproefje op het concert van de Buena Vista Social Club, waar we even later te gast zijn. De temperatuur is zwoel, Mojito's vloeien rijkelijk en heupen gaan los. Wat een geweldige eerste kennismaking met het land! De volgende dag gaat de reis verder naar het koloniale Trinidad, een ontzettend sfeervolle plaats. Ook hier weer de smalle straatjes gekarakteriseerd door typische kinderkopjes. De prachtige vrolijk gekleurde huizen, gebouwen en kerken vind je ook hier weer terug. Na het diner lokt de salsa ons naar het centrale plein toe, waar verschillende live bands ervoor zorgen dat je niet stil kunt blijven staan.

Vanaf Trinidad rijd je in een uurtje naar Topes de Collantes, een bergplaatsje midden in het Escambraye gebergte. Vanuit dit punt bezoeken we het Parque Guanayara, waar de plaatselijke gids ons al vrij snel kennis laat maken met de nationale vogel van Cuba: de Tocororo. Verder lopend komen we aan bij de prachtige watervallen, waar we als groep natuurlijk vereeuwigd moeten worden! Een vijftal, waaronder ik, kiest voor een uitdagende route door het water. Een absolute aanrader wanneer je van een beetje avontuur houdt! Mis dit niet wanneer je de kans geboden wordt.

Onze weg vervolgt zich via Sancti Spiritus en Cienfuegos naar Camaguey. Hier worden we per fietstaxi door de 'piratenstraatjes' gereden. Het is een groot doolhof en hierdoor goed voor te stellen dat piraten vroeger op een dwaalspoor zijn gezet. Na een aantal rondjes door de stad lukt het ook onze buschauffeur Camaguey te 'ontvluchten' en rijden we naar Santa Clara. Vooral voor de Cubanen een belangrijke plaats, omdat het stoffelijk overschot van Ché Guevara hier ligt. We bezoeken het museum en gaan uiteraard met het monument van Ché op de foto. We gaan verder naar Guardalavaca, waar we onze laatste nacht verblijven in een heerlijk strandhotel. De zee is zo uitnodigend, dat het sprintje snel getrokken is naar het azuurblauwe water. Heerlijk, dit voelt als vakantie! Ons laatste diner nuttigen we onder de sterrenhemel met goedkeurend oog van de volle maan. Ook hier weer de sprekende muziek die je weg doet dromen.

In zes dagen tijd heeft Sined ons een impressie gegeven van zijn vaderland. Een veelzijdig land met prachtige authentieke plaatsen en een afwisselende vegetatie. Maar vooral een land met een interessante geschiedenis en cultuur. Cuba heeft mij geïntrigeerd!


Cuba op de kaart


Cuba Havana - Klooster Reizen Reisburo BV
Cuba Havana - Klooster Reizen Reisburo BV
Cuba Havana - Klooster Reizen Reisburo BV
Cuba Havana - Klooster Reizen Reisburo BV
Cuba Havana - Klooster Reizen Reisburo BV
Cuba - Klooster Reizen Reisburo BV
Cuba - Klooster Reizen Reisburo BV

Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »