Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Verre reizenStrandvakantiesRondreizen

Maleisië, een divers land

Maleisië: Maleisië, een divers land - Klooster Reizen Reisburo BV

Op dinsdag 13 maart vertrek ik met de KLM vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur. Na een rustige vlucht van ca. 12 uur gaat het avontuur in Maleisië beginnen! Kuala Lumpur is een veelzijdige stad. De eerste avond geniet ik van een heerlijk diner op grote hoogte in de KL Tower. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad én natuurlijk de beroemde Petronas Towers. De volgende dag mag ik de hoogste twin towers ter wereld zelf bezoeken, wat een uitzicht! Een bezoek aan China Town mag natuurlijk ook niet ontbreken als je in Kuala Lumpur bent. Op ca. 15 kilometer van de stad bezoek ik de Batu Caves. Dit is een kalkstenenheuvel bezaaid met grotten en grottempels. Om de grot in te komen beklim ik 272 treden. Het is afzien in de hitte, maar ze zeggen dat je een nieuw persoon wordt als je de trap beklommen hebt, dus we gaan ervoor......

Hierna rijd ik door naar de Cameron Highlands. Het gebied bestaat uit bergen, uitgestrekte hoogvlakten, frisgroene theeplantages, dichtbegroeide jungle en watervallen: dus zeer zeker een bezoek waard! Ik bezoek ook een theefabriek(je), waar ik kan zien hoe de jonge blaadjes worden verwerkt tot thee en geniet ik van het mooie uitzicht over de theeplantages.

Accommodatie tip: het Lakehouse hotel, dit is een prachtig, kleinschalig hotel (19 kamers) in Engelse stijl, gelegen in een grote tuin. De volgende bestemming is Belum. Belum is 1 van de mooiste natuurparken en 1 van de best bewaarde geheimen van Maleisië. Het onaangetaste regenwoud bezit een rijke flora en fauna. Ik stap aan boord van een bootje om over Lake Temengor te varen. Na een tijdje leggen we aan om te voet de jungle in te gaan op zoek naar de Rafflesia, de grootste bloem ter wereld. Deze bloeit maar 7 dagen per jaar en ik heb geluk: hij staat in bloei! Hierna breng ik een bezoek aan een dorpje van de Orang Asli, de inheemse minderheid van Maleisië. Orang Asli betekent letterlijk vertaald “natuurlijke mensen”. Ze verdienen hun geld door gevangen vis te verkopen op de lokale markt.

De volgende bestemming is Penang. De hoofdstad is Georgetown. Deze stad kent een koloniaal verleden, wat nog goed te zien is aan de vele oude gebouwen en staat op de Unesco lijst. Op de markt proef ik de Doerian vrucht, het is een delicatesse in Maleisië, maar voor mij is 1 keer proeven voldoende. Wist je dat in de meeste hotels in Maleisië het verboden is om deze vrucht mee te nemen naar je kamer? Dit komt door de zeer penetrante lucht die van de vrucht afkomt. Vanaf Penang vaar ik in ca. 2.5 uur naar Langkawi, een tropisch paradijsje bestaande uit 99 eilanden. Ik bezoek het hoofdeiland en geniet van de luxe hotels met uitstekende service. Je kunt natuurlijk heerlijk relaxen op dit eiland, maar er zijn zeker ook voldoende activiteiten te ondernemen. Zo stap ik in een bootje om een mangrove tocht te doen. We maken stops bij de “batcave”, waar honderden vleermuizen hangen, de fishfarm en we bezoeken de plek waar adelaars jagen op vis. Onderweg zien we enorm veel aapjes. Ik breng ook een bezoek aan de Mat Cincangberg. Deze berg bereik je via een tochtje in de steilste kabelbaan ter wereld. Op deze berg ligt de skybridge, waar vanaf je een spectaculair uitzicht hebt over Langkawi. En dan zit helaas mijn reis door Maleisië er alweer op. Maar wat heb ik genoten van dit prachtige, veelzijdige land! Maleisië......Terimah Kasi!


Maleisië op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »