IJsland doet je verbazen!

  • IJsland
  • Rondreis

In 2016 heeft Anja (Delfzijl) het geweldige IJsland mogen ontdekken. Lees hier haar belevenissen:
 
Op onze eerste studiereisdag om 11.30 uur mochten we ons verzamelen op Schiphol bij de Icelandairbalie. Na een leuke kennismaking met de groep vertrekken richting Reykjavik. Aangekomen worden we gelijk hartelijk verwelkomd door onze reisleidster Hlif. Zij blijft gedurende de reis bij ons.

We vervolgen onze weg naar direct een hoogtepunt: de Blue Lagoon, sinds 2012 uitgeroepen tot een wereldonder! Te midden van zwarte lavavelden liggen we lekker te dobberen in warm blauw water van 38 graden. Na 2 uur te hebben gezwommen vervolgen we onze weg per bus naar de hoofdstad. We verblijven hier in het onlangs geopende hotel KEA Skuggi. We sluiten de avond af met een heerlijk diner bij Sjávargrillid. IJsland heeft ons nu al te pakken!

Na een goed ontbijt in ons hotel starten we met de Golden Circle tour: op weg naar het Thingvellir park. Historisch gezien een belangrijk park, met prachtige kleurrijke natuur en watervallen. We vervolgen onze weg naar de bekendste waterval van IJsland: Gullfoss. Een overweldigend waterspektakel wat je zeker niet mag missen! Hierna staat een bezoek aan Geysir op het programma. De geiser Strokkur spuit om de paar minuten water recht omhoog de lucht in tot een hoogte van wel 20 meter!  Echt fantastisch om te zien. Na een korte stop op het zwarte lava strand in Vik, sluiten we de Golden Circle tour af met een heerlijk diner in hotel Klaustur. 
Als klap op de vuurpijl werd de avond afgesloten met de grootste verrassing: het Noorderlicht!

Na een regenachtige dag gisteren worden we op onze derde dag verblijd met een blauwe lucht en een zonnetje! Via een prachtige route met onder andere uitzicht op de grootste gletsjer van Europa rijden we naar Skaftafell NP! Onderweg weet Hliv ons te informeren over het ontstaan en de werking van deze gletsjer. De wandelschoenen worden aangetrokken en op naar het nationaal park waar we in ongeveer 2 uur een route wandelen richting Svartifoss, een prachtige waterval tussen de bergen! Aan de andere kant van de berg hebben we uitzicht op de mooie gletsjer Vatnajokull

Hier wil ik ook naar toe! Pijltje

Maak een afspraak

Na de lunch rijden we naar Jokulsarlon gletsjermeer, waar onze monden open vallen van verbazing! Al vanaf de weg zie je de ijsschotsen kleuren in het water! We rennen bijna als kleine kinderen uit de bus en genieten van dit natuurfenomeen! Met een boottocht varen we over het meer langs de ijsschotsen! De foto's zeggen meer dan genoeg. 

Op de vierde dag zijn we vertrokken uit Kirkjubæjarklaustur in zuidelijke richting naar Dyrhólaey. Hier vind je een prachtige klif van 100 meter hoog, waar in de zomermaanden de papegaaiduikers broeden. Ook is het zwarte zandstrand een trekpleister waar geweldige golven zijn, maar zeker geen zwemwater. 
De volgende stop was Skógar. Hier hebben we het volks en streekmuseum bezocht, waar de culturele erfenis bewaard is gebleven. 
Net buiten Skógar hebben we de fantastische 60 meter hoge en 25 meter brede waterval Skógafoss bezocht. Erg indrukwekkend. 
Ook hebben we een stop bij de Eyjafjallajökull visitor center gemaakt. Hier hebben we een film gezien van de uitbarsting die het vliegverkeer in 2010 plat legde. Zeker een aanrader.

Voordat we onze weg vervolgen naar Reykjavik maken we eerst nog een stop bij Seljalandsfoss. Deze waterval is de enige waar je achterlangs kunt lopen. Wederom prachtig en toch weer anders dan de anderen! 
Onze laatste avond brengen we door in Reykjavik waar we de gezelligheid van de stad nog even opzoeken. Er zijn diverse bars en kroegjes, genoeg te beleven.
 
Ijsland, in 1 woord niet uit te drukken, een overweldigend land met prachtige diverse natuurgebieden welke u met uw eigen ogen gezien moet hebben!