Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Natuur

Macedonië

Macedonië: Macedonië - Klooster Reizen Reisburo BV

“Magisch Macedonië is een schatkamer vol met historische gebouwen en archeologische vindplaatsen. Het land wordt vaak de parel van de Balkan genoemd met een bergachtig landschap, heldere meren en een uiterst gastvrije bevolking. Buiten de natuur is het heerlijk toeven in de kleine straatjes met vele terrassen in het vriendelijke Ohrid. Laat je verrassen door deze veelzijdige vakantiebestemming!”

“Magisch Macedonië is een schatkamer vol met historische gebouwen en archeologische vindplaatsen. Het land wordt vaak de parel van de Balkan genoemd met een bergachtig landschap, heldere meren en een uiterst gastvrije bevolking. Buiten de natuur is het heerlijk toeven in de kleine straatjes met vele terrassen in het vriendelijke Ohrid. Laat je verrassen door deze veelzijdige vakantiebestemming!”

Deze tekst staat bovenaan mijn studiereisprogramma van Holland International. Over een week zal ik naar Macedonië vliegen. Voor mijzelf een bestemming waar ik nauwelijks een beeld bij heb, dus ik zal me zeker laten verrassen zoals Holland International adviseert.

Aankomend op de luchthaven valt direct op dat hier nog geen sprake is van massatoerisme. Het is er lekker rustig en er staan een aantal bussen om de gasten naar de verschillende hotels te brengen. Na een korte transfertijd komen we aan bij ons hotel, gelegen aan het meer van Ohrid. Tijdens het introductierondje met de groep valt op dat iedereen het lastig vindt wat nu precies te verwachten. Conclusie: we laten ons met z’n allen verrassen de komende dagen.

Na een fijn ontbijt gaan we per transfer naar het centrum van Ohrid. Hier krijgen we per gids een Engelstalige tour door het stadje. ‘Wat leuk zeg’, ‘Moet je dat eens zien!’, ‘Wat een sfeertje hè zo aan het water’, zijn verschillende uitspraken die mij ten gehore komen. En inderdaad, ik denk hetzelfde. Als ik al een voorstelling had van Ohrid, dan was het een promenade aan het meer met daaraan verspreid enige restaurants en wat toeristenwinkels. Totaal verrast ben ik dan ook wanneer ik aan het eind van de promenade uitkom op een plein. Aan dit plein bruist het met toeristen én locals die genieten van een lunch of gewoon de dag bespreken onder het genot van een kop koffie. Al luisterend lopen we door de knusse straatjes steeds meer omhoog. We stoppen bij een amfitheater waar in de zomerperiode diverse festivals gehouden worden. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het meer.

Zelf houd ik erg van lekker eten en wanneer dit in de vorm van tapas is, word ik al heel snel blij. Wanneer de locatie ook nog geweldig is (direct aan het meer!), kan mijn dag niet meer stuk. Mijn eerste kennismaking met de Macedonische keuken is dan ook puur genot. Goed om te weten: het is heel normaal na de ‘tapas’-achtige hapjes het daadwerkelijke hoofdgerecht te krijgen. Omdat wij als groep al zo zaten te smullen van de voorgerechten, raadt u het al… wij rolden nog net het restaurant niet uit. In de avond zijn we goed voorbereid, dus dit gaat beter!

De volgende dag zien we het uitgebreide excursieaanbod op papier en hoe leuk is het om dit zelf te beleven. We maken een boottocht over het meer naar het klooster van St. Naum (zie het eerdere reisverslag van Renate voor een beschrijving van dit klooster). Indrukwekkend. Vervolgens maken we een roeiboottocht bij de bronnen van Zwarte Drim. De foto zegt genoeg, dit is echt de moeite waard! De dag daarop staat het Pelister National Park op de planning. Het zal een flinke rit de bergen in zijn, vanwaar het laatste stuk met jeeps zal worden gereden. Uiteindelijk zullen we een prachtige bergwandeling maken langs de meren, ‘de Ogen van Pelister’. Iedereen verheugt zich hier enorm op en het is dan ook een kleine domper wanneer het weer het niet toe laat deze excursie te maken. Er ligt nog sneeuw.

Uiteraard is het belangrijk flexibel te zijn wanneer je op reis bent (anders kun je net zo goed thuis blijven) en dus schakelt iedereen vlot om naar plan B. We gaan per jeep het achterland van Macedonië verkennen. Wederom ben ik weer verrast en onder de indruk. Wat een geweldig mooie natuur. Zo weids en zo rustig. Prachtig!

Waarover ik nog niet gesproken heb zijn de accommodaties. Uiteraard hebben wij tijdens deze reis meerdere bezocht. Allemaal even netjes en schoon. Wel is het belangrijk geen luxe te verwachten (een paar uitzonderingen daar gelaten). Mijn conclusie: zie de accommodatie als ondergeschikte van de reis, net zoals bij een citytrip.

Vandaag is het tijd naar huis te gaan. Wat zijn deze vier dagen voorbij gevlogen! Na een groepsbespreking komen we tot een gezamenlijke conclusie. Naar Macedonië ga je niet voor het luxe verblijf, maar voor de prachtige natuur, de leuke excursiemogelijkheden, het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking. Wanneer je er met deze instelling/verwachting naartoe gaat, zul je het prima naar de zin hebben.

Weetje:
- Macedonië is een relatief goedkope bestemming. Voor zo’n € 30,- geniet je met z’n tweetjes van een 3-gangendiner inclusief drankjes.

Tip:
- Als er kamers vrij zijn met meerzicht, kies hier dan voor. Twijfel niet, maar boek die meerzijde kamer. Het is het meer dan waard.


Macedonië op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »