Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Verre reizenVliegvakantiesRondreizen

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika: Zuid-Afrika - Klooster Reizen Reisburo BV

Zuid-Afrika, ongeveer 33 keer zo groot als Nederland verdeeld in totaal 9 provincies. De afwisseling van het landschap is enorm en kan werkelijk per uur verschillen. Van dit mooie grote land heb ik een klein stukje mogen ontdekken van de provincies Gauteng en Mpumalanga. Ik kan u alvast verklappen, het land heeft mijn hartje gestolen. Ik ga zeker nog een keer terug.

Onze reis begint met een fietstocht door Soweto, ’s werelds meest bekende township. Tijdens onze fietstocht maken we kennis met de lokale specialiteiten, bezoeken het Hector Pieterson Memorial en fietsen door Vilakazi Street langs de huizen van de 2 Nobelprijswinnaars : Nelson Mandela en Aartsbisschop Tutu. Na een heerlijke lunch maken we een stadstour door Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika, ook wel Jacaranda City genoemd. In het voorjaar staan er namelijk meer dan 80.000 jacaranda’s volop in bloei. Eén van de beroemdste bezienswaardigheden is wel het Voortrekkersmonument. Dit monument leert ons over de Grote Trek van de boeren naar het Noorden en over de oorlogen met de Zulu’s. Van bovenop het monument zie je de prachtige skyline van Pretoria.

De volgende dag verlaten we de provincie Gauteng en rijden we richting het oosten naar de provincie Mpumalanga. In Hoedspruit brengen we een bezoek aan het Endangered Species Centra. Dit centrum is actief betrokken bij het behoud van bedreigde diersoorten zoals de cheeta.

We overnachten in Ohrigstad in de Hannah Lodge. Terwijl we naar onze lodge rijden, worden we begroet door vele impala’s en wilde zwijnen. Deze logde heeft een fantastische ligging en biedt vanaf het restaurant een spectaculair uitzicht over de vallei.

We vervolgen onze route via de indrukwekkende Panaorama Route. De Blyde River Canyon is de leidraad van deze route. Deze schitterende canyon is de 3e grootste canyon van de wereld. Een prachtig uitzicht op de canyon heb je vanaf het Three Rondavel Viewpoint. Bij Bourke’s Luck Potholes vloeit het riviertje de Treur samen met de Blyde Rivier. Het kolkende water heeft uithollingen in de rotsen geslepen: de potholes. Het meest bezochte uitzichtpunt is waarschijnlijk wel God’s Window. Vanaf een hoogte van 1700 m heb je hier (normaal gesproken) een prachtig uitzicht over het uitgestrekte Laagveld. Helaas was het bij ons erg mistig en hebben we hier niet van kunnen genieten.

Ook het Kruger Nationaal Park, het bekendste en belangrijkste park van Zuid-Afrika, mocht natuurlijk niet ontbreken op deze reis. Het park is 380 km lang en 60 km breed. Je kunt natuurlijk per jeep door het park op zoek naar de ‘Big Five’, maar wij zijn er met de bus door gereden en hebben veel wild gespot. Prachtig! Van de ene in de andere verbazing.

En dan op naar ons laatste overnachtingadres, voor mij toch wel het hoogtepunt van de reis. De Bongani Mountain Logde, gelegen in het Mthethomusha Game Reserve, grenzend aan het Krugerpark. Na 45 minuten rijden in een jeep komen we aan bij onze luxe lodge met prachtige uitzichten rondom, zo overweldigend. We maken ons op voor een middag Game Drive per jeep en wat zijn we weer verwend met het vele wild om ons heen. En alsof het nog niet genoeg was worden we ook nog getrakteerd op een diner midden in de natuur. Na een korte nacht worden we om 05.15 uur gewekt voor een ochtend Game Drive. Onze laatste avontuur. Genieten van de zonsopkomst, een kudde olifanten en geweldige uitzichten.

Ik kan niet anders dan zeggen dat ik het een geweldige ervaring vond en dat Zuid-Afrika een “baie, baie, baie” mooi land is.


Zuid-Afrika op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »