Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

StedentripsRondreizen

Spring in Central Park, New York

New York: Spring in Central Park, New York - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij (Klooster Reizen) prijzen ons gelukkig met een echte Nederlandse Newyorkerin, Dominique van Weezel, die de komende periode met enige regelmaat voor ons over haar favouriete woonplaats gaat bloggen.

Een beetje 'onze vrouw in New York', met informatie over speciale restaurants, tips, ervaringen en leuke weetjes vanuit deze metropool.

Spring in Central Park, New York

Na bijna vier maanden in mijn dikke parka jas geleefd te , was het vandaag officiële Springday in New York. Op dit moment zit ik in mijn korte spijkerbroek op een bankje in Central Park van het zonnetje te genieten. Ik was helaas niet de enige die dat vond. Een groot deel van de New Yorkers had hetzelfde idee en lag vervolgens massaal op het grote grasveld 'Sheep Meadow'. Zoals we in Nederland zouden zeggen: 'hutje mutje naast elkaar’. Net zoals een super mooie stranddag in Scheveningen. Ik wist niet wat ik zag en de eerste minuten dacht ik: 'wie weet is er een festival dat staat te beginnen of komt er iemand op treden’. Niets was minder waar, iedereen was gewoon gekomen om in dit fantastische park van het zonnetje te genieten.

In november 2013 was ik samen met mijn vriend Ralf op vakantie naar New York. Bij een van de laatste dagen zaten we aan de waterkant in Brooklyn en hadden we uitzicht op de Skyline van Manhattan. Ik zei tegen Ralf: 'wat is het hier magisch, ik zou er wel willen wonen'. Niet wetende dat ik uiteindelijk een officiële New Yorker zou worden. Halverwege maart 2014 kreeg Ralf een baan aangeboden in New York vanuit zijn eigen werkgever in Nederland. Hier hoefde we allebei niet lang over na te denken en leek het ons een heel groot avontuur om een aantal jaar in deze fantastische stad te mogen wonen. Er stond nog een klein dingetje in de weg en dat was dat we moesten trouwen, zodat ik ook een verblijfsvergunning zou krijgen. Dat was natuurlijk geen probleem en deden we heel graag! In 2 maanden hebben we onze huidige banen opgezegd, alles ingepakt, getrouwd en met drie koffers naar New York verhuist.

Net zoals elke New Yorker is Central Park een van mijn favoriete plekken in New York en ben ik altijd 'happy' als ik door het park wandel, hardloop of van het zonnetje geniet. Ik heb het grote geluk om een straat vanaf Central Park te wonen en daardoor zo vaak als mogelijk lekker naar Central Park te kunnen. Al is het maar om van het waanzinnige mooie uitzicht te genieten van de skyline, de prachtige gebouwen rondom het park en de opdoemende Empire state building. Het park is ongeveer 4 kilometer lang en loopt van 59Th Street tot 110Th Street en heeft een oppervlakte van ongeveer 341 hectare.

Tijdens het hardlopen vanochtend kwamen Ralf en ik een beheerder van de Central Park Conservacy tegen. Hij vertelde ons de volgende dingen die ik zelf ook nog niet wist; Het park is een stedelijk monument en wordt beheerd door deze particuliere non-profit organisatie. Het zorgt voor verbeteringen, restauraties en toezicht op het park. Dat New Yorkers trots zijn op hun park blijkt wel dat de Central Park Conservancy 75 % van het 57 miljoen dollar tellende budget, dat nodig is om het park te behouden, afkomstig is vanuit giften van inwoners.

In sommige delen van het park, vooral het hogere gedeelte rondom Harlem lijkt het net of je midden in de natuur loopt en niet in miljoenen tellende inwoners stad. Je ziet prachtige bomen, verschillende vogels, beekjes, watervallen en oude historische bruggen. Als je vanaf 59 Th Street/Columbus Circle het park in gaat zie je Central Park zoals het bekend is vanuit verschillende Amerikaanse series; de bekende rotsstenen die beklommen worden door toeristen, de fietstaxi’s waarbij ze je voor 4 dollar per minuut in de eerste versnelling Central Park doorfietsen en tenslotte de befaamde maar ook een klein beetje gehate paardenkoetsen. De laatste twee raad ik daarom ook echt af! Er is zoveel te zien in Central en zoveel mooie routes te lopen en te ontdekken dat het zonde van je geld is om voor een kapitaal in zo vies karretje te gaan zitten en je soort van rond te laten rijden! ;)

Ik heb veel favoriete plekken in Central Park maar dit zijn mijn 2 favoriete plekken;

-Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir: Het reservoir werd in 1994 vernoemd naar Jackie Kennedy Onassis, als dank voor haar grote inzet voor de stad. Daarnaast ging zij er zelf ook altijd graag hardlopen heb ik van horen zeggen. De fans van Sex and the City kennen dit als het meer waar Charlotte altijd ging hardlopen. Voor mij is dit ook een New York momentje als ik langs dit reservoir hardloop; ik geniet dan van het prachtige uitzicht op Upper West Side en de Skyline vanaf het water. Als ik daar om heen ren vind ik het nog steeds erg bijzonder dat ik in deze stad mag wonen.

- Tavern on the Green: Het restaurant Tavern on the Green bevindt zich op de hoogte van 68 Th Street en het grote grasveld Sheep Meadow. Het heeft een super mooi terras alleen betaal je aardig wat dollars om daar een hapje te eten of een drankje te doen. Maar het restaurant heeft een Green to Go, waarbij het terras zich bevind aan de linkerzijde van het restaurant. Je kunt daar een heerlijke Ice Latte en een bagel met zalm to go scoren om vervolgens heerlijk in het zonnetje te genieten van klassieke muziek en op zondag live muziek. Het is een van de weinig terrassen in New York en niet echt in gebruik genomen door de toeristen die doorgaans op het grote terras gaan zitten. Voor mij dus ideaal!

En ik zou nog wel even kunnen doorschrijven over al het moois wat Central Park te bieden heeft, aanschouwen is het allermooiste en daarom is Central Park een echt must see als je op vakantie bent in New York.

Veel liefs, Dominique


New York op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »