Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Mariël 't Hart-Zwaagman

Verre reizenStrandvakanties

Cuba

Cuba: Cuba - Klooster Reizen Reisburo BV

08/11/2016 - Geschreven door reisadviseur Mariël 't Hart-Zwaagman

In Oud Havanna (Havana Vieja), de oudste stad vol historische bezienswaardigheden lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, maar toch zijn hier voldoende winkels. Het is als het ware een openluchtmuseum waar op elke hoek het glorieuze verleden nog zichtbaar is. Het is absoluut een belevenis om in deze oude stad rond te lopen.

Onze reis begint in Holguin, één van de 14 provincies van Cuba met één miljoen inwoners. We reizen af naar de badplaats Guardalavaca, aan de noordkust van Cuba.

De verschillende mooie zandstranden en het 300 meter uit de kust gelegen koraalrif, maken deze zone tot een schitterende vakantiebestemming.

Holguin grenst in het zuiden aan Santiago de Cuba, hier maken we een stadstour in de gelijknamige hoofdstad. Ook wordt dit wel de muzikale hoofdstad van Cuba genoemd, waar veel Cubaanse muziekstijlen als de Rumba en de Salsa hun oorsprong hebben. Een wandeling door deze stad geeft je een goed beeld van een gemiddelde stad op Cuba.

De provincie Holguin heeft toeristisch heel wat te bieden als; mooie landschappen, een fraaie kust met grote en kleine baaien, witte stranden, rotspartijen en de zee met veel vis en plaatselijk koraalrif.

We reizen verder naar Camaguëy, onderweg maken we een stop in Bayamo, het centrum van de veeteelt en de citrusvruchten. Camaguëy is de derde grootste stad en staat bekend om zijn vele straatjes, pleintjes en tientallen kerkjes. Het is de meest katholieke stad van het communistische Cuba.

Vervolgens gaan we verder naar Sancti Spiritus, gelegen aan de zuidkust. hier brengen we een bezoek aan de bekende Yayabo brug. Vanaf hier gaan we verder naar Trinidad, deze stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Hier kun je nog echt goed zien dat dit een stad is van de beginperiode van de Spaanse kolonisatie; prachtig bewaarde straten en gebouwen met nauwelijks nog tekenen van de 21e eeuw.

We mogen hier de stad zelf gaan verkennen en bezoeken het pittoreske centrum met de kerk van Sint Fransiscus.

De volgende dag rijden we naar de Topes de Collantes, ongeveer 30 minuten rijden vanaf Trinidad. Hoog in de Sierra del Escambrey ligt het kuuroord Topes de Collantes. Dit is een ideaal natuurgebied met wandelmogelijkheden, sportfaciliteiten en een schitterend landschap met watervallen, die echt uitnodigen voor een frisse duik.

Per truck zijn we door het gebergte gereden naar de Guanayara Rivier en vanuit hier hebben we een wandeling gemaakt langs de rivier naar de El Rocio waterval. Deze tocht duurde ongeveer 1,5 tot 2 uur en daarna werden we door de truck weer opgehaald.

We vervolgen onze weg naar Santa Clara waar we een korte stop maken om een bezoek te brengen aan het Ché Guevara Memorial. Daarna rijden we door naar de badplaats Varadero. In Varadero vind je veel hotels, schitterende stranden en een Golf Course (de enige golfbaan met 18 holes). Varadero heeft een 21 kilometer lang zandstrand, met fijn wit zand en is een ideale plek voor zonaanbidders en watersporters. Varadero ligt op een smal schiereiland en door deze ligging heb je hier altijd een tropisch briesje.

Uiteraard mag bij een vakantie naar Cuba, de levendige hoofdstad Havana niet ontbreken. Dit is dan ook het laatste deel van onze reis.

Havana telt ongeveer 2,1 miljoen inwoners en ligt in de provincie Ciudad de La Habana.

In Oud Havanna (Havana Vieja), de oudste stad vol historische bezienswaardigheden lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, maar toch zijn hier voldoende winkels. Het is als het ware een openluchtmuseum waar op elke hoek het glorieuze verleden nog zichtbaar is. Het is absoluut een belevenis om in deze oude stad rond te lopen. Uiteraard mag een bezoek aan de sigarenfabriek (vlakbij het Capitolio) niet ontbreken.


Tips:

"Cuba Libre": 2 borrelglaasjes rum, ijsblokjes, scheutje limoensap en cola!


Cuba op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »