Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

RondreizenVerre reizenVliegvakanties

Zuid-Afrika, de wereld in één land

Zuid-Afrika: Zuid-Afrika, de wereld in één land - Klooster Reizen Reisburo BV

Zuid-Afrika wordt vanwege de diversiteit ook wel de wereld in één land genoemd. De diversiteit heb ik met eigen ogen kunnen zien en wat is het prachtig. Witte stranden, ruige kusten, een heerlijke keuken, bergen in verschillende kleurtinten, talloze nationale parken, een enorme variëteit aan dieren en een uiterst vriendelijke en gastvrije bevolking.

Zuid-Afrika, de wereld in één land

Zuid-Afrika ligt in het uiterste zuiden van het continent Afrika en heeft een oppervlakte van 1.219.912 km². De uitgestrekte kustlijn van ongeveer 2800 kilometer aan de Indische en Atlantische Oceaan beschikt over prachtige witte zandstranden die uitermate geschikt zijn voor een verlenging na uw rondreis of een strandvakantie.

We beginnen onze reis in het bruisende Kaapstad. Hier bekijken we een aantal mooie galerijen, luchten we heerlijk ons hart in het V&A Waterfront met meer dan 450 winkels en 80 restaurants én genieten we van een geweldig uitzicht vanaf de Tafelberg op een hoogte van 1086 meter!

Tip: The Old Biscuit Mill in Woodstock. Elke zaterdagochtend (van 09.00 tot 14.00) is hier een gezellige markt met een enorme variatie in stalletjes met eten en drinken. Geniet van het eten, de bijzondere mensen en vooral van de relaxte sfeer.

De tweede dag reizen we af naar de Oostkaap. We nemen een binnenlandse vlucht van Kaapstad naar havenstad Port Elizabeth. Port Elizabeth ligt aan de zuidkust van het land aan de Algoabaai op de scheiding van de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan. Port Elizabeth heeft de bijnaam 'the windy city' (Afrikaans: die winderige stad).

We verblijven in beach lodges aan de Wildkust in de plaatsen Chintsa en Morgan Bay. De Wildkust is een kuststrook van ongeveer 250 kilometer, die vanaf het zuiden vanaf Oost-Londen tot het zuiden van KwaZoeloe-Natal loopt. De stranden zijn hier prachtig wit, langgerekt en lopen langzaam af in zee.

Wilt u op safari? U kunt geweldige game drives maken in het Kariega Game Reserve, waar u tevens de Big Five kunt spotten! In een geweldige jeep rijdt u over hobbelige zandweggetjes door de prachtige natuur. Wij staan oog in oog met een groep olifanten. Het is een overweldigend gevoel om de dieren van zo dichtbij te kunnen observeren!

Wanneer u in Zuid-Afrika bent, is het is een aanrader om contact te zoeken met de lokale bevolking. Wij brengen een bezoek aan het weeshuis van Mamma Tofu. Mamma Tofu is een 93-jarige Xhosavrouw die de tradities van haar volk doorgeeft en aan bezoekers vertelt over deze tradities. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen met verschillende dansen en liederen en worden uitgenodigd om te blijven eten.

Houdt u van actieve reizen? Ook hier is de Wildkust uitermate geschikt voor. Wij doen leuke activiteiten als mountainbiken, quad biken, kanoën en paardrijden.

We eindigen onze reis weer in Kaapstad. De befaamde wijnlanden mag u hier zeker niet missen! Op slechts een klein uurtje rijden van Kaapstad zijn er meer dan 120 boerderijen te vinden. De wijnlanden beschikken over prachtige estates waar u de heerlijkste wijnen kunt proeven. Naast het wijnproeven kan ik u aanraden om te picknicken in de bossen van Vergelegen Estate of een Segway tour te maken door de wijnlanden van Spier.

Zuid-Afrika wordt vanwege de diversiteit ook wel de wereld in één land genoemd. De diversiteit heb ik met eigen ogen kunnen zien en wat is het prachtig. Witte stranden, ruige kusten, een heerlijke keuken, bergen in verschillende kleurtinten, talloze nationale parken, een enorme variëteit aan dieren en een uiterst vriendelijke en gastvrije bevolking.

Zuid-Afrika heeft mijn hart gestolen! Binnenkort ook die van u?


Zuid-Afrika op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »