Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Type de code

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Maresa van Dijken

StrandvakantiesDuikenExcursies en uitstapjes

Mallorca in vogelvlucht

Mallorca: Mallorca in vogelvlucht - Klooster Reizen Reisburo BV

13/10/2017 - Geschreven door reisadviseur Maresa van Dijken

S’Illot is een rustig plaatsje met een klein strand. Je kunt lopen naar Cala Millor, wat ongeveer 20 minuten duurt. S’Illot heeft een promenade, dus je kunt er prima een wandeling maken langs de kust. Hieraan liggen enkele eettentjes. Voor vertier moet je echter naar Cala Millor!

Cala Millor is een langgerekte plaats met voornamelijk qua hotels hoogbouw. Het heeft eigenlijk één brede lange straat waaraan winkels, terrasjes en restaurants gevestigd zijn. Je kunt hier heerlijk over de promenade wandelen of genieten van het mooie witte zandstrand.

Paguera is een heel knusse plaats. Het heeft een mooi fijn zandstrand, met promenade. Vanaf hier loop je zo naar de hoofdstraat waar zich de winkeltjes en terrasjes bevinden.

Het oude stadscentrum van Alcudia is ontzettend sfeervol. Achter de stadsmuren vind je smalle straatjes met terrasjes en winkeltjes. Echt een bezoekje waard. De meeste hotels liggen aan de kustlijn van Alcudia, bekend om haar prachtig langgerekte strand aan een haast Caribische gekleurde zee. De kust is hier ideaal voor gezinnen met kinderen, daar het strand heel geleidelijk in zee afloopt.

Cala d’Or is een plaatsje om verliefd op te worden. Alle bebouwing is wit en het is bijna allemaal laagbouw. Oorspronkelijk was het een kunstenaarsdorpje. Tegenwoordig gaan er veel Nederlanders op vakantie (85% in het hoogseizoen). Het plaatsje is heuvelachtig en heeft verschillende baaitjes, de zogenaamde ‘cala’s’. Ook weer met prachtig helder water, net zoals bij Alcudia.

Valdemossa is een kneuterig bergdorpje. Net als het oude centrum van Alcudia treft je ook hier weer de smalle straatjes, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Waar het plaatsje bekend om staat, is het klooster wat je al van ver af ziet als je aan komt rijden. Onder andere de beroemde componist Chopin heeft hier jaren van zijn leven doorgebracht. Stukken die hij gecomponeerd heeft, zie je terug in het museum in/bij het klooster zit.

Palma, de hoofdstad van Mallorca. Het is een heel mooie oude stad, ook wel klein Barcelona genoemd. Een van de oudste gotische kathedralen ter wereld vind je hier; absoluut een bezoekje waard. Shoppen? Ook dan ben je hier op het goede adres. Werkelijk alle winkels zijn aanwezig. Allemaal gesitueerd aan de smalle straatjes, wat ontzettend veel sfeer geeft.

Kortom: Mallorca heeft ontzettend veel te bieden. Huur absoluut een auto en ga de veelzijdigheid van het eiland zelf ervaren! Bezoek verschillende kustplaatsjes, trek het binnenland in, ga lekker shoppen… en dat alles op nog geen 2,5 uur vliegen vanaf Nederland!


Mallorca op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Haren - Klooster Reizen Reisburo BV

Haren

Nieuws

Wat mag je mee in de handbagage?

Wat mag je mee in de handbagage?...  Verder lezen »