Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

VliegvakantiesNatuurExcursies en uitstapjes

Cyprus

Cyprus: Cyprus - Klooster Reizen Reisburo BV

Cyprus, een divers eiland met een schitterende natuur en indrukwekkende cultuur, waar het hele jaar de zon schijnt!

Het eiland Cyprus is één van de meest zon zekere bestemmingen van Europa. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen hun hart ophalen op dit eiland. Buiten een fantastisch klimaat, schitterende stranden en mooie baaien, is er ook voldoende cultuur. Ik heb dit tijdens mijn studiereis allemaal mogen ontdekken!

Wij begonnen onze reis in de stad Limassol. Het moderne Limassol is de belangrijkste haven van Cyprus. Het heeft een ultramoderne jachthaven, maar ook in het oude gedeelte van de stad vind je veel gezellige smalle straatjes met bistro’s en galerieën. Aan de kust staan prachtige hotels waar het heerlijk vertoeven is.

De volgende dag zijn we richting Paphos gereden. Deze gehele stad is opgenomen in de UNESCO-wereldergoedlijst. Er zijn talrijke oudheden te bezichtigen in en om de stad. In de kleine haven van Paphos staat bijvoorbeeld een middeleeuws fort. Dit fort is in de Byzantijnse tijd gebouwd ter bescherming van de haven van Paphos en is ook te bezichtigen.

Vanuit de haven kun je een prachtige wandeling maken langs de boulevard. Hieraan liggen leuke kleine restaurants, winkels en cafe’s. Ook diverse hotels en appartementen liggen aan dit wandel- en fietspad. Een aanrader is dan ook om ter plaatse een fiets te huren. De kosten zijn hiervoor € 40,- per week.

We hebben in Paphos diverse hotels en appartementen bezocht. Er liggen fantastische hotels aan de kust waar het mogelijk is om alleen ontbijt te reserveren maar ook halfpension en all inclusive behoren tot de mogelijkheden.

Voor gezinnen met kinderen zijn er hotels en appartementen met grote zwembaden, glijbanen en kinderanimatie. Er zijn hotels waar u uw kinderen naar de crèche kunt brengen en zelf een gezellig dagje uit kunt gaan.

Iemand die een eenvoudig appartement wenst en graag zelf wil koken, ook dit behoort tot de mogelijkheden. Eigenlijk is er voor een ieder een geschikte accommodatie te vinden.

Een andere manier om Cyprus te ontdekken is door middel van een huurauto. We hebben tijdens onze reis één van de vele wijnroutes gereden. Let op; aangezien Cyprus een Engelse kolonie is geweest, wordt er links gereden! Ik heb dit zelf ervaren en dit was prima te doen!

Het is erg leuk om zo het achterland te ontdekken. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Troodosgebergte waar prachtige wandelroutes liggen.

Onderweg bezoeken we kleine dorpjes waar je prachtige vergezichten hebt over de omgeving en de bergen. In het dorpje Platres hebben we een korting wandeling gemaakt richting de watervallen van Kalidonia. Een prachtige wandeling langs de rivier door het bos.

Een ander dorpje welke u niet mag missen is Omodos. Dit dorp staat bekend als een wijndorp met smalle keienstraatjes en een prachtig klooster op het dorpsplein. Bovendien zijn er in dit dorpje leuke winkeltjes te vinden met lokale lekkernijen en delicatessen van het eiland.

We zijn verder gereden naar de kust en komen aan bij het schitterend gelegen Kourion. Het is één van de belangrijkste stadskoninkrijken van Cyprus en één van de indrukwekkendste archeologische vindplaatsen van het eiland. Er ligt bijvoorbeeld een Grieks-Romeins theater uit de 2e eeuw voor Christus die tegenwoordig nog gebruikt wordt voor muziek- en toneeluitvoeringen.

Daarna zijn we langs de kust verder gereden naar de geboorteplaats van Aphrodite, Petra tou Romiou. Onderweg hadden we een prachtig uitzicht over de zee met kristalhelder water en witte rotsen. Een prachtige route!

Volgens de Griekse mythologie werd Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid, op de plek waar een enorm rotsblok in zee ligt, geboren uit het schuim van de zee en kwam ze aan land. Ondanks dat het erg toeristisch is, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze plaats.

De laatste dag brengen we een bezoek aan het archeologische park Kato Paphos. Dit park ligt naast de haven van Paphos en omvat monumenten uit de lange periode van prehistorie tot Middeleeuwen. Een hoogtepunt is het bezoek aan een villa van Dionysos. Vele villa’s waren eigendom van vooraanstaande functionarissen en hier vindt men prachtige mozaïekenvloeren, men zegt de fraaiste van het oostelijke Middellandse Zeegebied.

Aansluitend bezoeken we de Koningsgraven. Deze ondergrondse Koningsgraven behoren tot de belangrijkste oudheidkundige attracties van Paphos. De oudste van de in de rotsbodem uitgehakte graven dateren uit de 4de eeuw voor Christus. Sommige zijn versierd met Dorische zuilen. Vanwege hun grootsheid kregen ze de naam Koningsgraven maar in werkelijkheid lagen er vooraanstaande functionarissen begraven.

Ondanks een kort verblijf op Cyprus heb ik een zeer goede indruk gekregen van het eiland.

Uiteraard is het mogelijk om ter plaatse excursies te reserveren, maar een fiets of auto huren zou ik zeker aanraden. U ontdekt het eiland toch op een andere manier! Wij kunnen dit uiteraard voor vertrek voor u regelen!

Kortom: Cyprus, een divers eiland met een schitterende natuur en indrukwekkende cultuur, waar het hele jaar de zon schijnt!


Cyprus op de kaart


Cyprus zwembad hotel George - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus zwembad hotel Phaeton Beach - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus strand st. George - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus strand hotel Pioneer - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus strand Aphrodite - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus Omodos - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus Limassol - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus Limassol - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus kust Petra Tou Romiou - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus kust Petra Tou Romiou - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus Koningsgraven - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus Kalidonia Watervallen - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus hotel St. George - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus hotel Phaeton Beach - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus fort Paphos - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus dorpsplein Omodos - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus Dionysos Mozaiek - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus binnenland - Klooster Reizen Reisburo BV
Cyprus - Klooster Reizen Reisburo BV

Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »