Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Type de code

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen: Maresa van Dijken

Verre reizenStedentrips

New York

New York: New York - Klooster Reizen Reisburo BV

08/11/2016 - Geschreven door reisadviseur Maresa van Dijken

New York, wat een geweldige stad! Mijn advies? Boek vandaag nog en ga het zelf ervaren!

’s Ochtends brengen wij een bezoek aan de Top of the Rock, vanwaar je een geweldig mooi uitzicht hebt over de stad. Dit is dé plek om prachtige overzichtsfoto’s van Central Park en de stad te maken. Omdat we nu vlakbij het Museum of Modern Art zijn, brengen we ook hier een bezoek aan. Opvallend is dat ondanks de vele mensen, we ook hier weer direct door kunnen lopen. Er is zoveel te zien, we komen ogen en oren tekort. Een raspberry smoothie hier, een verse donut daar… de uren vliegen om. De avond gebruiken we voor het Empire State Building (deze is tot 01.30 geopend!). Erg leuk de stad zowel bij dag als bij nacht te zien. De eerste dag merken we het al flink aan onze voeten en door de vele indrukken slapen we die nacht als rozen. "Wat een topdag, en deze citytrip is nog maar net begonnen!"

Na een klein ontbijt nemen we om 07u30 de metro naar Times Square. Het is nog verbazingwekkend rustig. Net als op televisie springen de verschillende billboards je in het oog. De één nog groter dan de ander. De bekende rode trappen worden gepoetst en liggen er een uur later weer blinkend bij. Perfect gestylde mannen nemen plaats voor de camera en de omstanders worden door verschillende medewerkers veilig op afstand gehouden. Natuurlijk, er wordt een reclamespot geschoten! Wij vervolgen onze weg naar de Hudson River waar we aan boord gaan van een van de schepen van de Circle Line Cruises. Wij kiezen voor de 3-uur durende tocht en gaan zo heel Manhattan rond. We varen langs het Vrijheidsbeeld (welke ineens in het niets valt bij alle wolkenkrabbers) , schieten een prachtig plaatje van de Brooklyn Bridge en zien het Yankee Stadium in Harlem. Eenmaal aan het vasteland genieten we van een fijne maaltijd in een van de sport bars, waarna we koers zetten richting het 9/11 Memorial. Indrukwekkend en onvoorstelbaar wat hier gebeurd is. Het hoogtepunt van de middag komt ons tegemoet: de helikoptervlucht. Gedurende 15 minuten the Big Apple ervaren als een vogel, hoe gaaf zal dat zijn? De mannen hebben het beleefd en vonden het geweldig!

Het wordt denk ik duidelijk dat ik eigenlijk wel een boek over New York kan schrijven. De stad bruist, leeft, er is altijd iets te doen. De opeenvolgende dagen hebben we: mogen genieten van bekende musea als het MET en het American Museum of Natural History, prachtige black gospel mogen horen op straat, hoe Nederlands we zijn een 2-uur durende fietstocht gemaakt door Central Park (o.l.v. een Nederlandstalige gids), de drukte in de avond mogen ervaren op Times Square, met vrienden mogen genieten van heerlijk eten tijdens een culinair festival... En zo kan ik nog even doorgaan.

Iedereen zal zo zijn eigen voorkeur hebben voor een bestemming, maar New York heeft mijn hart gestolen!

2 tips voor nu, de rest volgt aan de balie:

- Reizen met de subway is efficiënt en niet duur. Een weekkaart heb je voor USD 30.

- Maak mooie foto’s vanaf de Top of the Rock. Het Empire State Building is bij het uitzichtpunt omheind met rasters waardoor foto’s maken enigszins wordt bemoeilijkt.


New York op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Haren - Klooster Reizen Reisburo BV

Haren

Nieuws

Wat mag je mee in de handbagage?

Wat mag je mee in de handbagage?...  Verder lezen »