Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Type de code

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

StrandvakantiesVliegvakantiesDuiken

Kos, veel meer dan alleen een fietseiland

Kos: Kos, veel meer dan alleen een fietseiland - Klooster Reizen Reisburo BV

Op de weg terug houdt een meneer ons staande en vertelt ons dat ze hier ‘home made lemonade’ serveren. Ook is er een oude watermolen te bezichtigen. We nemen een kijkje en zijn verrast. Het terras is zeer kleurrijk gedecoreerd en helemaal in Griekse stijl. De limonade is verfrissend en lekker. Echt een aanrader! Ook een lunch bij restaurant Olympia moet je zeker niet overslaan. Hier kun je genieten van lokale wijnen, traditionele gerechten en heb je een schitterend uitzicht over het eiland.

Het is 9 uur ’s ochtends en de zon schijnt al volop. Het is nog vrij rustig in de Mandraki haven bij

Kos-Stad. Vissersbootjes meren aan en de vissers verkopen hun vis in de stalletjes aan de promenade. Langs de haven vind je tal van gezellige terrasjes en restaurants.

We lopen langs een taverna genaamd Fish House. Dit straatje is zeer fotogeniek! Voor een witte gevel staan typisch Griekse, blauwe tafeltjes, gekleurde stoelen en samen met de vele leuke decoraties vormt het een prachtig geheel. We lopen verder langs de prachtige Agia Peraskevi kerk richting het Eleftherias Plein (ook wel koffiepleintje genoemd). Dit plein is het meest centrale plein van Kos-Stad. Hier bevindt zich onder andere de bekende moskee van Kos, het archeologisch museum en de markthal.

TIP: Neem een verfrissende freddo cappuccino bij Aeanos en neem daarna een kijkje bij de Agora (overdekte markt) met o.a. lokale producten als olijven, olijfolie, baklava, kruiden en traditionele Griekse dranken.

Even verderop zien we muren die begroeid zijn met prachtige paarse bougainvilles. Het is de oude ‘belastingpoort’. We lopen onder deze poort door en komen in een soort overdekte binnentuin. Naast de vele restaurantjes is hier ook een van de vele toegangswegen tot de oude agora met enkele fraaie zuilen en opgravingen. Als we nog verder doorlopen komen we bij de plataan van Hippocrates.

Volgens de legende heeft de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates zijn leerlingen les gegeven onder deze eeuwenoude boom. De plataan wordt tegenwoordig ondersteund door een groot ijzeren bouwwerk.

Vanaf het Hippocrates Plein kun je via een boogbrug naar de Neratzia Burcht (Johannieter Burcht).

Deze burcht lag vroeger op een eilandje en was middels de boogbrug verbonden met het vasteland. Al lopend over de brug kijk je op de eronder gelegen palmen avenue en vanaf de burcht heb je een prachtig uitzicht over de Mandraki haven en Kos-Stad!

We nemen afscheid van het gezellige en sfeervolle Kos-Stad. Tijd om meer van het eiland te ontdekken!

Met de auto verlaten we Kos-Stad. We rijden over kronkelende wegen door de bossen naar de berg Dikeos. Op deze berg ligt het gezellige, kleurrijke, maar ook toeristische bergdorp Zia. We parkeren onze auto aan de rand van het dorpje en gaan te voet verder. In Zia vind je veel souvenirwinkels en sfeervolle taverna’s. We lopen via een smal straatje naar boven en komen dan bij een mooi gekleurd kerkje. Op de weg terug houdt een meneer ons staande en vertelt ons dat ze hier ‘home made lemonade’ serveren. Ook is er een oude watermolen te bezichtigen. We nemen een kijkje en zijn verrast. Het terras is zeer kleurrijk gedecoreerd en helemaal in Griekse stijl. De limonade is verfrissend en lekker. Echt een aanrader! Ook een lunch bij restaurant Olympia moet je zeker niet overslaan. Hier kun je genieten van lokale wijnen, traditionele gerechten en heb je een schitterend uitzicht over het eiland.

TIP: bezoek Zia aan het einde van de dag. De zonsondergang is hier magisch!

We rijden verder naar het bergdorpje Pyli. Oud Pyli (Palio Pyli) is een soort spookstad. Rond 1830 is hier een cholera-epidemie uitgebroken en hebben de bewoners het dorp verlaten. Tijdens de klim omhoog vind je de ruïnes van het dorpje, de middeleeuwse kerken en als hoogtepunt de ruïne van een Byzantijnse burcht. Vanaf hier heb je wederom een prachtig uitzicht over het eiland. Vergeet ook niet om Nieuw Pyli te bezoeken. Hier hebben de bewoners van Oud Pyli zich destijds gevestigd en hier vind je enkele taverna’s, winkeltjes en een waterbron. Na het bezoek aan Pyli rijden we door de heuvels en langs de wijngaarden terug naar Kos-Stad.

Kos heeft zeer veel te bieden. Onderstaande tips wil ik u dan ook zeker niet onthouden!

1) Bezoek een wijngaard.
Tijdens onze reis hebben wij een bezoek gebracht aan de Triantafyllopoulos winery. Deze wijngaard ligt op circa 15 minuten rijden van Kos-Stad. Neem een rondleiding door de winery en proef de lekkerste wijnen! Een lokale wijn is rétsina; een witte wijn die naar hars smaakt.

2) Neem een kijkje bij Paradise Beach.
Dit is het mooiste zandstrand van Kos en ligt op de route van Kardamena naar Kefalos in het zuidwesten van het eiland. Paradise Beach ligt in een prachtige baai. Het zeewater is hier kristalhelder. Ook watersporters kunnen zich hier goed uitleven. Tegen de heuvel ligt een restaurant met prachtig uitzicht op zee.

3) Bezoek het Asklepion.
Ongeveer 5 kilometer van Kos-Stad tussen de cipressen vind je dit voormalig ziekenhuis dat is gewijd aan Asklepius, de god van de geneeskunst. Waar het vroeger een van de beste ziekenhuizen uit de antieke stad was, is het nu een van de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden van Kos.

4) Maak een uitstapje naar Bodrum.
Kos ligt op enkele kilometers afstand van Turkije. Vanuit de haven van Kos-Stad vaar je in circa 30 minuten naar de schilderachtige havenstad Bodrum.

5) Huur een auto!
Kos staat bekend als fietseiland, maar het is zeker een must om een aantal dagen een auto tot uw beschikking te hebben. De wegen zijn goed begaanbaar en het is vrijwel onmogelijk om te verdwalen. Met een auto ziet u veel meer van het eiland!

6) Huur een fiets!
Kos wordt niet voor niet het fietseiland genoemd. Delen van het eiland zijn vrij vlak en hierdoor goed begaanbaar per fiets. Met name in de omgeving van Kos-Stad vind je veel fietspaden. En zeg nou zelf; wat is er nu heerlijker dan in het zonnetje op de fiets de omgeving te verkennen?!


Kos op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Haren - Klooster Reizen Reisburo BV

Haren

Nieuws
Breakfast at Tiffany's in New York - Klooster Reizen Reisburo BV

Breakfast at Tiffany's in New York

In New York kan je nu ook echt genieten van een Breakfast at Tiffany's. De winkelketen opende onlangs het restaurant The Blue Box Café, dat helemaal in de stijl is ontworpen van de luxewinkel. Wil je helemaal in Holly Golightly-stijl ontbijten, dan betaal je zo'n 30 dollar per persoon. New York is de meest populaire toeristische bestemming in de VS. Er is enorm veel te zien en te doen en het aanbod blijft groeien. Het gros van de bezoekers bezoekt Manhattan en intussen ook Brooklyn....  Verder lezen »