Leonie ontdekt El Gouna, Egypte!

  • Egypte
  • Zonvakantie

Leonie (Winschoten) heeft op 25 tot 28 november 2023 meegedaan aan het spectaculaire 360 event van FTI. Tijdens deze gave studiereis is het gebied van El Gouna van 360 graden rond ontdekt!

Op 25 november in de ochtend vlogen we vanaf Düsseldorf met Condor naar Hurghada toe. We konden onze auto parkeren naast de airport en hebben we voor de vlucht nog kunnen genieten van de fijne Sky lounge op het vliegveld. Zeker een aanrader!

Eenmaal geland in Hurghada kwamen we in ongeveer 35 minuten met de bus aan bij de poort van El Gouna. El Gouna is een afgesloten regio aan de Rode Zee in Egypte. Ontwikkeld door de architect Samih Sawiris en het bedrijf Orascom is het een super fijne plek om te verblijven in de streek. Het bestaat nu 30 jaar en je ziet ook er ook nog echt aan af.

Zodra je binnen rijd is het direct al een leuk beeld en zie je waarom ze het het ‘Venetië van Egypte’ noemen. Er zijn enorm veel leuke lagunes in en daarom heet het dan ook ‘El Gouna’, wat ‘de lagune’ betekend in het Arabisch. Toevallig! ;)

We hebben overnacht in Club Paradisio voor de 3 nachten en hebben vanuit hier alle uithoeken en veel hotels van het gebied bezocht. Zo vond ik zelf Cook’s Club heel erg leuk, en daarbij ook Casa Cook. Super sfeervolle hotels, heel gezellig en heel modern.

Ik vond het een prachtig gebied en zeker geschikt voor een fijne strandvakantie! Zijn er nog vragen? Bel gerust en ik vertel u er graag meer over!

Hier wil ik ook naar toe! Pijltje

Maak een afspraak

Ook het Steigenberger Golf Resort en het Sheraton Miramar Resort zijn prachtig aangelegde resorts.
Wat ik zelf heel gezellig vond was de Abu Tig Marina, in het noorden van de streek. Hier zitten hele gezellige barretjes en hangt echt een leuke sfeer.

Downtown El Gouna is ook gezellig, maar iets rustiger. Er waren leuke zaakjes waar je overdag en ‘s avonds leuke even kan rondkijken. Je wordt hier ook nergens lastiggevallen als vrouw. Omdat het gebied helemaal afgesloten is, komt er niemand binnen die niet gewenst is. Dat geeft een ontzettend veilig gevoel!

Hoe kom je in het Downtown of Marina gebied vanaf je resort? Met een tuktuk natuurlijk! Overal in El Gouna rijden de tuktuks die je van punt A naar punt B sturen. Voor 1 euro enkele reis heb je niet alleen vervoer, maar ook nog een hele leuke sightseeing trip erbij.

Wat is er nog meer te doen? Dit stukje van de Rode Zee is perfect voor windsurfen en kitesurfen. Deze kleurige kites zie je dan ook overal in de blauwe lucht. Je kan hier natuurlijk ook duiken en je kunt snorkelen. Voor het snorkelen kan dit niet direct aan het strand, maar moet je wel met een bootje het water op.