Curaçao met de nieuwe A350 van Corendon

  • Curaçao
  • Zonvakantie

Op uitnodiging van Corendon vloog Hendriëtte (Haren) samen met een groep reisadviseurs naar Curaçao. Lees hieronder haar belevingen:

Op 4 november 2023 verzamelen we om 10.30 uur op Schiphol om vervolgens onze bagage af te geven. Het is redelijk druk bij de securitycontrole, maar we hebben een tijdsslot gereserveerd waardoor we de lange rij kunnen overslaan. Om 14.00 uur vertrekken we met de gloednieuwe Airbus A350-900 van Corendon. We hebben lekker eten onderweg en ook de stoelen en beenruimte bevallen goed.

Om 19.30 uur lokale tijd landen we op Hato Airport. Nadat we onze bagage hebben opgehaald rijden we door naar onze accommodatie: Livingstone Jan Thiel Resort. Dit resort is ruim opgezet en biedt naast hotelkamers ook 2-kamerappartementen en 3-kamervilla’s. Nadat we zijn ingecheckt lopen we naar het strand van Jan Thiel en drinken we samen een lekker drankje. Op zaterdag is het hier Happy Hour en gezellig druk.

De volgende ochtend rijden we met een toeristische route naar Willemstad. De gids vertelt van alles over wat we tegenkomen onderweg. Bij het Wilhelminaplein stappen we uit en lopen we naar de pontjesbrug en de handelskade. Heel leuk om de gekleurde huizen daar nu in het echt te kunnen zien. Na de lunch rijden we met de bus naar Otrabanda en bezoeken we het Kura boutique hotel. Een erg leuk kleinschalig adults only hotel. In de straat zijn leuke restaurants en in het weekend hebben ze ‘s avonds live muziek op het plein. Aangezien het zondag is is het redelijk rustig in Willemstad en zijn de meeste winkels gesloten. Vervolgens gaan we voor een rondleiding naar het Mangrove Beach Resort en daarna door het nieuwe (nog in aanbouw) hotel The Rif at Mangrove Beach, welke half december opent.

De volgende dag beginnen we met een bezoek aan het Kunuku Aqua Resort. Dit is een erg mooi groot all-inclusive familie resort met verschillende zwembaden en glijbanen. Daarna rijden we door naar Hofi Mango. Het park (van Jandino) heeft verschillende mooie plekken waaronder het giftige bos, het mango bos en de trap naar de hemel. Bovenop hebben we een mooi uitzicht op de Christoffelberg. Voor de lunch stoppen we bij Jaanchie's. Een authentiek restaurant welke al meer dan 85 jaar een begrip is op Curaçao. In de middag bezoeken we de stranden Playa Grandi, Grote Knip, Kleine Knip en Cas Abao.

Dinsdagochtend vertrekken we al vroeg voor een bezoek aan het nieuwe Courtyard by Marriott hotel, welke begin volgend jaar open zal gaan. Daarna hebben we een lekkere batido gehaald (mango, met melk en ijs) en gaan we door naar Kas di Laman. Hele leuke kleinschalige appartementen met een mooie ligging in Otrabanda. Vanaf daar wandelen we de Kaya Kaya tour door Otrabanda, langs alle mooie muurschilderingen. De lunch is bij Plasa Bieu; een overdekte markt met meerdere restaurants waar je heerlijke lokale gerechten kunt eten. We hebben beef, kip en vis met elkaar gedeeld, dat smaakte erg goed.

’s Middags bezoeken we het Acoya Curaçao Resort, Villas & Spa. Ideaal voor grotere gezinnen omdat ze ook 4-kamer bungalows aanbieden. Daarna hebben we nog een paar uur de tijd om van de zon en het zwembad van Livingstone te genieten. Na een voorspoedige terugreis landen we rond half 12 de volgende dag weer op Schiphol. Curaçao is echt een geweldige afwisselende bestemming voor jong en oud!

Hier wil ik ook naar toe! Pijltje

Maak een afspraak