'The City that Never Sleeps'

  • New York
  • Stedentrip

Een mix aan hotelbezoeken, diverse viewpoints, een fietstocht door Central Park, de musical Alladin en een waanzinnige helikoptervlucht over de stad maakten van deze 6-daage studiereis met TUI een fantastische ervaring! Mariël (Winschoten) vertelt er meer over:

De hotels:

Wij verbleven in de nieuwste aanwinst van RIU; Het RIU Manhattan at Times Square, een pareltje midden in Manhattan, een paar stappen verwijderd van het drukke Times Square. Modern ingericht en een prima ontbijt. Die week bezoeken we nog een aantal hotels in Manhattan en ééntje in de wijk Hoboken: dit is het hotel W Hoboken en deze ligt aan de overkant van de Hudson rivier in de gezellige stad New Jersey. Prima als je de drukte van Manhattan wilt ontwijken.. Als je hier loopt voel je ook een oase van rust. De drukte kan je zelf opzoeken want binnen no time sta je door middel van een paar haltes met de metro op Times Square.

Uitzicht over “the Big Apple”:

New York en wolkenkrabbers dat kun je met recht in één woord noemen. Een aantal van deze wolkenkrabbers zijn omgetoverd tot observatiedekken voor de prachtige uitzichten over de stad.

Wij bezochten als eerste The Edge in de avond, dit is een glazen observatiedek in de vorm van een driehoek wat uitsteekt buiten het gebouw. Vanaf deze toren kan men zelfs een sky climb doen.

Als tweede bezochten we in de ochtend Summit One in het Vanderbilt gebouw en bestaat uit 6 gedeeltes, geheel van glas wat een waanzinnig uitzicht geeft over de stad. Als laatste bezochten we Top of the Rocks in de namiddag.

Deze laatste ligt op Rockefeller Center, wel bekend van de ijsbaan, de grote kerstboom op het plein en de film Home Alone.

Tijdens de waanzinnig spectaculaire helicoptervlucht over de stad hadden we toch weer een ander beeld van de skyline van New York en vlogen we vlak langs het Vrijheidsbeeld en de vele wolkenkrabbers. Ook dit leverde weer prachtige plaatjes op

Hier wil ik ook naar toe! Pijltje

Maak een afspraak

Met een gids maakten we nog een hele leuke fietstocht door Central Park. Op diverse plekken maakten we een stop en vertelde hij iets over dat gedeelte van de stad. Super leuk en goed te doen voor jong en oud.

Tijdens de Hop On Hop Off tour gingen we nog langs het 9/11 Memorial bij het World Trade Center. Heel indrukwekkend om te zien hoe dit opgebouwd is na de aanslagen van 21 jaar geleden. Ook de bekende Brooklyn Bridge mocht niet ontbreken tijdens deze tour. Op Broadway bezochten we de musical Aladin in het prachtige theater “New Amsterdam”.

Op onze laatste avond deden we nog een diner cruise over de Hudson Rivier. Onder het genot van een hapje en een drankje konden we vanaf het water de prachtige skyline én het vrijheidsbeeld van heel dichtbij aanschouwen.

Uiteraard was er hier en daar nog tijd om even lekker te shoppen want ook daar leent New York zich heel goed voor.

Ik kijk terug op een geweldige reis :)