Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Type de code

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Oman, beauty has an address !

Oman: Oman, beauty has an address ! - Klooster Reizen Reisburo BV

Een reis door het Sultanaat van Oman is bijzonder én veilig! Hier vind je ongerepte landschappen van woestijnen, ruige bergen, groene oases, uitgestrekte stranden en wadi’s. Maar ontdek ook verlaten forten, levendige soeks en authentieke steden tijdens je rondreis!

Oman, officieel het Sultanaat Oman geheten, is gelegen in het westen van Azië aan de zuidoost kust van het Arabische schiereiland en is op Saoedi-Arabië na het grootste land van Arabië.

Oman grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Jemen. De oppervlakte van het land bedraagt 309.500 km², en met zijn bijna 3.500.000 inwoners is Oman één van de dunst bevolkte landen ter wereld. Het land is 8x zo groot als Nederland.
De hoofdstad van Oman is Muscat, en ca. 50% van de bevolking van Oman leeft in de gouvernementen Masqat en Al Batinah, gelegen ten noordwesten van de hoofdstad.
Muscat is de grootste stad van Oman met ruim een miljoen inwoners. Bekend sinds de 1e eeuw na Christus als belangrijke handelshaven tussen west en oost, werd Muscat en Oman in zijn algemeenheid in het verleden geregeerd door verschillende inheemse stammen en buitenlandse machten, zoals de Perzen en Portugezen.
Andere grote en populaire steden in Oman zijn Sohar, Rustaq en Nizwa.

Oman is een absolute monarchie, met aan het hoofd de Sultan Qaboos bin Said Al Said. Qaboos bin Said al Said heeft zijn vader sultan Said Ibn in 1970 afgezet, en heeft daarmee het land opengesteld voor toerisme. En met succes, Oman is de laatste jaren een populaire vakantiebestemming bij de Nederlanders.
De voornaamste redenen om Oman te bezoeken zijn; de oprecht vriendelijke bevolking, het diverse landschap en het gemak waarmee je kunt reizen in dit land.


Na aankomst in Muscat vertrokken we vanaf de luchthaven naar The Chedi. Deze 5-sterrenaccommodatie ligt aan het strand van Muscat en is voorzien van alle mogelijke luxe.�Na een korte rondleiding gebruikten we hier de lunch. Vervolgens reden we naar Hotel Ramada in Muscat. Hier checkten we in voor de eerste overnachting.

In de islamitische landen is alcohol in principe een no-go. Het verkrijgen van alcohol is niet zo “eenvoudig” zoals wij dat in Westerse landen ervaren. Hotel Ramada is een alcoholvrij hotel.

Na de check-in vertrekken we in de loop van de middag voor een kennismaking met Muscat. De hoofdstad Muscat biedt prachtige bezienswaardigheden, stranden, goede restaurants en geweldige winkels. Muscat is nog niet zo bekend bij toeristen als het nabij gelegen Dubai. Hierdoor is Muscat een stuk rustiger maar toch zeer indrukwekkend. We brachten o.a. een bezoek aan een traditionele Soukh.

Aansluitend gingen we naar het Grand Hyatt hotel voor het diner. Naast dit hotel is ook een leuke Irish Pub gelegen (waar wel alcohol verkrijgbaar is); dit is één van de beste bars van Muscat.

De volgende ochtend vertrokken we al vroeg uit het hotel voor de rest van onze korte kennismaking met Muscat. Het Opera House en de Grand Mosque stonden op het programma. De Grand Mosque is een van de grootste moskeeën ter wereld. De bouw van het complex nam maar liefst 6 jaar in beslag en in 2001 werd de moskee in gebruik genomen door de Sultan. Houd voor het bezoek aan de Mosque rekening met de kleding voorschriften. Enkels en polsen dienen bedekt te zijn.

Daarna reden we verder in 4-Wheel drives en vertrokken we richting woestijn.
De eerste stop is bij Wadi Bani Khalid (ca. 200 km). Dit is de meest bekende wadi van deze regio. Het is een bergkloof met een constant doorgaande waterstroom met erom heen o.a. rode rotspartijen, groepjes palmbomen en smaragdgroene waterpoelen. Het is mogelijk om hier te zwemmen.

Na de lunch reden we verder (een ervaring op zich) naar de woestijn voor ons volgende overnachtingsadres: Desert Nights Camp.

Hier werd uiteraard tijd gemaakt voor een activiteit “in het zand” en genoten we van een schitterende zonsondergang. Het diner werd ook gereserveerd in Desert Nights Camp.

Na een vroeg ontbijt en een quadtour (spectaculair maar niet zonder risico’s!) door de prachtige zandduinen vertrokken we na het ontbijt richting Nizwa, de voormalige hoofdstad van Oman. Dit was vroeger een kruispunt van de karavaanroutes welke van het noorden en het zuiden samen kwamen en Afrika met Azië verbonden. Onderweg kwamen we langs authentieke bergdorpen en terrasvormige gaarden met rozen, fruitbomen en klimop. In Nizwa lunchten we en brachten we een bezoek aan de soukh en het fort.

We vervolgden de route langs Jabreen Castle. Een schitterend kasteel ten westen van Nizwa. Het wordt ook wel Jabrin fort genoemd, maar eigenlijk is het een versterkt kasteel. Het kasteel stamt uit de 17de eeuw.

Onderweg maakten we nog een fotostop bij Bahla Fort om vervolgens verder te reizen naar het volgende overnachtingsadres: Jebel Shams Resort

Vroeg uit de veren voor een “balcony walk of the Canyon”. Het imposante Hajar gebergte vormt als het ware de ruggengraat van het land en deelt Oman in tweeën; het oosten met de kuststrook en het westen met de hoogvlaktes.
Het hoogste punt van deze bergketen wordt bereikt in het gedeelte Djebel Akhdar (“groene gebergte”) met de top van de Jebal Shams (“de berg van de zon”) op 3010 m hoogte. Met de hoge toppen en spectaculaire kloven, wordt dit gedeelte van Oman vaak vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten en terecht. Het was een adembenemende ervaring!

Na deze wandeling vertrokken we naar Al Hamra. We maakten een scenic drive, dwars door de bergen, met prachtige vergezichten. Onderweg brachtgen we een bezoek aan Al Hamra village

Na dit bezoek reden we terug naar Muscat. We reden naar het Millennium Resort, waar we tijd hadden om even bij te komen, voordat we in de nacht naar de luchthaven teruggingen voor de vliegreis naar Nederland.

Tijdens het rondreizen door Oman waan je je een echte ontdekkingsreiziger. Het massatoerisme laat dit uiterst veilige land vooralsnog links liggen, maar je kunt je er weken vermaken. In de Wahiba Sands woestijn bijvoorbeeld kom je nomadische Bedoeïenen tegen die je alles over hun land kunnen én willen vertellen! Je hebt wel een 4WD nodig om je hier goed te kunnen verplaatsen. Dat geldt ook voor Rub al Khali, een desolaat niemandsland waar je tijdens je rondreis in Oman maar weinig mensen zult treffen.

De hoofdstad van Oman, Muscat, is een prima plek om Islamitische architectuur te aanschouwen en je vindt er een leuke haven. Wadi Shab is wellicht het mooiste natuurgebied van het land, vol meertjes, grotten en watervallen. Wil je Oman goed leren kennen? Boek dan een individuele rondreis of groepsrondreis!Praktische informatieReisdocumenten

Voor het reizen naar Oman dienen personen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Bij aankomst kan eenvoudig een visum worden gekocht op het vliegveld (kosten ca. € 10). Dit hoeft dus niet van te voren aangevraagd te worden bij de ambassade. Stempels van Israël in het paspoort worden afgeraden.

Bagageregels Etihad

Er mag 1 koffer/reistas meegenomen worden van maximaal 30 kilo / niet groter dan 45 cm x 72 cm x 90 cm en 1 stuks handbagage.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Oman is + 2 uur.

Klimaat

Het klimaat in Oman is in het algemeen warm en droog maar varieert in de verschillende regio. In de kustgebieden is het gedurende de zomermaanden heet met een hoge luchtvochtigheidsgraad, terwijl het landinwaarts in die periode juist erg droog is. In het gebergte en in de Dhofor regio (zuiden van Oman) is het klimaat gedurende het gehele jaar vrij mild. De temperaturen in Oman variëren van 15° Celsius tot 48°Celsius in Muscat of zelfs 54°Celsius in de woestijn midden in de zomer. Reken op temperaturen tot ca. 40°Celsius overdag en ca. 20°tot 25° nachts. In de woestijn s' nachts en in de bergen is het aanmerkelijk koeler.

Water

Het water dat in Oman uit de kraan komt, kan gewoon worden gedronken. Het heeft wel een andere smaak, maar vormt geen probleem voor onze gezondheid.

Kledingadvies

Tijdens een reis in Oman valt het op dat de bevolking zelf heel divers gekleed gaat; van traditionele disdasha’s & abaya’s tot jeans en t-shirts. Voor mannelijke toeristen volstaat luchtige zomerkleding. Voor het bezoek aan de moskee dienen enkels en polsen bedekt te zijn.

Tips op basis van het programma: voor het diner op vrijdag (Grand Hyatt) is het aan te raden “iets netjes” (in ieder geval lange broek) mee te nemen. Voor de overige dagen is er geen verplicht kleding advies. Vergeet niet zwemkleding/handdoek mee te nemen, petje voor de zon (indien noodzakelijk), wandelschoenen en een zonnebril/shawl voor in de woestijn (bij harde wind).

Munteenheid

1 Omani Rial = ca. € 1.80 1 Omani Rial bestaat uit 1000 baizas Het is mogelijk om geld te pinnen op de luchthaven van Muscat. Maar ook in Muscat

Voltage

Het is aan te raden om een wereldstekker of reisstekker mee te nemen omdat er verschillende soorten stopcontacten zijn.


Oman op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Haren - Klooster Reizen Reisburo BV

Haren

Nieuws

Wat mag je mee in de handbagage?

Wat mag je mee in de handbagage?...  Verder lezen »