Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Margreet Barlagen

StrandvakantiesNatuurExcursies en uitstapjes

Maya cultuur Mexico

Mexico: Maya cultuur Mexico - Klooster Reizen Reisburo BV

08/11/2016 - Geschreven door reisadviseur Margreet Barlagen

Het hoogtepunt van deze reis was het zien van de geweldige bouwwerken uit de Maya cultuur, het blijft ongelooflijk dat men vele jaren geleden al in staat was om zulke bouwwerken te maken met pure mankracht. En daar dan ook nog vernuftige snufjes in kan verwerken als bepaalde echo’s of schaduwen. Bij Chichen Itza zie je op een bepaald moment door de zon en schaduwen namelijk een slang!

Na aankomst in Cancun even een nachtje om te acclimatiseren in het Gran Caribe Real. Cancun betekent in het Maya “De pot van goud” en dat is het zeker met de mooie stranden en geweldige hotels. Veelal bezocht door Amerikaanse gasten.

De volgende dag beginnen we aan onze kleine rondreis over het mooie schiereiland Yucatan. De eerste stop is gelijk Chichen Itza. Ooit was Chichen Itza een enorme stad in de jungle, nu een enorme archeologische plaats. Sinds 2007 is Chichen Itza een vande 7 nieuwe wereldwonderen. Het is de bekendste en best gerestaureerde Maya plaats van Yucatan. Laat u imponeren door de grote Piramide van Kukulkan. Deze piramide is feitelijk een soort Maya kalender, de piramide bestaat uit 365 trappen wat gelijk staat aan het aantal dagen in een jaar, tevens zijn er 52 panelen, voor het aantal weken. Verder zite u hier de bijzondere “balspelbaan”, de graftombe van de hogepriester en de “Tempel van de tafels”

We vervolgen onze weg naar Merida, een relatief welvarende stad met nauwe straten, koloniale gebouwen en schaduwrijke parken. Hier bezoeken we onder andere het centrale plein en het gemeentehuis wat vol hangt met mooie grote schilderijen. We overnachten ook in Merida.

De volgende dag wederom een hoogtepunt. We gaan nu naar Uxmal! De stad Uxmal behoort tot de bekendste en best bewaarde Mayasteden van Mexico. Goed gerestaureerd en een fraaie ligging in de Puuc-heuvels ten zuiden van Merida maken het beeld compleet. Na dit bezoek rijden we weer richting de kust met onderweg nog 2 stops. Een bij het Izamal Klooster. Een Franciscaner klooster dat gebouwd is op oude Maya piramides. En een bij Cenote Ikil. Cenotes zijn ondergrondse grotten waar veelal een rivier door stroomt. Deze is aan de bovenkant open en zo kun je de mensen beneden in de grot zien zwemmen.

We zijn in weer aan de kust en gaan enkele hotels bezoeken. Waaronder de luxe Marina El Cid en El Dorado Royale in Riviera Maya Noord. Dit is de kuststrook ten noorden van Playa del Carmen. Het heeft prachtige witte zandstranden en een helderblauwe zee.

We overnachten de komende 2 nachten in Mahekal Beach. Een leuk hotel vlakbij het centrum van Playa del Carmen. Het bestaat uit allemaal kleine bungalows. Playa del Carmen was ooit een klein vissersdorpje aan de Caribische Zee en nu een bijzonder sfeervolle badplaats. Heerlijk flaneren op de 5th Avenue, de autovrije winkelstraat van Playa del Carmen of swingen in de hippe beachclubs of discotheken. We bezoeken hier onder andere Hotel Gran Porto Real en Hotel Royal Playa del Carmen.

Weer tijd voor wat Maya-cultuur… We gaan naar Tulum, dit is de enige Maya nederzetting aan de Caribische kust en een van de weinige die ommuurd waren. Tulum diende waarschijnlijk als fort en haven. Er staan hier verschillende tempels en een vuurtoren.

Verder bezoeken we nog enkele hotels, waaronder Grand Palladium Colonial en Sandos Caracol Eco Resort & Spa. Het laatste hotel is omringd door mangroves en natuurlijke lagunes met diverse eco-activiteiten.

Dan zit de reis er helaas al weer op! En gaan we weer richting de luchthaven voor onze terugreis naar Amsterdam. Ik kan terugkijken op een geweldige reis waarin ik veel heb gezien en geleerd over hoe de Maya’s leefden. Dat in combinatie met de mooie natuur en geweldige zandstranden is dit een droombestemming!!!Tip van de reisspecialist:

Moet ik nog meer zeggen…

Een geweldige excursie is het Waterpretpark Xel-ha. Hier kun je snorkelen, duiken en zwemmen met dolfijnen!!!

Wat een geweldige ervaring!


Mexico op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »