Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië

Maleisië: Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV

Na bijna een jaar onderweg te zijn geweest, en ons het Beste Reisbureau van de provincie Groningen mogen noemen, was het dan eindelijk zover. De winnaarsreis met alle provinciale winnaars en wel naar Maleisië.

Dag 1)
Na een comfortabele vlucht in Economy Comfort worden we op de luchthaven van Kuala Lumpur opgewacht en welkom geheten door onze reisleider Floris van FOX Verre Reizen. In de bus vertelt hij al het een en ander over Maleisië en wat ons te wachten staat. We krijgen de opdracht om vooral te ‘absorberen’ en ook zo af en toe eens achterom te kijken in plaats van alleen maar voor je te kijken. Deze woorden werden voor ons een rode draad tijdens onze reis. Iets wat ik tot op de dag van vandaag meegeef aan mijn klanten.

Na ingecheckt te hebben in ons hotel (het Dorsett Hotel) gaan we te voet naar Jalan Alor, de streetfood straat van Kuala Lumpur, waar we op comfortabele plastic rode tafels en stoelen onder romantisch tl-licht genieten van het eten en het rumoer om ons heen. Er verschijnen diverse Aziatische gerechten op tafel. Een goede ambiance voor onze kennismaking met Kuala Lumpur.

Na het diner bekijken we de eerste highlight van 'Kuala Lumpur by night’ het uitzicht vanaf de skybridge van de Petronas Twin towers. Het is een fantastisch gezicht. Nu voel je echt dat je in Kuala Lumpur bent.

Kuala Lumpur, een drukke stad met allerlei verschillende wijken waar diverse culturen bij elkaar komen, maar ook een stad waar je leuke dingen in de omgeving kunt doen en elke keer verrast kan worden. Het biedt namelijk zoveel meer dan alleen skyscrapers, het is een stad waar je je het ene moment in een hypermoderne omgeving bevindt en het volgende in een chaotisch Chinatown.

Dag 2)
De volgende ochtend beginnen we de dag al vroeg op kleurige oranje fietsen van Mikebikes. De ontwikkeling in Kuala Lumpur staat niet stil, de verstedelijking verandert in rap tempo. Gelukkig is er nog altijd een verborgen authentiek Kuala Lumpur, waar een smeltkroes van bezienswaardigheden, lokale markten, geuren en niet in de laatste plaats de vriendelijkheid van de lokale bevolking te vinden is. Een fantastische excursie om de mooie plekjes van Kuala Lumpur te ontdekken. We fietsen door het authentieke ‘Kampong Bahru’, snuiven cultuur bij Chinese en Hindoe tempels, bezoeken een lokale markt, ontdekken de vriendelijkheid wanneer we dwars door Chinatown rijden en maken natuurlijk een fotostop bij de Petronas Twin Towers.

Ennn door, we hebben namelijk een strakke planning, omdat we zoveel mogelijk willen ‘absorberen’ in 6 dagen! Dus op naar de Batu Caves net buiten de stad. Bij de grotten is het eerste wat je direct zal opvallen het reusachtige standbeeld met een hoogte van 42 meter. Dit gouden beeld is een standbeeld van Lord Murugan. Lord Murugan is een god die komt uit India en deze staat voor de overwinning. De prachtig gekleurde trappen leiden ons naar de heiligdommen in een mooie grot waar het zonlicht over ons heen valt.
Deze naam heeft de grot gekregen doordat er meerdere Hindoetempels binnen zijn te vinden. De binnenkant van de grot ziet er erg fraai uit. Dat komt voornamelijk door de wanden van de grotten en het zonlicht dat aan de bovenkant bij de grotten naar binnen schijnt. Binnen in de grotten zijn tempels gebouwd ter ere aan Lord Murugan. Dezelfde 272 treden gaan we weer naar beneden om aan de voet van de Batu Caves een heerlijk hapje te kunnen eten onder wederom sfeervol tl-licht, tussen de locals.

In de avond hebben we tijd om Kuala Lumpur lekker door te wandelen en hier en daar wat te eten en te drinken. De Vertigo Bar biedt ons niet alleen een ruime keuze aan cocktails, maar ook een fantastisch uitzicht over de stad. Deze rooftopbar is een aanrader bij zonsondergang!

Dag 3)
Op naar de jungle!
We rijden een mooie route (ongeveer 4 uur) met de bus om na een paar uur de weg te vervolgen per longtailboot. Een ronkende motor en de prachtige vergezichten zorgen voor een moment van bezinning bij velen van ons. We absorberen en kijken achterom. We verruilen de metropool voor het oudste oerwoud ter wereld.

Taman Negara is het oudste (130 miljoen jaar oud) regenwoud ter wereld, nog ouder dan de Amazone in Latijns-Amerika. Onderzoek toonde aan dat het regenwoud nooit te maken heeft gehad met de gevolgen van de ijstijd. Het gebied is in 1938 tot nationaal park verklaard, en is sindsdien het grootste nationale park van Maleisië. Het is een primair regenwoud, wat betekent dat er nog niet (nauwelijks) is gekapt, en dat het regenwoud nog in oorspronkelijke staat verkeert.

Er is dichtbij de hoofdingang een ruime keuze aan accommodatie, variërend van mooie resorts tot simpele lodges. Er is van alles te doen in het park; je kunt er wandelen, vissen, met een boot de riviertjes verkennen, nachtwandelingen doen, over de canopy walk lopen en meerdaagse trekkings ondernemen. Helaas was tijdens ons bezoek de Canopy Walk gesloten voor onderhoud.

Wij verkennen de jungle per boot, wandelend en ’s avonds tijdens een ‘nightwalk’ met zaklamp. En om hier optimaal te kunnen absorberen, doen we alle zaklampen ook even uit… Alleen jijzelf, de sterren en een kakafonie aan oerwoud geluiden. Voor de een genieten, voor de ander zeer spannend, maar een bijzondere ervaring is het zeker.

Wij overnachten in het Mutiara Taman Negara Resort. Dit resort ligt als enige resort binnen het natuurpark om je jungle ervaring helemaal af te maken. Je verblijft in een mooie bungalow die verspreid liggen over het terrein. De bungalows zijn van alle gemakken voorzien maar wel basic ingericht. De airco werkt, maar na een hele dag in de jungle te zijn geweest duurt het wel even voordat de ruimte gekoeld is. Maar ook dat hoort bij de jungle.

Dag 4)
We vervolgen onze weg over het Maleisisch schiereiland naar de koele heuvels. De jungle laten we achter ons en we rijden naar de Cameron Highlands, bekend van de glooiende groene heuvels; hellingen vol theeplantages. Door de hoge ligging is het er koeler (zo’n 20/ 25 C) dan de rest in Maleisië. De hoogland vlakte is vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ontdekte de locatie tijdens een expeditie in 1885. Vanaf dat moment groeide Cameron Highlands uit tot een populaire bestemming onder de Britse kolonisten. Door het perfecte klimaat kon men er goed thee verbouwen, en de Cameron Highlands groeide al gauw uit tot het theegebied van Maleisië.

Natuurlijk bezoeken we de plantage en theefabriek, en genieten we zoals de Engelsen dit hebben voorgedaan van een hightea in stijl bij een Brits landhuis. Nog steeds wordt het gebied gekenmerkt door uitgestrekte theeplantages. De lokale bevolking komt er graag om de hitte te ontvluchten en om mooie wandelingen te maken. Naast de theeplantages heb je er ook nog een Butterfly farm, aardbeien plantages, rozentuinen, een Chinese tempel, een cactusvallei en groentetuinen. In de omgeving van de Cameron Highlands heb je nog een flink aantal Orang Asli nederzettingen, die je kunt bezoeken. Hier kun je de oorspronkelijke bewoners van Maleisië zien in hun authentieke leefgemeenschap.

Ons hotel, het Strawberry Park in Britse stijl, biedt naast ruime kamers voor de overnachting ook 3 restaurants waar wij in één van die 3 genieten van een steamboat diner (Maleise fondue). Echt een aanrader!

Dag 5)
Na de Cameron Highlands gaan we naar ons laatste reisdoel Penang! Penang, ook wel de parel van de Oriënt genaamd is al jaren één van de meest toeristische bestemmingen van Maleisië. Voor Maleisische begrippen is het eiland toeristisch, maar vergeleken met Europese eilanden valt het reuze mee. In tegenstelling tot alle andere eilanden van Maleisië is Penang via twee enorme bruggen met de huurauto te bereiken.

Onze laatste nacht verblijven we dus op Penang in Georgetown, Bayview Hotel Georgetown om precies te zijn. Het is hier altijd warm, daarom is er ook geregeld een bui te verwachten, maar vooral is het hier een smeltkroes van culturen, gemoedelijk en relaxed. Het is na Kuala Lumpur de meest bruisende stad van het land.

Georgetown heeft er inmiddels een nieuw cultureel hoogtepunt bij, dat je zeker niet mag overslaan bij een bezoek aan de stad. Denk aan diverse artistieke uitspattingen in de vorm van straatkunst en kunstinstallaties, die een inkijk geven in het kleurrijke karakter van de stad. Penang Street Art is al jaren hot en heeft bijgedragen aan het bruisende en levendige imago van de historische stad. Hoe leuk is het om op elke straathoek een prachtige muurschildering te zien. Soms is het een heuse puzzeltocht om de mooiste te vinden, het speuren is bijna een attractie op zich.

Verspreidt door de stad vind je diverse populaire eettentjes, luxe restaurants, foodcourts en barretjes. Hoewel Georgetown niet een enorm bruisend avondleven kent, heb je er wel een flink aantal plekken waar je een biertje kunt drinken (zelfs een paar disco's).

Dag 6)
Voor ons het einde van de reis. We verlaten Penang en rijden terug naar Kuala Lumpur wat ongeveer zo’n 5 a 6 uur rijden is. We vliegen met de KLM in de avond weer terug waar we de volgende ochtend aankomen op Schiphol.

Voor mij is Maleisië een bestemming die je niet mag overslaan in Azië. Door zelf een auto te huren bepaal je je eigen tempo en de wegen zijn ontzettend goed. Wat mistte in mijn trip waren de stranden van Langkawi of één van de andere bounty eilanden in het meest noordelijk gelegen eilandengroep aan de westzijde van Maleisië. Hier sluit je je reis pas echt goed af!


Maleisië op de kaart


Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV
Winnaarsreis Reisbureau van het Jaar verkiezing 2019 Maleisië - Klooster Reizen Reisburo BV

Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »