Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Cruises

Geweldige cruise met de Star Flyer!

Europa: Geweldige cruise met de Star Flyer! - Klooster Reizen Reisburo BV

Zaterdag 13 oktober was het dan zover, mijn studiereis met de Star Flyer naar Zuid Spanje en Marokko! Dit was een reis die ik heel graag wilde maken, omdat Star Clippers een rederij is met ‘maar’ 3 (zeil)schepen in zijn vloot; Star Clipper (viermaster), Star Flyer (viermaster) en Royal Clipper (vijfmaster). Daardoor een unieke combinatie van zeiltraditie en ‘vertroeteld’ vakantie vieren.

De Star Flyer waar ik mee heb gevaren is een prachtige viermaster, gebouwd voor passagiers die van comfort houden, maar ook van de traditie en romantiek uit de legendarische periode van de grote vrachtzeilschepen. Het schip is 115 meter lang en biedt plaats aan 170 passagiers.

Het leven aan boord is heerlijk ontspannen en heeft veel weg van dat op een privé jacht. We verbleven in een comfortabele buitenhut uitgerust met veel teakhout en donkerblauwe bekleding. Voor het vertier kan men terecht in de gezellige binnen- (Piano Bar) en buitenbar (Tropical Bar). In de bibliotheek kan men rustig een boek lezen of een kaartje leggen.

De bemanning staat overdag voor de gasten klaar in het restaurant of aan de bar en ’s avonds komt hun muzikale talent naar boven op het dek bij ‘the Tropical Bar’, want dan spelen ze gitaar of zingen ze een nummer van Frank Sinatra of Bob Marley!

Een hoogtepunt van de reis was dat we met de tenderboten om het schip heen mochten varen terwijl alle zeilen gehesen waren, een echt kippenvel moment! Als we een dag in een haven hadden gelegen voeren we de zee weer op met het nummer van Vangelis; 'Conquest of Paradise'!

Tijdens de reis hebben we natuurlijk ook diverse plaatsen bezocht:

Malaga; Geweldige stad, vanaf de haven loop je zo het gezellige centrum in met z’n leuke terrasjes, winkeltjes en tapas restaurantjes. Het strand is om de hoek, kortom een geweldige plek.

Casablanca; De haven is iets minder, maar hier hebben we een excursie gemaakt naar één van de Koningssteden van Marokko: Rabat.

Tanger; Het schip legt aan in de haven en je loopt in 15 minuten het centrum in van deze gezellige plaats; de Medina, leuke smalle straatjes, veel winkeltjes en je kunt er genieten van heerlijke Marokkaanse muntthee!

Cadiz; Hele gezellige Spaanse badplaats aan de Atlantische Oceaan, heerlijke winkeltjes, gezellige terrassen en een hoogtepunt: de Torre Tavira. Hier heb je de ‘camera obscura’ en hier wordt in 15 minuten door middel van het uitzicht vanuit de toren verteld wat er allemaal te bezichtigen is in de stad.

Gibraltar; Een Engelse enclave, men spreekt er Engels en Spaans en je kunt er betalen met Ponden en Euro’s. Bekend is de rots van Gibraltar met zijn apen. Een legende zegt; als er geen apen meer zijn op de rots, valt het Engelse koningshuis…
Wij hebben er een dolfijnenexcursie gemaakt en kwamen terecht in een school van zo’n 20 dolfijnen; GEWELDIG!

Motril; Qua haven en plaats niet bijzonder, maar vanuit hier kun je de excursie naar Granada en het Alhambra maken. Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada uit die tijd. Een aanrader met zijn prachtige vertrekken en tuinen. Erg belangrijk is dat men moet reserveren om het paleis in te kunnen. Doe je dit niet dan heb je kans dat het vol zit. Ze laten niet meer dan 6500 mensen per dag toe en zeker in het hoogseizoen wordt dit aantal ruim gehaald.

Ik kijk terug op een geweldige reis op een heel bijzonder schip, klimmen in het kraaiennest, de woeste zee op, de scheiding tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan (je moet wel zeebenen hebben) en het schip in vol ornaat met al zijn zeilen! Ik ben verkocht!


Europa op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »