Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Cruises

De beste keuken op zee, dat is Oceania Cruises!

Spanje: De beste keuken op zee, dat is Oceania Cruises! - Klooster Reizen Reisburo BV

Femmy en ik prijzen onszelf erg gelukkig wanneer we aan boord gaan van Oceania Insignia, één van de schepen van Oceania Cruises. De komende vier dagen maken we kennis met verschillende Spaanse havenplaatsen en proeven we (letterlijk) het leven aan boord. Dat is enorm genieten, kan ik alvast verklappen.

Oceania Insignia
Wij varen mee met één van de kleinere schepen van Oceania, Oceania Insignia. Eenmaal aan boord denken we direct aan de film Titanic. Een klassiek en stijlvol interieur met glimmend koperen leuningen, rood gestoffeerde trappen, goud afgezette spiegels. Er hangt een informele sfeer, wat wij erg prettig vinden. De rondleiding over het schip brengt ons van de sfeervolle bibliotheek naar het Italiaanse specialiteitenrestaurant Toscana, van het zwembaddek met fijne ligbedden naar de Canyon Ranch Spa Club, van het Grand Dining naar de afternoon tea. Onze impressie: dit schip is het beste te vergelijken met een luxe boutique hotel, alleen dan op zee. En met maximaal 684 passagiers op maar liefst 400 bemanningsleden zijn we verzekerd van een uitstekende persoonlijke service.

Onze hut
De balkonhutten zijn gemiddeld 20m2, keurig ingericht en voorzien van uiterst comfortabele bedden. De badkamer is in verhouding wat kleiner en heeft een douche en toilet. Voor ons is dit prima. Wanneer je iets meer ruimte prettig vindt, dan kies je voor minimaal een penthouse suite of één van de hutten aan boord van de Marina of Rivièra. Dit zijn de twee nieuwste schepen van Oceania en de badkamer hierin is groter. Anders dan de Insignia met maximaal 684 passagiers, bieden Marina en Rivièra plaats aan maximaal 1250 gasten. Iets groter dus en daarnaast heeft dit schip een meer moderne uitstraling. De nadruk op elegantie en service is uiteraard gebleven: beide schepen hebben de allure van een chique hotel in een wereldstad. Op welk schip je ook vaart, de badkamer is standaard uitgerust met heerlijke producten van Bulgari.

Wij verblijven in een Concierge Level Veranda Stateroom, een categorie net boven de balkonhut. Hier geniet je van extra voordelen zoals: eerder inschepen en de bagage wordt sneller bij de hut gebracht, er staat een fles champagne koud in de hut, onbeperkt toegang tot het terrasdek van de Spa (met jacuzzi en ligbedden) en bij behoefte kan een IPAD in de hut bezorgd worden.

Paradijs voor fijnproevers
‘The Finest Cuisine at Sea’ is één van de unique selling points van Oceania Cruises. Aan boord van Insignia zijn twee specialiteitenrestaurants: ‘Toscana’ (Italiaans) en ‘Polo Grill’ (steak en seafood). Alle passagiers mogen tijdens hun cruise genieten in de specialiteitenrestaurants, zonder hiervoor een toeslag te betalen. Beide restaurants zijn erg populair, dus is het verstandig vooraf een datum en tijdstip te reserveren. Eenmaal aan boord kan dit lastig zijn. Het moment waarop je een reservering kunt maken voor een specialiteitenrestaurant is afhankelijk van het type hut wat geboekt is.

Naast de specialiteitenrestaurants, kun je ook altijd terecht in het Grand Dining voor a la carte ontbijt, lunch en diner. Alles tot in de puntjes verzorgd en zo elegant. De tafels zijn gedekt met borden van Versace, je dineert onder prachtige plafondschilderingen. Echt genieten!

Wanneer je aan boord gaat van één van de twee nieuwste schepen van Oceania Cruises, de Marina of de Rivièra, dan heb je zelfs keus uit vier specialiteitenrestaurants. Naast Toscana en Polo Grill, geniet je hier van de Franse (‘Jacques’) en Aziatische (‘Red Ginger’) keuken. Om gasten aan boord van de kleinere schepen ook hiermee kennis te laten maken, vind je op de dinerkaart in het Grand Dining altijd een gerecht terug van Jacques en Red Ginger.

Liever eten van het buffet (ontbijt/lunch/diner)? Dat kan in het Terrace Café en wanneer je ook nog prachtig uitzicht hebt vanaf het achterdek, smaakt het extra lekker.

Wij dineren in alle restaurants en het is werkelijk genieten. De specialiteitenrestaurants maar ook het Grand Dining, Oceania maakt haar slogan ‘The Finest Cuisine at Sea’ helemaal waar. Voor de fijnproever werkelijk een paradijs! En als je denkt dat het hiermee gedaan is, heb je het mis. Een goede koffie van Illy drink je in Baristas, een overheerlijke burger met milkshake aan het zwembaddek krijg je bij Waves Grill en ook aan de klassieke Engelse high tea is gedacht. Dagelijks geniet je hier in de namiddag van hartige en zoetige versnaperingen, allemaal even smaakvol.

OLife Choice
Een super concept wat Oceania hanteert en houdt het volgende in: gratis internet + een van de volgende keuzes: gratis excursies of gratis drankenpakket of gratis onboard credit. De hoogte is afhankelijk van het type hut wat geboekt wordt.

Prijscategorie
Qua prijscategorie ligt het tussen rederijen als de Holland America Line/Celebrity en de luxere rederijen als Seaborn en Silversea in.

Langer cruisen, langer blijven
Oceania Cruises vaart over de gehele wereld en brengt passagiers van de Noordkaap naar exotisch Bora Bora, van Rome naar Montréal, van het Panama Kanaal naar verschillende Aziatische parels. Daarbij is het verblijf in de aanleghavens vaak langer, zodat je een toplocatie echt kunt leren kennen. Ook belangrijk te weten is dat de aanlegplek van Oceania Cruises A-locaties zijn. Dus geen lange transfers voordat je in een stad bent. Vaak kun je zo van boord en ben je op een aantal minuten lopen van het stadscentrum. Zo varen wij met Oceania Insignia ’s ochtends over de Guadalquivir zo het oude stadscentrum van Sevilla binnen. Geweldig, wat een ervaring!

Deze vier dagen zijn voorbij gevlogen. We hebben een goede indruk gekregen van dit geweldige product wat Oceania Cruises heet. Geniet je nog even met ons mee in onderstaande compilatie video?


Spanje op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »