Op rondreis door Marokko

  • Marokko
  • Rondreis

Paula (Roden) is door de ANWB uitgenodigt om in december 2023 af te reizen naar Marokko! Lees hier haar avonturen: 

Samen met 11 andere reisagenten vlogen wij met Transavia naar het zonnige Casablanca. Om 13:00 uur kwamen wij aan op de luchthaven en werden wij ontvangen door de lokale reisleider van de ANWB. Wij zijn met een comfortabele bus richting het hotel in Casablanca gereden, waar we 1 nacht verbleven.

De volgende dag was onze eerste stop de Hassan II moskee. Een groot plein met een prachtige moskee! Tijdens speciale gelegenheden zoals de ramadan komen er rond de 200.000 mensen samen om te bidden. Na deze stop reden we verder naar Rabat, een mooie stad aan zee.

De huidige koning van Marokko woont hier en Rabat is voor de tweede keer als hoofdstad uitgeroepen. We hebben hier een mooie wandeling gemaakt door de kashba van deze stad, waarna we doorging naar Fez.

De derde dag van deze reis stond volledig in het teken van Fez. Deze stad behoort tot 1 van de 4 koningssteden. We hebben hier het koninklijk paleis bezocht, en een bezoek gebracht aan een pottenbakkerij. Aan het einde van de middag bezochten we de kleurrijke Medina van Fez, welke behoort tot UNESCO werelderfgoed.
De medinea bestaat uit enorm veel smalle straatjes waar echt alles verkocht wordt. Hier hebben we ook een leerlooierij bezocht, waar we mochten kijken op het dakterras waar de huiden liggen te drogen. Wij kregen een munttakje mee voor onder onze neus want er hangt een bijzondere geur. ;) Het was een erg indrukwekkende dag!

De volgende dag was onze eerste stop Volubius. Een opgraving van een Romeinse nederzetting ten noorden van Meknes. Ook deze staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, enorm indrukwekkend! De stad Meknes hoort ook tot 1 van de koningssteden en hebben wij het Moulay Ismail Mausoleum bezocht. Een tip! 

Hier wil ik ook naar toe! Pijltje

Maak een afspraak

Van Meknes reden we door naar Merzouga, een prachtige route door cederbossen en berberplaatsen. Onderweg stopten we in Ifane wat ook wel Klein-Zwitserland wordt genoemd! De geweldige route werd vervolgt door het Midden-Atlasgebergte, Hoge-Atlasgebergte en de Ziz kloof
Aangekomen bij de rand van de woestijn, bij Erfoud, zijn wij over gestapt in Land Rovers. Via zandwegen door de woestijn werden wij naar ons hotel gereden aan de rand van de Sahara. Echt spectaculair! 

Donderdag ochtend zijn wij dan ook heel vroeg opgestaan om de zonsopkomst over de zandduinen te bekijken. Het was prachtig.

Na het ontbijt reden wij met de Landrovers weer terug over de zandwegen naar de bus. De route ging verder via Tineghir richting de indrukwekkende Todrakloof en aan het einde van de middag kwamen wij aan in ons hotel midden in het Atlas gebergte. Hier gingen wij Quarzazata ontdekken, ook wel het Hollywood van Marokko genoemd! Daarna waanden wij ons in de film Gladiator en Game of Thrones in de stad Aït Benhaddou

Onze laatste etappe bracht ons naar 1 van de laatste koningssteden: Marrakesh. Hoogtepunt: het bekende plein Djemaa El Fna!

Wat een aanrader is Marokko, met ontzettend veel te zien!