Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Joey Meijer

NatuurExcursies en uitstapjes

Kroatië en Venetië

Kroatië: Kroatië en Venetië - Klooster Reizen Reisburo BV

08/11/2016 - Geschreven door reisadviseur Joey Meijer

Een azuurblauwe zee, grillige kustlijnen, mooie baaien en stranden, grootse natuur en gastvrijheid. Kenmerken die Kroatië tot een fantastisch vakantieland maken. Kroatië is langgerekt en beschikt hierdoor over een enorme kustlijn. Maar dit is niet het enige, er zijn vele natuurparken te vinden en steden met kleurrijke façades. Venetië: De stad is uitsluitend te bereiken per boot. Een wandeling over het beroemde San Marco plein en een foto maken op de Rialto brug zal niet ontbreken in uw programma. Maar wandel ook gewoon eens rustig door alle nauwe straten om een indruk te krijgen van de levenswijze van de Venetianen.

Vanaf Amsterdam Schiphol staat ons een vlucht te wachten van ongeveer 2 uur naar Pula. Daar aangekomen begint onze reis in Rovinj, een stad ten noorden van de aanvlieghaven Pula. Rovinj staat ook wel bekend als de ‘Blauwe Parel van Adria’ door de schilderachtige en kleurrijke façade. Ook het knusse haventje en de gezellige boulevard met restaurants en bars is zeker de moeite waard om te bezoeken. Tevens krijgen we onder leiding van een gids een stadstour door Rovinj en er staat ons een boottocht over het Limski kanaal te wachten. Het Limski kanaal is een ondergelopen ravijn dat deel uit maakt van de 35 kilometer lange Limski vallei.

De volgende dag is het alweer tijd om Rovinj te verlaten en richting Porec te gaan. Deze populaire badplaats ligt ten noorden van Rovinj en is alom bekend onder de Nederlanders. Het wegennet van Kroatië is zeer goed en daardoor is het mogelijk om vanuit verschillende plaatsen uitstapjes te maken. Echter heeft u hier zeker een auto voor nodig. Porec heeft een enorm gezellig stadscentrum en zeer leuke kleine straatjes met een keur aan winkels.

Vanuit Porec keren we een dag later terug naar Pula. Pula is het economische hart van Istrië en was al vroeg de regionale hoofdstad, wat blijkt uit de monumenten uit de Middeleeuwen en Renaissance. Het is een waar openluchtmuseum met als bekendste bezienswaardigheid het amfitheater.

Vanuit Porec vertrekken vrijwel dagelijks ferry’s richting Italië, Venetië. Dit lig ons ook in het verschiet. Al vroeg nemen we de ferry naar ‘de stad van het water en de bruggen’. Een tip is om een historische wandeling te maken door de stad, ook wel the Panoramic Walking Tour genoemd. Dan komt u onder andere langs het San Marco Plein, San Marco basiliek, Brug der Zuchten en de voormalige gevangenissen. Na deze wandeling heeft u gegarandeerd een goede eerste indruk gekregen en kunt u vervolgens op eigen gelegenheid slenteren door de prachtige straten van Venetië. Pak een terrasje in de zon of ga op zoek naar souvenirs.

Eventueel kunt u ervoor kiezen om de ferry terug te nemen naar Pula en vanuit daar een terugvlucht te nemen naar Amsterdam Schiphol. Wat ook wordt aangeboden is een terugvlucht vanuit Venetië naar Amsterdam met Transavia.com. Dit is zeker een aanrader!

Tips:
•Lekker slenteren over de boulevard van Rovinj en geniet van alle lekkere hapjes en drankjes die deze fantastische stad te bieden heeft.
•Een absolute aanrader is een bezoek aan het Amfitheater in Porec. Tevens biedt deze stad voldoende mogelijkheden om lekker uit te waaien langs de haven of heerlijk te genieten in de mooie groene stadsparken.
•Gondeltocht door de grachten van Venetië is uiteraard een aanrader. Dit is wel het ultieme vervoersmiddel in Venetië. Maar een foto op de Rialto brug of het San Marco plein mag ook zeker niet ontbreken.


Kroatië op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »