Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Actieve vakantiesAutovakanties

Holland International Ouder en Kind Studiereis Europa Park

Duitsland: Holland International  Ouder en Kind Studiereis Europa Park - Klooster Reizen Reisburo BV

Het Park is groot,divers, mooi aangelegd en geschikt voor alle leeftijden. Daarnaast kun je verblijven in goede themahotels of themacamping. Wat ook niet geheel onbelangrijk is; de prijzen zijn heel schappelijk en je krijgt waar voor je geld! Uiteraard hoop ik met mijn verhaal, binnenkort mijn eerste boeking Europa Park te kunnen maken.

In oktober ben ik door Holland International uitgenodigd, om samen met mijn dochter Esther (en 48 andere reisadviseurs met kind) Europa Park in Rust, Duitsland te ervaren.

Europapark is voor veel mensen toch nog relatief onbekend. Er wordt vaak automatisch gekozen voor een weekend Disneyland of Efteling. Toch is Europa Park na mijn mening het betere alternatief!

Het Park is groot, divers, mooi aangelegd en geschikt voor alle leeftijden. Daarnaast kun je verblijven in goede themahotels of themacamping. Wat ook niet geheel onbelangrijk is; de prijzen zijn heel schappelijk en je krijgt waar voor je geld! Uiteraard hoop ik met mijn verhaal, binnenkort mijn eerste boeking Europa Park te kunnen maken.

Diep in het Zwarte Woud ligt een pretpark met een merkwaardige geschiedenis. Wie Europa Park al kent, is er doorgaans heel positief over. Wie er nooit over gehoord heeft, moet zeker verder lezen. Europa Park is immers niet zomaar een pretpark.

Europa Park ligt niet naast de deur. Het is een rit van bijna zeven uur met de auto (vanuit Groningen). Wie Europa Park nog niet kent, moet weten dat het pretpark al 40 jaar oud is. De eigenaars zijn de concurrentie aan gegaan met Disneyland Parijs en met succes, want Europa Park is in september opnieuw uitgeroepen tot het beste atractiepark ter wereld!

Het park is ingedeeld in Avonturenland, kinderwereld, Grimm's sprookjesbos en daarnaast veertien Europese landen. Je wandelt bijvoorbeeld van Portugal recht IJsland binnen. In ieder land zijn de gebouwen aangepast aan de typische bouwstijl van het land. Zo loop je in Griekenland tussen de witte huizen met blauwe koepels. Ook kun je in elk land van de bijbehorende keuken genieten. In Europa Park doen ze niet aan kleffe patat en hamburgers, hier kun je genieten van echte pizza's, gyros etc. tegen een erg schappelijke prijs!

Hoewel Europa Park over allerlei uiteenlopende attracties beschikt, zijn de achtbanen het handelsmerk van het pretpark. Het familiebedrijf van de familie Mack maakte al een paar eeuwen lang woonwagens voor kermissen en later werd hun specialiteit Rollercoasters. Het pretpark werd in 1975 geopend en diende vooral als showroom voor de nieuwste attracties. Dat is vandaag nog steeds het geval en veel nieuwe achtbanen staan hier het eerst. Andere pretparken kunnen zo hun modellen testen en bestellen. Voor de bezoeker heeft dat natuurlijk alleen maar voordelen, want de meeste achtbanen zijn veel groter en indrukwekkender dan we in de meeste pretparken gewend zijn. De Silver Star bijvoorbeeld: deze achtbaan is maar liefst 73 meter hoog, bereikt een topsnelheid van 130 kilometer per uur en maximale krachten van 4G.

Het park beschikt ook over een heel bijzonder restaurant, geheel in de stijl van het huis. Binnen bestel je op een scherm je maaltijd en die komt vervolgens via een achtbaan uit de keuken. Je bord stopt netjes voor je neus. Het concept klinkt misschien niet exclusief, dus daarom werd er een looping aan de achtbaan toegevoegd. Europa Park claimt het eerste looping-restaurant ter wereld te bezitten.

Europa Park is ook een deel van de winter geopend. Kerstmis wordt bij onze oosterburen uitgebreid gevierd en binnenkort zal heel Europa Park dan ook in een magische kerstsfeer baden. Afgelopen maand draaide alles natuurlijk om Halloween. Enkele weken geleden werd het personeel van het pretpark een nachtje opgetrommeld om het park in Halloween-sfeer te brengen. Meer dan 160.000 pompoenen werden over de de verschillende landen verdeeld. Ik moet dan ook toegeven dat ze wel een hele bijzondere sfeer in het park en de hotels hebben weten te creƫren. In het park en de hotels blijft het allemaal redelijk onschuldig maar, volwassenen kunnen 's avonds naar de 'Horror Nights'. Dit is dan weer iets minder onschuldig.....

Absolute Tip: Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys !!!!!


Duitsland op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »