Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

VliegvakantiesStrandvakantiesRondreizen

Jordanië, in één woord geweldig!

Jordanië: Jordanië, in één woord geweldig! - Klooster Reizen Reisburo BV

Waarom Jordanië, is een veel gestelde vraag.

Jordanië als vakantiebestemming zou voor veel mensen niet de eerste keus zijn, gezien de ligging in het Midden Oosten, met buurlanden als Israël, Syrië en Irak. Toch is het een aanrader.

Op uitnodiging van Fox verre reizen mocht ik een rondreis maken en zelf ervaren dat dit toch echt een veilige bestemming is.

Jordanië is een bestemming voor iedere reiziger die van cultuur houdt, maar ook op natuurgebied heeft dit land veel te bieden. Op nog geen 5 uur vliegen kom je in een totaal andere wereld.

Het beste is om het land te ontdekken in groepsverband of op individuele basis met een lokale gids. Tevens is Jordanië zeer geschikt voor single groepsreizen. Doordat er een gids meegaat, krijg je een veel beter beeld van het land dan wanneer je op eigen gelegenheid zou gaan.

De meeste rondreizen starten in Amman, tevens aanvlieghaven. Amman, is een fascinerende stad met duizenden jaren aan geschiedenis. Vele bevolkingsgroepen leven hier samen en het behoort tot één van de meest stabiele bestemmingen in het Midden Oosten. We bezoeken hier de eeuwenoude overblijfselen zoals het Romeinse amfitheater, de tempel van Hercules en de Citadel. Deze liggen op de hoogste berg in Amman, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

We gaan verder richting het noorden naar Jerash. Deze ruïnestad is lange tijd bedolven geweest onder het zand, maar de indrukwekkende tempels en de zuilenrij langs de Cardo Maximus, de hoofdstraat van Jerash, zijn zeer goed bewaard gebleven. We lopen langs deze 800 meter lange straat waar vroeger inkopen werden gedaan bij de vele winkeltjes en marktkramen.

Het geheel is zeer indrukwekkend en ook een bezoek meer dan waard.

We reizen zuidwaarts en bezoeken Mount Nebo. Op deze berg staat het kruis met slangenmotieven en dit is voor zowel joden, christenen en moslims een plaats van betekenis. Mozes keek hier uit over het beloofde land voordat hij stierf. We hebben hier een prachtig uitzicht op de Dode zee met in de verte Israël. Ook staat hier een gerestaureerde kerk waar we de prachtig bewaard gebleven mozaïeken hebben kunnen bewonderen.

Via Madaba reizen we naar een tweetal prachtige natuurgebieden, namelijk de Mujib vallei en de Dana nature reserve. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn wandelroutes door dit prachtige gebied met diepe kloven. De Mujib rivier mondt uit in de Dode zee, maar tegenwoordig wordt door de stuwdam het water tegen gehouden. Hierdoor kan de flora en fauna beter geregeld worden. Het gebied is onvoorstelbaar groot en bij het uitzichtpunt heb je dan ook een fantastisch uitzicht op de diepe granieten kloven.

En dan komt het hoogtepunt van onze reis. Het is één van de zeven wereldwonderen; de legendarische roze stad Petra! Wanneer we met de bus langs Petra rijden, valt je niets anders op dan bergen, maar tussen deze steile, rood en oranje gekleurde rotsformaties ligt een complete stad verscholen. Je vindt er grotwoningen, straten, tempels en theaters. Met de gids lopen we door een smalle kloof richting één van de grote bouwwerken, genaamd “de schatkamer”. Dit gebouw met een voorgevel en zuilen is indrukwekkend groot, namelijk 28 meter breed en 40 meter hoog.

Dit is het bouwwerk welke het meest gefotografeerd wordt en hierdoor overal wordt afgebeeld. Voor diegene die nog meer wil ontdekken in deze verscholen stad, bestaat er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid verschillende wandelroutes te lopen. Ik ben verder gelopen om het klooster te ontdekken. Het bergpad gaat behoorlijk steil omhoog en na 850 treden, over een pad met zand, stenen en treden, kom je bij het klooster. Ook dit prachtige gebouw is uitgehouwen in de berg.

Langs het pad naar boven tref je de nomaden die je hun koopwaar aanbieden, zoals sjaals en sieraden. Eenmaal weer beneden kun je langs de koningsgraven lopen. Het loopt dan al tegen de avond, de zon gaat langzaam onder, waardoor het zand ineens van geel naar oranje kleurt. Het is een prachtig decor waar we ons in bevinden. Vele foto’s later en behoorlijk wat kilometers in de benen lopen we langzaam terug naar de hoofdingang. Het resultaat is dat we de volgende dag best wat spierpijn hebben. Voor een bezoek aan deze stad is het dan ook wel noodzakelijk om goed ter been te zijn en om goede stevige schoenen aan te trekken.

Na Petra reizen we verder en komen aan bij een fantastisch woestijn gebied genaamd Wadi Rum. We gaan uit de bus en rijden met jeeps in ongeveer 20 minuten naar ons tentenkamp. De tenten zijn geschikt voor 2 personen en beschikken over echte bedden. ’s Avonds koelt het behoorlijk af in de woestijn en als de lucht helder is kun je genieten van een prachtige sterrenhemel. Overdag maken een jeepsafari nog verder de woestijn in. We zien hier prachtige rotsformaties en als de zon onder gaat veranderd het zand van geel naar oranje. Wat een prachtig gebied is dit!

We reizen nog verder zuidwaarts en komen aan in Aqaba aan de Rode zee. Deze stad kent een mengeling van invloeden van de verschillende bewoners. Het winkelaanbod bestaat voornamelijk uit lokale winkeltjes zoals wij deze kennen als souks, met kruiden en etenswaren. Er staan goede hotels waar het heerlijk vertoeven is, maar ook een boottocht op de Rode zee behoort tot de mogelijkheden. Voor diegene die wil snorkelen is de onderwaterwereld prachtig.

Het is geen stad zoals wij onze strandbestemmingen kennen, met boulevard en strand voor het hotel. De nomaden maken gebruik van de stranden dichtbij de stad, echter zijn deze niet geschikt voor toeristen. Er zijn dan ook aparte stranden voor toeristen. Deze zijn te bereiken middels een shuttlebus van het hotel.

Voor wie zijn rondreis wil verlengen, is Aqaba een prima stad. Een andere verlengingsmogelijkheid is de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Aangezien het zoutgehalte zo hoog is blijf je hier heerlijk drijven. Ook voor reizigers met een huidaandoening is dit uitermate geschikt. Dit mag ook weer niet te lang, maar je kan daarna een duik nemen in het zwembad bij het hotel.

Ook is het mogelijk om vanuit het hotel bij de Dode Zee extra excursies te doen. Je kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de doopplaats van Jezus, waar hij gedoopt is door Johannes de Doper. Trek voor deze excursie ongeveer 3 uur uit, het gebied is namelijk erg groot.

Vanuit de Dode zee is het ongeveer een uur rijden naar de luchthaven en dan is deze indrukwekkende 8-daagse rondreis ten einde.

Voordelen van een reis naar Jordanië

* De korte vliegafstand is erg aangenaam. In 5 uur sta je in een totaal andere wereld.

* Een leuke combinatie van cultuur, historie, natuurschoon, stranden, zwemmen en snorkelen maakt deze reis zeer compleet.

* Visum van te voren aanschaffen is niet nodig, indien je met minimaal 2 personen reist regelt de lokale gids dit visum en is het bij de reissom inbegrepen. Zou je alleen en op individuele basis reizen, dan kost dit visum 40 dinar.

* Tijdens de rondreis van Fox wordt er gebruik gemaakt van headset-systemen met oortjes. Hierdoor is de gids goed verstaanbaar en kun je in eigen tempo alles bekijken.

* Strand verlengingsmogelijkheden in Aqaba of bij de Dode Zee.

* Het voorjaar is in maart en april met temperaturen tussen 20 en 25 graden, de zomer begint in mei tot oktober met 25 tot 30 graden. In november begint de winter.

Wij hadden ongeveer 22 graden, maar ’s avonds was het toch rond 12 graden. Prima temperaturen om rond te reizen.

Voor diegene die nu nog twijfelen, ik zou zeggen gewoon gaan! Voor meer informatie neem gerust contact met mij op via kantoor Stadskanaal.


Jordanië op de kaart


Wadi Rum - Klooster Reizen Reisburo BV
Wadi Rum - Klooster Reizen Reisburo BV
Nomaad - Klooster Reizen Reisburo BV
mozaiek bij kerk Mount Nebo - Klooster Reizen Reisburo BV
kloof van Petra - Klooster Reizen Reisburo BV
Agna in Amman - Klooster Reizen Reisburo BV
Paarden bij Petra - Klooster Reizen Reisburo BV
Jerash - Klooster Reizen Reisburo BV
Petra - Klooster Reizen Reisburo BV
Petra - Klooster Reizen Reisburo BV
Petra - Klooster Reizen Reisburo BV
Petra - Klooster Reizen Reisburo BV
Petra - Klooster Reizen Reisburo BV
Mount Nebo - Klooster Reizen Reisburo BV
Jerash - Klooster Reizen Reisburo BV
kloof bij Petra - Klooster Reizen Reisburo BV
Kamelen in Wadi Rum woestijn - Klooster Reizen Reisburo BV

Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »