Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

NatuurVliegvakantiesVerre reizen

Java & Singapore

Java: Java & Singapore - Klooster Reizen Reisburo BV

De treinreis vanuit Yogjakarta naar Bandung is onvergetelijk. Onderweg genieten we van de prachtige rijstvelden en theeplantages. De trein maakt geregeld een stop in de kleine dorpjes. Er is genoeg tijd om even uit te stappen en rond te kijken bij de lokale bevolking. Wat een geweldige ervaring!

Indonesie, officieel de Republiek Indonesie, is een land gelegen in Zuidoost-Azie. Het bestaat uit een groep van zo'n 17.500 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat.

Java is een eiland in de republiek Indonesie. Het is ruim drie keer zo groot als Nederland en heeft meer dan 114 miljoen inwoners. Daarmee is het het dichtsbevolkte eiland van Indonesie met gemiddeld 864 mensen per vierkante kilometer.

Java - Yogjakarta

Midden Java biedt alles wat je je voorstelt: hoge vulkanen, vruchtbare vlaktes, eeuwen oude tempels. De rondreis begint bij de beroemde tempel de Prambanen, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. Prambanan betekent: ‘veel priesters’. In de reliëfs worden ze afgebeeld met een lange baard. De Prambanan ligt op Centraal-Java, ongeveer 18 km ten oosten van Yogjakarta. De tempel is vanaf de luchthaven Solo erg gemakkelijk te bereiken dus brengen we er direct een bezoek aan! Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Yogjakarta, een van de grootste steden van Midden Java. Malioboro is de beroemdste straat in Yogyakarta. Je hebt ogen en oren te kort in deze drukke straat. Overal waar je kijkt rijden scooters en staan marktkraampjes waar lokale gerechten worden verkocht.

De tweede dag begint vroeg. Om half 4 vertrekt de bus naar het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld: de Borobudur. Dit tempelcomplex is in de achtste eeuw op een kleine heuvel gebouwd en behoort vandaag de dag tot één van de wereldwonderen. We genieten van de zonsopgang. Een onbeschrijfelijk gevoel om de dag te beginnen op deze fantastische tempel!

Een aantal wetenswaardigheden over de Borobudur:
•Het is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld.
•Het heeft een omtrek van 5 kilometer en met een steenoppervlakte van ruim 60.000 vierkante kilometer is het complex tevens een van de grootste monumenten van de wereld.
•Het complex in de vorm van een terrasvormig afgeplatte piramide bevat ruim 1500 reliëfs en meer dan 400 stupa’s.Java - Bandung

De treinreis vanuit Yogjakarta naar Bandung is onvergetelijk. Onderweg genieten we van de prachtige rijstvelden en theeplantages. De trein maakt geregeld een stop in de kleine dorpjes. Er is genoeg tijd om even uit te stappen en rond te kijken bij de lokale bevolking. Wat een geweldige ervaring! De treinreis duurt ongeveer 7 uur, dus genoeg tijd om te genieten van de schitterende omgeving.

Vanuit Bandung is de Tangkuban Prahu Vulkaan goed te bereiken. Bijzondere ervaring om op 2000 meter hoogte te staan bij één van de grootste kraters van Java. Tip: neem een vestje mee, het is boven bij de krater erg fris.

Een absolute aanrader is de Mang Udjo Traditional show! Dit is een muziekschool waar ze met zelfgemaakte instrumenten de meest bijzondere klanken kunnen maken. Het instrument noemen ze de Angklung, gemaakt van bamboe. Tijdens de voorstelling krijgen we uitleg over het bespelen ervan en krijgen we de mogelijkheid om samen met de kinderen mee te spelen en te zingen. Een mooie afsluiting van onze de reis door Java!Singapore - Swingen en shoppen in ‘s werelds schoonste stad!

Singapore is een apart land met 4 miljoen inwoners, bestaande uit ruim 50 eilanden (Singapore is qua grootte vergelijkbaar met de provincie Utrecht). Een moderne stad met veel culturen, gelegen voor de kust van Maleisië. Het land kent zeer weinig criminaliteit, vanwege de zeer strenge straffen die gelden. Singapore is het ook het land waar kauwgom verboden is. Het is illegaal en wanneer je ermee ‘betrapt’ wordt, hangt je een fikse boete boven het hoofd.

In de stad Singapore vindt u, tussen de wolkenkrabbers door, vele luxe winkelcentra, gezellige eettentjes en een uitbundig nachtleven. Proef de sfeer in China Town en bekijk de mooie tempels.

En niet te vergeten: breng een bezoek aan de Marina Bay Sands, dit is een hotel midden in Singapore. Voor 15 dollar kun je een kaartje kopen om naar boven te gaan en te genieten van het prachtige uitzicht over de hele stad.

Vanaf het vaste land is via de kabelbaan Sentosa Island bereikbaar, een eiland voor de kust dat hoort bij Singapore. Hier kun je heerlijk aan het strand liggen, genieten in het zwemparadijs, een ritje maken op de segway of rodelen.

Singapore is een geweldige stad om je reis mee af te sluiten!


Java op de kaart


Java & Singapore - Klooster Reizen Reisburo BV
Thee plantage - Klooster Reizen Reisburo BV
Java & Singapore - Klooster Reizen Reisburo BV
Java & Singapore - Klooster Reizen Reisburo BV
Java & Singapore - Klooster Reizen Reisburo BV
Java & Singapore - Klooster Reizen Reisburo BV
Java & Singapore - Klooster Reizen Reisburo BV
Java & Singapore - Klooster Reizen Reisburo BV
Java & Singapore - Klooster Reizen Reisburo BV
Java & Singapore - Klooster Reizen Reisburo BV

Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »