Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Anke Wolters

NatuurRondreizenVerre reizen

Ontdek het veelzijdige Ecuador

Quito: Ontdek het veelzijdige Ecuador - Klooster Reizen Reisburo BV

06/07/2016 - Geschreven door reisadviseur Anke Wolters

Het hoogtepunt van deze reis: absoluut een bezoek aan het Amazonegebied!

Ecuador is het kleinste land in de Andes. Het is ongeveer zeven maal zo groot als Nederland. Het dankt zijn naam aan de ligging rond de evenaar of equator. De evenaar loopt net ten noorden van de hoofdstad Quito die op een hoogte van 2850 meter ligt en daarmee na La Paz in Bolivia de op een na hoogst gelegen hoofdstad ter wereld is. Ecuador is een prima land als eerste kennismaking met Zuid Amerika.

De hoofdstad van Ecuador, Quito, ligt in een langgerekt dal, omringd door hoge bergen. Gelegen aan de voet van de vulkaan Pichincha. De oude Spaans-koloniale stad is door de Unesco in 1978 tot cultureel erfgoed uitgeroepen.Tijdens een stadswandeling zie je o.a het Onafhankelijkheidsplein, de kathedraal, het Presidentieel Paleis, Compania de Jesus kerk en het klooster van San Francisco.

Een leuke excursie vanuit Quito is naar Otavala op ongeveer 2 uur rijden. Otavalo is beroemd om zijn indianenmarkt. Ambachtslieden uit het hele land komen hier hun waren aanbieden, o.a. poncho’s, truien, met de hand geweven kleden, sieraden en schilderijen. Iedere zaterdag wordt de grootste ‘toeristenmarkt’ van Ecuador gehouden.

Een hoogtepunt van de reis vond ik het bezoek aan het Amazonegebied. Vanaf Quito airport 45 minuten vliegen naar Coca. Verder per gemotoriseerde kano (duur ca. 2 ½ uur) over de Napo-rivier. Na een half uur door de jungle gelopen te hebben, kom je aan bij het meer van Pilchicocha, waar weer kano’s klaar liggen om ons naar de Sacha Lodge te brengen. Dit is een eerste klasse jungleaccommodatie wat betreft locatie en service. De kamers zijn eenvoudig, maar voorzien van electriciteit en badkamer met douche/wc. Onder begeleiding van 2 gidsen (een naturalist en een native guide) maken we wandeltochten en kanotrips door de jungle.

Aanrader: breng een bezoek aan het Guayasamin museum in Quito. In de kapel brandt de eeuwige vlam die staat voor vrede en mensenrechten (Unesco). Guayasamin schilderde zeer expressionistisch de onderdrukking van de indianen in Zuid Amerika.


Quito op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »