Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Margreet Barlagen

NatuurExcursies en uitstapjes

Marokko

Marokko: Marokko - Klooster Reizen Reisburo BV

08/11/2016 - Geschreven door reisadviseur Margreet Barlagen

Fès is één van de markantste steden van Marokko. We bezoeken zowel de moderne medina als het indrukwekkende labyrinth van souks (markten) dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de ambachtelijke buurt hangen de leerververs al eeuwenlang hun geverfde leer te drogen. Het is een must om één van de vele dakterrassen te beklimmen en te genieten van het bijzondere uitzicht over de vele felgekleurde verfbaden. Gelukkig krijgen we wel een takje munt om onder onze neus te houden, want de geur die er hangt…

Op zaterdagmiddag melden wij ons bij de Schipholbalie van Fox Vakanties voor de studiereis Marokko. We gaan een rondreis maken langs de Koningssteden van Marokko. Na een goede vlucht met Royal Air Maroc hebben we een transfer van ongeveer een half uur naar ons overnachtingshotel in Casablanca.

De volgende morgen beginnen we met een bustour langs de bezienswaardigheden van Casablanca. We bezoeken onder andere de Hassan II moskee, de tweede grootste moskee ter wereld, welke mooi aan zee ligt. Dan verder naar Rabat, Rabat is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. We bezoeken onder andere de Hassantoren, welke samen met het mausoleum van Koning Mohammed V een belangrijke historische en toeristische locatie vormt in Rabat. Vervolgens een bezoek aan de oude stad van Meknès. De poort van Mansour wordt door velen als één van de mooiste van Marokko beschouwd. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Moulay Ismail Mausoleum, één van de weinige heilige plaatsen waar ook niet-moslims welkom zijn. Na de lunch zetten we koers naar de volgende oude stad, Volubilis. Deze Romeinse ruïnes zijn één van de best bewaard gebleven ruïnes ter wereld. Overnachting in de religieuze stad Fès.

Fès is één van de markantste steden van Marokko. We bezoeken zowel de moderne medina als het indrukwekkende labyrinth van souks (markten) dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de ambachtelijke buurt hangen de leerververs al eeuwenlang hun geverfde leer te drogen. Het is een must om één van de vele dakterrassen te beklimmen en te genieten van het bijzondere uitzicht over de vele felgekleurde verfbaden. Gelukkig krijgen we wel een takje munt om onder onze neus te houden, want de geur die er hangt….

De volgende morgen laten we de steden achter ons om via de cederbossen en pittoreske plaatsjes van het Midden-Atlasgebergte naar Erfoud te rijden. Een prachtige oase gelegen aan de voet van de imposante Sahara duinen. Per landrover met chauffeur gaan we verder naar Merzouga, midden in de duinen. In Merzouga gaan we per kameel verder de woestijn in om in een tentenkamp te overnachten onder een werkelijk schitterende sterrenhemel, een unieke ervaring!

Na de prachtige zonsopgang in de woestijn mee te maken, keren we per kameel terug naar Merzouga waar een warme douche en het ontbijt op ons staan te wachten. We vertrekken richting de prachtige Tinghir oase, bekend om de schitterende Todra-kloof met rotsen die reiken tot wel 250 meter. Via 'de weg van duizenden kashba's komen we uit bij de ingang van de Dadès kloof. We rijden verder naar El Kelaa, een relatief klein stadje bekend om haar rozenfestival, en vervolgens naar Ouarzazate, Na de lunch gaat de route verder via één van de grootste attracties van deze streek: de kashba van Aït Ben Haddou, gebruikt voor vele films en genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rit gaat verder via de schitterende Tich 'n Ticha pas op 2600 meter hoogte door het Atlasgebergte. Aan het einde van de dag bereiken we Marrakech, waar we de laatste 2 nachten verblijven.

Fantastische dag in de betoverende stad Marrakech. De stad ligt aan de voet van het Hoge Atlasgebergte. Deze koningsstad wordt door zijn roodtinten van de stadsmuur en huizen ook wel de 'rode parel' genoemd. We bezoeken de Saadische graven, het Bahia Paleis, de Koutoubia moskee met de hoogste minaret van Marrakech en het Dar Si Saïd Museum met een grote collectie Marokkaanse kunst. In de namiddag kunt u rondlopen op het beroemde en levendige Djemaa El Fna plein, waar slangenbezweerders en goochelaars hun kunsten vertonen.

TIP: Zoek aan het einde van de middag een dakterras bij het Djemaa El Fna plein. U heeft vanuit hier namelijk een schitterend uitzicht over het plein, welke in korte tijd van bijna leeg naar een krioelende mensenmassa verandert.

De laatste dag is helaas alweer aangebroken! Vandaag vliegen we vanuit Marrakech, met een overstap in Casablanca, terug naar Amsterdam. We hebben een heerlijke reis gehad. Heel veel gezien, een goed beeld van Marokko gekregen en genoeg geprikkeld om snel eens terug te komen!


Marokko op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »