Magisch Fins Lapland

  • Lapland
  • Sneeuwvakantie

Mariël (Winschoten) heeft in maart 2023 het magische Lapland mogen ontdekken. Lees hier haar belevenis en tips: 

We kennen het allemaal: Zo'n reis die echt van je bucketlist af wilt strepen. Fins Lapland was dat zeker voor mij. Ik zag mezelf al door de sneeuw glijden tijdens een huskysafari of stoer op een sneeuwscooter door een winters landschap en niet te vergeten het spotten van het Noorderlicht! In maart 2023 kon ik dit van mijn bucketlist afstrepen. 

We vlogen rechtstreeks van Amsterdam naar Kittilä in 3 uur. Eenmaal buiten de luchthaven waan je je gelijk in een besneeuws sprookjesgebied! 

Levi was onze plek van bestemming: De meest populaire stad van Fins Lapland om te skiën, snowboarden of langlaufen. Naast het skiën in Levi, vind je er ook diverse knusse restaurantjes, discotheken en gezellige barretjes. 

Maar wij gingen voor de diverse andere winterse activiteiten. Zoals een huskysafari, de rendierboerderij met sledetocht, een sneeuwscootersafari en een sneeuwschoenwandeling. We zijn ook naar Snow Village (het ijshotel) geweest, wat een hele gave belevenis was. Het hele hotel is geheel van ijs. 

Als kers op de taart zagen we ook nog waar we echt voor kwamen: Het Noorderlicht!

TIP: Als je op zoek bent naar echte rust, is het belangrijk om je reis zorgvuldig te plannen, vooral tijdens vakantieperiodes. Hoewel Lapland prachtig is en velen aantrekt, betekent dit ook dat bepaalde activiteiten met andere reizigers worden gedeeld. Schitterende foto's kunnen de indruk wekken dat je helemaal alleen bent, maar sommige gebieden kunnen ook erg toeristisch zijn.

Lapland is misschien niet zo 'afgelegen' als je zou denken, maar dat doet niets af aan het avontuur dat je kan beleven.
Ik vond het een  “once in a lifetime experience

Hier wil ik ook naar toe! Pijltje

Maak een afspraak