Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Actieve vakantiesNatuur

De Kanaaleilanden: een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers!

Kanaaleilanden: De Kanaaleilanden: een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers! - Klooster Reizen Reisburo BV

De kanaaleilanden liggen voor de kust van Normandië in de baai van St. Malo. Geografisch gezien horen de eilanden bij Frankrijk maar historisch gezien bij Engeland. Het aardige van de Kanaaleilanden is dat het getouwtrek om dit grondgebied tussen Engeland en Frankrijk tal van sporen heeft nagelaten. Deze Engelse en Franse invloeden zijn merkbaar van typisch Engelse hotelletjes tot een uitstekende Franse keuken.

Guernsey
Dit op één na grootste Kanaaleiland ligt zo’n 40 km uit de Franse kust. Door het aangename klimaat gedijen flora en fauna er overvloedig. De grillige kustlijn is uiterst gevarieerd, met aan de westkant brede zandstranden met goede surfmogelijkheden, klifpaden in het oosten waar u prachtige wandeltochten kunt maken en ongerepte baaien in het zuidoosten. Hier vindt u indrukwekkende rotspartijen en magnifieke vergezichten. Het binnenland wordt getekend door kleine dorpjes, groene valleien en uitgestrekte weilanden. Rust staat hier hoog in het vaandel. Het hoofdstadje is St. Peter Port, dé plaats van het eiland, met mediterrane, Franse trekjes, vele winkeltjes en een kleurrijke markt. Een bezoek aan deze plaats mag u absoluut niet overslaan.

Jersey
Ondanks de geringe afmetingen, is Jersey het grootste en meest zuidelijk gelegen Kanaaleiland. Het ligt op ongeveer 20 km van de Franse kust. Ook Jersey heeft door de warme golfstroom uit het Caribische gebied een gunstig klimaat. Het glooiende landschap van Jersey is voornamelijk groen met lage begroeiing, velden, weilanden, tuinbouw en beboste heuvels. De kustlijn is grillig en rotsachtig met veel prachtige baaien, woeste kliffen en idyllische inhammen, waar u diverse zand- en kiezelstranden tegen zult komen. Tevens biedt Jersey vele sportieve mogelijkheden zoals golven, surfen, duiken en kleiduivenschieten. St. Helier is de bruisende hoofdstad. U kunt hier uitstekend winkelen in het deels autovrije centrum.

Sark
Sark is één van de kleinere eilanden van de Kanaaleilanden. Het eiland ligt op een rotsplateau, de kust is zeer grillig en rotsachtig en in het binnenland zijn valleien dichtbegroeid. De wegen zijn op het eiland niet verhard en de verlichting is miniem. Hier kent men ook geen gemotoriseerd vervoer, op een paar tractoren na. Dit eiland is geschikt voor de sportieve bezoeker, goede wandelschoenen en sportieve kleiding zijn dan ook aan te raden.


Enkele tips
•De luchtvaartmaatschappij Blue Islands vliegt 3 x in de week vanuit Amsterdam naar Jersey. Voor de vlucht naar Guernsey maakt u een overstap. Hierdoor is het mogelijk om ook een kort verblijf van bijvoorbeeld 4 of 5 dagen te reserveren.
•Maak vanuit Guernsey een dagtrip naar het eiland Sark. U kunt vanuit de haven van St. Peter Port met de boot naar Sark. Deze trip kunnen wij voor vertrek voor u reserveren!
•Op het eiland kunt u fietsen huren. Het is echt prachtig om zo het eiland te verkennen. Tevens is het mogelijk om per koets het eiland rond te rijden.
•Op de alle eilanden zijn fietsen te huur. Wel dient u geoefend fietser te zijn. Sommige heuvels zijn namelijk erg stijl en u dient hier dan ook af te stappen en verder te lopen.
•Ook autohuur is op beide eilanden een aanrader. Ondanks dat het links rijden is, is dit zeer goed te doen. De eilanden zijn zeer rustig en daardoor is links rijden erg gemakkelijk.
•Op Guernsey worden door de Nederlandse eigenaar van hotel Le Chêne kano- en wandeltochten georganiseerd. Erg leuk om te doen!


Kanaaleilanden op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »