Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Anja Lamfers-Klein

Actieve vakantiesNatuurVliegvakanties

De Kanaaleilanden, zo dichtbij en zo'n andere wereld

Kanaaleilanden: De Kanaaleilanden, zo dichtbij en zo'n andere wereld - Klooster Reizen Reisburo BV

31/10/2016 - Geschreven door reisadviseur Anja Lamfers-Klein

Voor velen van ons is het een bestemming die vrij onbekend is. Ook voor mij en daarom ben ik erg blij dat ik samen met de organisatie Buro Scanbrit op ontdekkingsreis mag naar deze groep eilanden. De Kanaaleilanden liggen onder Zuid-Engeland en ter hoogte van St. Malo in Frankrijk.

Voor velen van ons is het een bestemming die vrij onbekend is. Ook voor mij en daarom ben ik erg blij dat ik samen met de organisatie Buro Scanbrit op ontdekkingsreis mag naar deze groep eilanden. De Kanaaleilanden liggen onder Zuid-Engeland en ter hoogte van St. Malo in Frankrijk.

Dag 1
De reis begint al vroeg als ik om 5 uur in de ochtend met de taxi naar Rotterdam The Hague Airport ga. VLM Airlines vliegt in circa 1 uur en 45 minuten naar Jersey. De service aan boord (hapje en een drankje) bij VLM is goed.

Ik verblijf in het Best Western Royal Hotel *** in St. Helier. De transfer vanaf de luchthaven naar het hotel is circa 30 minuten. Het hotel is centraal gelegen en heeft nette, ruime kamers.

Op Jersey vindt men rust, maar ook de actieve reiziger kan leuke excursies maken. Vandaag gaan we 2 leuke activiteiten doen. De groep word in tweeën gesplitst en ik word ingedeeld bij de Seymour Tower Walk; wadlopen richting de Seymour Tower. Deze toren ligt 2.3 km vanaf de kust omgeven door massa’s rotsen. Het is een heerlijke wandeling onder begeleiding van een gids over de zeebodem. Een leuke excursie als je van natuur houdt.

Voor een echte adrenaline kick kun je gaan Blo-karten. Oftewel strandzeilen. Na een goede instructie en even oefenen scheer je in no-time over het strand.

Tip: Ga ’s avonds eten bij Restaurant ‘Portelet Inn’ in Portelet Bay. Hier kun je genieten van een prachtige zonsondergang.

Dag 2
De dag begint vroeg, maar na een heerlijk ontbijt ga ik met mijn groep op zoek naar de geschiedenis van de Kanaaleilanden in de ‘Jersey War Tunnels’. Bij de Jersey War Tunnels word ik meegenomen in het verhaal over de bezetting van Jersey, door de Duitsers, in de WOII. Dit hebben ze op een hele mooie manier gedaan door middel van een expositie waar we foto’s en filmpjes, maar ook echte motoren en auto’s kunnen zien. De andere groep gaat naar Durell Zoo. Durell Zoo is een soort dierentuin. Eigenlijk is het een liefdadigheidsorgansiatie die is opgericht in 1963 door Gerard Durell. Hij zette zich in voor het behoud van bedreigde diersoorten.

Tip: ga hier overnachten in een tent tussen de dieren!

Na deze excursie is het al weer tijd om verder te reizen naar het volgende eiland ‘Guernsey’. Na de lunch vaar ik met de gloednieuwe ferry van Condor Ferries vanuit St. Helier in circa 1 uur naar St. Peter Port. Na aankomst worden we met de bus naar Hotel Le Chene gebracht. Even opfrissen en genieten van de zon! Aan het einde van de middag gaan we terug naar St. Peter Port. Hier krijg ik van gids Annette Henry een geweldige tour door de stad en word ik mee genomen in de bewogen geschiedenis van het eiland. ‘s Avonds gaan we heerlijk eten bij ‘Christies’ in de hoofdstad.

Tip: stadsrondleiding onder begeleiding van een gids via Annette Henry Tours!

Dag 3
Na een goede nachtrust en een goed ontbijt is het zover. Spanning en avontuur in de golven van de Atlantische Oceaan. Zeekajakken en coasteering! Ik heb me op gegeven voor Coasteering. Letterlijk wil dit zeggen dat je over glibberige rotsen moet klimmen en vervolgens van 8/9 meter naar beneden moet springen.

Hotel Le Chene ligt vlakbij een heel mooi strand. Met name bij laagwater is het strand heel breed. Het is maar een kleine wandeling door het bos achter het hotel voordat we aankomen bij Petit Bo. Een zwemvest en een helm ligt al voor mij klaar. Ik weet niet precies wat ik moet verwachten, maar ik ga het avontuur tegemoet. IJskoud water, golven en klimmen over natte, glibberige rotsen. Binnen 5 minuten word de temperatuur aangenamer en kan het avontuur beginnen. Wat een geweldige ervaring!!

Na het coasteering ga ik per boot naar het naastgelegen kleine eiland Herm. Herm ligt op 20 minuten varen van St Peters Port en telt slechts 66 inwoners die geheel op zichzelf zijn aangewezen. Het is de ideale bestemming voor mensen die een druk en hectisch leven leiden en even helemaal tot rust willen komen. Geen auto’s en geen fietsen. Op het eiland vind je een (goed) hotel, een paar woningen, vakantiehuisjes en wat winkels. Prachtige baaien, witte zandstranden aan een helderblauwe zee afgewisseld door een fantastisch groen landschap. Verblijven op het eiland kan van eenvoudig tot luxe en comfortable in The White House. Vanaf dit hotel heeft u een prachtig uitzicht op Guernsey.

Tip: bezoek naast Herm ook het eiland Sark. Op dit eiland ga je helemaal terug in de tijd. Kaarsjes als verlichting, schapen in de wei, geen auto’s etcetera.

‘s Avonds heb ik heerlijk gegeten in ons hotel. Een gezellige winetasting met lokale producten.

Dag 4
De laatste dag van mijn reis naar de Kanaaleilanden is aangebroken. Er staan nog twee leuke activiteiten op het programma; Hauteville House en Castle Cornet. Hauteville House was 14 jaar lang de woonplek van de Franse schrijver Victor Hugo. In dit huis schreef hij zijn meesterwerken en hij heeft zijn huis ook zelf gedecoreerd. Ik ga naar Castle Cornet. Dit fort ligt in de oude haven van St. Peter Port en is in het begin van de 13e eeuw gebouwd als verdediging tegen de Fransen.

Om 11.00 uur worden we verwacht in het Best Western Moores Central Hotel. Een typisch Engelse‘High Tea’ staat hier voor ons klaar. Na de high tea worden we naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht met VLM Airlines naar Rotterdam The Hague Airport.


Kanaaleilanden op de kaart


wadlopen jersey kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
wadlopen jersey kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
wadlopen jersey kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
st peter port kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
st peter port kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
seymour tower kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
lunchbox VLM airlines kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
kayakken guernsey kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
Jersey war tunn kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
high tea kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
herm huis kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
herm kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
guernsey kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
durrell zoo kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
coasteering kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
castle cornet kanaaleilanden - Klooster Reizen Reisburo BV
blokarten kanaaleilanden strand zee - Klooster Reizen Reisburo BV

Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »