Wilkommen in Gerlos!

  • Gerlos
  • Wintersport

Gerlos is de favoriete wintersportbestemming van Joey (Hoogezand)! Lees nu waarom dat zo is: 

Brede en avontuurlijke pistes, vrijwel altijd voldoende sneeuw, gezellige apres-ski... kortom, Wilkommen in Gerlos! 

Vanuit Utrecht vertrekken we aan het einde van de dag per luxe ‘TopClass’ bus naar Oostenrijk. Tijdens de rit in deze comfortabele bus worden we flink in de watten gelegd door de reisleider / 2e chauffeur van TUI. Na circa 10 uur rijden komen wij aan in Gerlos waar ons een heerlijk ontbijt te wachten staat in Hotel Gerloserhof. Logeren in dit hotel is bij uitstek geschikt voor wie na het skiën ook van een feestje houdt. De geweldige pistes zijn dichtbij en een ultra modern dalstation zorgt voor een ontspannen begin van de dag. 
 
Na het ophalen van ons huurmateriaal gaan we omhoog om de eerste afdalingen te maken. Ik kan niet anders bekennen dan dat het Zillertal Arena een mooi skigebied is. Met ruim 143 kilometer aan pistes is voor jong en oud altijd een geschikte afdaling te vinden. Het Zillertal Arena bestaat uit Gerlos, Koningsleiten, Zell im Zillertal en Hoch-Krimml. Een groot voordeel van dit skigebied: alles is met elkaar verboden, dus een skibus is overbodig. Hoe tof! 

We sluiten de dag af met een gezellige borrel in de ‘Chin-Chin’. Dit is een klein stukje Nederland in Oostenrijk. In deze apres-ski bar wordt voornamelijk Nederlandstalige muziek gedraaid waarbij het befaamde ‘krokodillen spel’ niet mag ontbreken. 

Hier wil ik ook naar toe! Pijltje

Maak een afspraak

De volgende ochtend staan we weer fris & fruitig op de goed geprepareerde pistes, voor wederom een dag knallen op de lange latten! Om een goede indruk te krijgen doen we een ski-tocht door het hele gebied. Persoonlijk hou ik van brede en lange pistes / afdalingen en deze vind je met name in Zell im Zillertal en Koningsleiten. Deze twee gebieden behoren dan ook tot mijn favoriet. 
 
Aan het einde van de dag maken we de dal afdaling en voldaan genieten we van een heerlijk diner in Hotel Gerloserhof. Waarbij een muzikaal optreden van eigenaar Alfred niet mag ontbreken. 
 
De laatste dag van deze korte studiereis starten we in Koningsleiten met een heerlijke kop warme choco en lunchen we op een terras, heerlijk in de zon met uitzicht over het uitgestrekte skigebied. 
 
Aan het einde van de dag keren we per touringcar weer terug naar Nederland en ik kan niet anders zeggen dan dat dit gebied me heeft verrast. In alle opzichten is het een prachtig gebied! Als het gaat om uitdaging zijn er verschillende ‘Fun & Action parcs’, maar ook goede & betaalbare restaurants op de pistes. Tevens is er een leuke wandelroute vanuit Gerlos richting Krimml. Maar wat tijdens een wintersportvakantie niet mag ontbreken is de apres-ski! Gerlos heeft een bruisende apres-ski, zowel in het dal als op de piste zijn er verschillende bars te vinden waar het tot in de late uurtjes feest is. 
 
Kortom, ik kom zeker terug in Gerlos! 

2020