Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Stedentrips

New York - Brooklyn (deel 1)

New York: New York - Brooklyn (deel 1) - Klooster Reizen Reisburo BV

Onze 'eigen' echte Nederlandse Newyorkerin, Dominique van Weezel, heeft haar tweede blog gestuurd. Deze keer over de prachtige wijk Brooklyn - Dumbo.

Een beetje 'onze vrouw in New York', met informatie over speciale restaurants, tips, ervaringen en leuke weetjes vanuit deze metropool.

Brooklyn - Deel 1

Op dit moment zit ik met een koffie en mijn schrijfblok aan de waterkant in de wijk DUMBO, Brooklyn. De naam DUMBO staat voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass en de wijk ligt grotendeels om de Manhattan Bridge heen. Vanaf dit punt geniet ik van het waanzinnige uitzicht op de Brooklyn Bridge en de skyline van Manhattan. De eerst keer dat ik in Brooklyn aan de waterkant zat en dit uitzicht zag, was ik ontzettend onder de indruk. Na bijna 11 maanden hier wonen en verschillende malen het uitzicht bewonderd te hebben, is dit nog steeds niet weg. Het uitzicht geeft mij op dat moment een heel trots en blij gevoel dat ik de kans heb gekregen om in deze fantastische stad te wonen. Ik neem mijn gasten vanuit Nederland dan altijd heel graag mee voor een dagje DUMBO Brooklyn. Het blijft een van mijn favoriete plekken om naartoe te gaan en ik zou deze dag daarom graag met jullie willen delen.

De dag kan natuurlijk als een echte New Yorker niet beginnen zonder een kop koffie. De koffie wordt niet thuis gezet maar massaal gehaald bij het enorme aanbod aan koffietentjes in New York. Het koffie drinken is hier echt een begrip en je ziet dan ook bijna elke New Yorker met een koffie of een ijskoffie in zijn hand op straat of in de metro. Ook wordt koffie hier op zoveel verschillende manier gedronken. Denk aan bijvoorbeeld verschillende soorten melk, zoetstoffen/suikers en de verhouding cafeïne/decafé. Iedere New Yorker drinkt zijn koffie op zijn eigen manier en geeft deze wensen graag door aan de barista. De hippe koffietentjes worden door de New Yorkers massaal gebruikt als thuiskantoor. Het is vaak zoeken naar een plekje als klant, aangezien elk plekje bezet is door (thuis) werkende mensen. Uiteraard met een MacBook op tafel of op schoot. Ik heb stiekem wel eens meegekeken of er daadwerkelijk hard gewerkt word, maar ik zag vooral Facebook en Gmail openstaan! Als echt koffietentje tel je dubbel mee als je eigen bonen roostert en verkoopt onder je eigen merk. Als je vervolgens echt naam hebt gemaakt onder de lokale New Yorkers dan staan er elke dag lange rijen tot vaak buiten de deur om de beroemde koffie te halen en die vervolgens onderweg naar werk op te drinken.

Mijn favoriete koffietentje in New York is de Brooklyn Roasting Company en is gevestigd op 25 Jaystreet, Dumbo Brooklyn. Het is gevestigd in een oude industriële loods en heeft voor New Yorkse begrippen een groot oppervlakte aan verschillende zithoeken met unieke vintage tafels waaraan je kunt werken of koffie kan drinken. Ze hebben de ruimte zoveel mogelijk in zijn unieke staat gelaten, waardoor je de industriële sfeer van vroeger mee krijgt. De koffiebonen zijn vers gebrand en geroosterd en de barista’s maken van elke cappuccino of latte een kunstwerk in het geschuimde melk. De sfeer in deze ruimte is heel hipsterachtig maar vooral heel relaxt. Ik vind dit altijd een heerlijke plek om te zitten en een goed boek of tijdschriften te lezen en de unieke sfeer van Brooklyn mee te krijgen.

Vervolgens loop je na de koffie via de Plymouthstreet richting de waterkant waarbij je in deze straat een prachtig zicht hebt op zowel the Brooklyn Bridge als the Manhattan bridge (gaaf fotomoment). Via Plymouthstreet loop je richting het Main street Park waarbij je het indrukkende uitzicht hebt over de Brooklyn Bridge en de skyline van Manhattan. Je kunt via het park heerlijk langs het water lopen en vervolgens via de waterkade, Brooklyn Bridge Park naar Brooklyn Heights Promenade wandelen. Hierbij kan je genieten van het schitterende uitzicht, het Vrijheidsbeeld spotten, zonnen, barbecueën bij de bbq standplaats of basketballen/tennissen bij de verschillende pieren. Ten slotte is er zelfs de mogelijkheid van zwemmen in het kleine pop-up zwembad. Helaas mag je er maar een half uur zwemmen en moet je het volgens mij zelfs reserveren. Daarnaast kan je een stuk Brooklyn Heights in wandelen en genieten van de prachtige straten met unieke karakteristieke Brownstone row houses met de bekende stenen trap naar de voordeur van de woningen.

Terug in Dumbo na Brooklyn Heights, rondom Mainstreet en Frontstreet kom je verschillende winkeltjes tegen waar je unieke zelfgemaakte beauty producten, vintagekleding en interieur design kan scoren en het is zeker de moeite waard om een aantal van deze kleine winkeltjes te bezoeken. Op de kruising tussen de Frontstreet & Washingtonstreet heb je prachtig zicht op the Manhattan Bridge die uitsteekt tussen de smalle straten van Brooklyn. Dit punt wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor modeshoots en beroemde foto reportages over New York.

Om de dag af te sluiten gaan we vaak pizza eten bij Juliana's op 19 Old Fultonstreet. Deze pizzeria staat bekend als een van de lekkerste pizza’s van New York. Maar ook het verhaal achter deze pizzeria is bijzonder; de eigenaar Mr. Grimaldi opende 30 jaar geleden zijn eerste pizzeria in Brooklyn en werd beroemd vanwege zijn brickstone ovens waarin hij zijn pizza’s bakte. In 1998 verkocht hij zijn restaurant aan een nieuwe eigenaar, maar nog steeds stonden mensen in de rij om bij restaurant Grimaldi’s te gaan eten. Toen de nieuwe eigenaar zijn restaurant verplaatste naar het pand ernaast kocht Grimaldi zijn oude pand weer terug. Hij begon hier weer pizza's te bakken maar ditmaal onder een andere naam omdat hij de naam Grimaldi's na de verkoop niet meer mocht gebruiken. Hij noemde het restaurant Juliana's. Ook Juliana's loopt als een trein en staat er vaak een lange rij mensen voor het restaurant om er te mogen eten. Wij hebben het regelmatig geproefd maar de pizza’s daar zijn echt de beste pizza’s die wij ooit gegeten hebben. Een goede tip is om niet tijdens lunch of dinertijd langs te gaan voor een pizza, maar bijvoorbeeld rond vier uur en er een soort New Yorkse brunch van te maken.

Voor meer avontuur kan je aan de waterkade aan de einde van Old Fultonstreet de watertaxi nemen richting de wijken Williamsburg en Greenpoint. Deze wijken ga ik verder toelichten in mijn volgende blog, want er is nog zoveel te vertellen hierover.

Tot snel! Veel liefs Dominique


New York op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »