Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Margreet Barlagen

VliegvakantiesStrandvakanties

Lanzarote

Lanzarote: Lanzarote - Klooster Reizen Reisburo BV

08/11/2016 - Geschreven door reisadviseur Margreet Barlagen

Door de eerste aanblik van een kaal eiland dacht ik even dat het “saai” zou zijn, maar niks is minder waar! Juist dit vulkanische landschap laat je dingen zien en beleven die elders niet mogelijk zijn en dat in combinatie met gezellige badplaatsen en mooie stranden maakt het voor mij een ideale bestemming! En dat kan vanaf nu ook nog vanaf Groningen Airport Eelde.

We beginnen de reis vanaf Dusseldorf Airport. Aangezien ik hier al vroeg moet zijn en het redelijk onbekend is, rij ik de dag ervoor hier al heen en overnacht nabij de luchthaven. Ideaal!

Na een ontspannen vlucht naderen we Lanzarote. Vanuit het raampje zien we een kaal, donker eiland met allemaal witte dorpjes. Ben heel erg benieuwd!

We vertrekken naar Costa Teguise waar we verblijven in het Allsun Albatros Hotel. Een fijn all-inclusive hotel in het centrum en nabij het strand. Het valt me gelijk op dat het een gemoedelijke badplaats is met diverse winkeltjes en restaurantjes. Costa Teguise is uitermate geschikt voor rustzoekers, strandliefhebbers en windsurfers! Na hier enkele hotels te hebben bezocht vertrekken we ’s avonds richting Jameos del Aqua voor het diner. Dit is een onderaards grottenstelsel in het noorden van het eiland wat is ontstaan door de lavastromen en waar zich een ondergronds meer heeft gevormd. Rondom dit meer kun je eten in een geweldige ambiance en later op de avond genieten van de muzikale optredens die er gegeven worden.

Na een heerlijk ontbijt gaan we richting Playa Blanca in het zuiden. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht op het naastgelegen eiland Fuerteventura. De plaats heeft een mooie lange boulevard en een gezellige vissershaven van waaruit ook de ferry naar Corralejo op Fuerteventura vertrekt. Verder ontbreekt het ook hier niet aan terrasjes, restaurantjes en winkeltjes!

Hier vlakbij gelegen is het Timanfaya National Park. Dit beschermde gebied laat overduidelijk zien dat Lanzarote een vulkanische oorsprong heeft. Het nationaal park is vernoemd naar het eerste dorp dat tijdens de vulkaanuitbarstingen van 1730-1736 weggevaagd is. In totaal zijn tijdens deze zes jaar durende erupties maar liefst elf dorpen van de aardbodem verdwenen en is er maar liefst bijna 180 vierkante kilometer landoppervlakte voorgoed veranderd. Deze uitbarstingen zijn de zwaarste die Lanzarote ooit meegemaakt heeft. Iedere dag kun je tussen 9 en 17 uur het park bezoeken. Hiervoor dien je entree te betalen. Je mag dan doorrijden tot aan de grote parkeerplaats bij restaurant El Diablo. Van daaruit mag je niet zelf verder het park inrijden, maar word je verder vervoerd per bus. Deze bustocht door het ruige vulkaanlandschap duurt ongeveer een half uur en is inbegrepen in de entreeprijs. Tijdens de rit krijg je een fraai zicht op een deel van de 25 kraters en meer dan honderd vulkaankegels. Via meertalige uitleg (Spaans, Engels, Duits en Frans) wordt de geschiedenis van het park verteld. Op een aantal plekken wordt eventjes stilgestaan zodat je vanuit de bus even de tijd hebt om foto's te maken. Je mag overigens nergens de bus uit onderweg.

De dag erna staat de grootste badplaats op Lanzarote op het programma; Puerto del Carmen! In eerste instantie zou je Puerto del Carmen willen vergelijken met plaatsen zoals Playa del Inglés op Gran Canaria of Playa de las Americas op Tenerife. De enige overeenkomst met deze twee plaatsen is dat het populaire badplaatsen zijn. Verder zijn er wel degelijk verschillen. Dankzij de 'maximaal 4 verdiepingen regel' en de eenheid in kleur (wit) oogt het ten eerste allemaal veel minder massaal. Ook zitten de meeste winkels en horecagelegenheden vooral aan de lange boulevard in plaats van dat ze in winkelcentra geconcentreerd zijn. Dit brengt veel gezelligheid.

Dé attractie van Puerto del Carmen is het strandleven. Geen plaats op Lanzarote telt zoveel vierkante meters aan strand dan Puerto del Carmen. De stranden liggen ook nog eens uitgesmeerd over een grote lengte langs de plaats. Het grote voordeel is dat als je in Puerto del Carmen verblijft, je vrijwel altijd op loopafstand van het strand zit en deze een enorme capaciteit hebben. Het populairste strand is Playa Grande, deze loopt voor het drukste gedeelte van de plaats. Groter en minder druk is Playa de Pocillos. Playa de Matagorda strekt zich vrijwel helemaal uit tot aan de internationale luchthaven van Lanzarote. De wandelpromenade en het bijbehorende fietspad lopen langs de landingsbaan ook gewoon door tot aan Playa Honda. Playa de Matagorda is behalve een aangenaam zandstrand ook een prima plek om vliegtuigen te spotten.

Naast het bezoeken van de kwalitatief zeer goede accommodaties maken we ook nog een boottocht naar de Papagayo stranden (nabij Playa Blanca gelegen). De kust rondom Punta de Papagayo is vrij ruig, hier zie je vooral kliffen waar de stranden beschut tussen liggen. Dit zorgt ten eerste voor een natuurlijke bescherming tegen de wind. Ten tweede zorgt het voor de nodige hoeveelheid privacy. De stranden zijn ook uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. De stranden lopen vrij geleidelijk af de zee in. Voor kinderen een waar zwemparadijs. Het kristalheldere water maakt het plaatje compleet. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er vrijwel geen voorzieningen op de stranden te vinden zijn.

Vanavond vliegen we terug naar Dusseldorf, maar dat kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan Arrecife (de hoofdstad van het eiland) te hebben gebracht. Arrecife is het economische, politieke en culturele hart van het eiland. Het heeft de belangrijkste haven, mede omdat deze voorzien is van een containerterminal en de veerverbindingen met de andere eilanden en het vasteland van Spanje. Arrecife telt nog geen zestigduizend inwoners. Dat is overigens ongeveer de helft van het totale aantal inwoners dat het eiland telt. Hoewel er zeker toeristen verblijven en ook toeristen op afkomen, is Arrecife niet zo toeristisch als de bekende badplaatsen op het eiland. Wat betreft uiterlijk wijkt Arrecife ook af van de rest van het eiland. In het centrum zie je veel gebouwen met vijf of zes verdiepingen, iets wat je elders amper ziet. Ook is er niet vastgeklampt aan de traditie om de panden hier wit te verven. Je ziet ook andere kleuren terug in het straatbeeld.

In een halve dag heb je Arrecife wel gezien. Je vindt er 2 kastelen, een autovrij centrum, lokale marktjes, de haven en het 17 verdiepingen tellende Arrecife Gran Hotel.

Op het moment dat wij er waren was er een soort tapas markt. Een hele straat die afgezet was en gevuld met kraampjes die de lekkerste tapas en drankjes verkochten voor slechts € 1 per stuk. Kortom, heel leuk om een keer te kijken.

Al met al heeft het eiland mij erg verrast! Door de eerste aanblik van een kaal eiland dacht ik even dat het “saai” zou zijn, maar niks is minder waar! Juist dit vulkanische landschap laat je dingen zien en beleven die elders niet mogelijk zijn en dat in combinatie met gezellige badplaatsen en mooie stranden maakt het voor mij een ideale bestemming! En dat kan vanaf nu ook nog vanaf Groningen Airport Eelde.


Lanzarote op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »