Curaçao & Bonaire in 1 trip!

  • Curaçao & Bonaire
  • Zonvakantie

In maart 2023 is Mirjam (Stadskanaal) op studiereis geweest naar de eilanden Curaçao en Bonaire. Een korte trip, maar ze heeft veel beleefd. Lees er hier meer over: 

We verbleven 2 nachten in het Morena Resort. Dit is een heerlijk resort wat ook echt de rust uitstraalt. De bungalows zijn ruim en netjes ingericht en hebben allen een mooi terras. Het personeel is vriendelijk en ze doen er alles aan om het de gasten naar hun zin te maken.

Dit is trouwens overal zo op het eiland! De mensen zijn ontzettend gastvrij. 

De eerste avond werd er via het Curaçao Tourist Board ons een dine-around aangeboden in het Pietermaai District. Erg leuk om op deze manier kennis te maken met de verschillende restaurantjes. Er hangt een leuke, gezellige sfeer in de wijk. 

De volgende dag stond in het teken van een tour door bruisend Willemstad en het bezoek van een aantal accommodaties.

Onder leiding van een lokale gids hebben we een culturele stadswandeling gemaakt.  
Vanaf de pontjesbrug heb je zicht op de Handelskade. De grachtenpanden die hier staan zijn typische Nederlandse pakhuizen maar dan met de vrolijke kleuren van de Caribische eilanden.  

We lopen de brug over richting de populaire wijk Punda. Hier kun jevertoeven op één van de leuke terrasjes of slenteren door de gekleurde straatjes.  
Vervolgens zijn we doorgegaan naar Mambo Beach. Dit is zeker ‘the place to be”! Je vindt hier een prachtig strand met talloze restaurantjes, bars en clubs.  

De accommodaties die we hier hebben bekeken zijn Lions Dive & Beach Resort en het sfeervolle Kontiki Beach Resort. Beide top accommodaties 

Ook een bezoek aan Jan Thiel Baai mag niet ontbreken. Wat kleiner dan Mambo Beach, maar zeker een leuke plek om hier je vakantie door te brengen. Ook hier vind je de gezellige beach clubs en strandbarretjes.  

Accommodatie tip: Verblijf in het Chogogo Dive & Beach Resort of in de wat luxere bungalows & villa’s van Papagay Beach Resort.

Hier wil ik ook naar toe! Pijltje

Maak een afspraak

De volgende ochtend was het vroeg opstaan voor de transfer naar de luchthaven. We kregen van het Morena Resort een goed gevulde ontbijt box mee. We vlogen met Divi Divi Air naar Bonaire, een korte vlucht van ca. 20 minuten. Een geweldige ervaring.  

We verbleven 2 nachten in het mooie Chogogo Beach Resort. Prachtig resort met mooi stukje strand en een lazy river. Neem wel je waterschoenen mee want om de zee in komen loop je over kiezels/stenen!  

Bonaire staat bekend om de prachtige onderwater wereld. Een Sail & Snorkeltour mag niet ontbreken! Met een catamaran zijn we richting klein Bonarie gevaren om vervolgens daar te gaan snorkelen. Prachtig koraal en gekleurde vissen en zwemmen tussen de schildpadden. Ook een geliefde plek om te gaan snorkelen is 1000 steps. Het water is hier kraakhelder!  

Let op: Om het water rond Bonaire te mogen betreden heb je een Stinapa pas nodig. Dit geldt niet alleen voor de duikers, snorkelaas en andere waterspotters, maar ook voor diegene die gaat zwemmen. Dit komt omdat het hele gebied tot het beschermde Bonaire National Park behoort.  

De Stinapa pas koop je per persoon en is een kalenderjaar geldig. Je kunt deze pas vooraf online aanschaffen of kopen bij één van de vele duikscholen/hotels. 

Ook op Bonaire hebben we met een lokale gids het eiland rond gereden. Onderweg hebben we een heerlijke lunch gehad in de oudste nederzetting van het eiland, het dorpje Rincon

We zochten hier het Chichi tan museum. Dit is een erg klein, maar interessant huisje. De vrouwen die het museum leiden vertellen vol enthousiasme over alles wat er te zien is en over het oorspronkelijk ingericht huisje!

Kortom, heerlijke eilanden. Regel wel je huurauto vooraf want er is genoeg te zien!