Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

RondreizenVerre reizenWilde dieren

Maak kennis met de Afrikaanse charme van Senegal en Gambia

Senegal: Maak kennis met de Afrikaanse charme van Senegal en Gambia - Klooster Reizen Reisburo BV

Maak kennis met de Afrikaanse charme van Senegal en Gambia

Senegal is een toeristische bestemming in opkomst waar Frans wordt gesproken. Op en top Afrikaans met goede hotels, fraaie stranden en een mooie natuur. Een mooie winterzon bestemming op ca. 6 uur vliegen, betaalbaar en gastvrij.

Er is genoeg te beleven. Maak een safari in het Bandia Reserve en spot de neushoorn, giraffen, struisvogels, zebra's, krokodillen, aapjes en vogels. Bezoek per ferry het eilandje Ile de Goree voor de kust van Dakar. Hier vind je de vele koloniale gebouwen, nauwe straatjes en het Maison des esclaves (het slavenhuis) wat nu een museum is. Ook een rondje per jeep om pink lake is een leuke excursie. Kortom genoeg te beleven om je strandvakantie af te wisselen met leuke excursies.

Van Senegal zijn wij per bus en met de lokale ferry over de Senegambia rivier naar Gambia gereisd. Dit was een hele ervaring. Alles gaat mee aan boord: kippen, geiten, vrachtwagens, auto's en lokale bevolking. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Aangekomen in Gambia begrijp je direct waarom het de Smiling Coast of Africa genoemd wordt. Je hoeft maar één stap in Gambia te zetten en de bewoners vragen met een grote glimlach “How are you?” In Gambia is de voertaal Engels.

Gambia is ook een betaalbare winterzon bestemming waar je prima buiten de deur kan eten. Bijvoorbeeld op de Senegambia Strip in Kololi. Hier vind je tientallen restaurants en bars. Kotu is veel kleinschaliger en heeft een prachtig zandstrand. Wil je toch een keer vanuit hier een avondje naar de Strip dan pak je voor ca. € 4.00 een taxi.

Ook in Gambia zijn genoeg excursies te maken. Een bezoekje aan een lokale markt of aan het visserdorpje Tanji, een boottocht door de mangrovebossen met op de achtergrond fluitende vogels. Zelfs een 3-daagse excursie naar de Fathala wildlife lodge in Senegal is mogelijk.

Kortom, beide bestemmingen zijn echte aanraders als winterzon bestemming op zo’n 6 uur vliegen. En dat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Wie wil dat nou niet!


Senegal op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »