Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

Excursies en uitstapjesNatuur

Andalusië

Spanje: Andalusië - Klooster Reizen Reisburo BV

Zon, bergen, uitgestrekte vlaktes, monumentale steden en pittoreske bergdorpjes, geflankeerd door de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan en met een prachtige afwisselende natuur. Andalusië is misschien wel de mooiste streek van Spanje en heeft ontzettend veel te bieden.

Zon, bergen, uitgestrekte vlaktes, monumentale steden en pittoreske bergdorpjes, geflankeerd door de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan en met een prachtige afwisselende natuur. Andalusië is misschien wel de mooiste streek van Spanje en heeft ontzettend veel te bieden!

Na aankomst op de luchthaven Malaga worden wij ontvangen door de reisleider Maurits van Lith. Maurits komt uit Nederland en woont al jaren in de Spaanse stad Sevilla. Hij spreekt vloeiend Spaans en Engels, de kennis over Spanje die hij met ons deelt is groot. De rondreizen die De Jong Intra aanbiedt door Andalusië zijn overigens altijd met een Nederlandssprekende reisleider.

Na een kort bezoek aan de schitterende stad Malaga rijden wij door naar Granada. Granada is de hoofdstad van de provincie Granada waar wij deze reis beginnen. Het ligt op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Vanuit deze stad heb je hier dan ook een schitterend uitzicht over. Het oude centrum met veel winkels, mooie pleinen en gezellige zijstraatjes heeft veel te bieden. In de stad bevindt zich een van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol met overblijfselen van zowel de Moorse als Katholieke cultuur. Wij hebben het Alhambra bezocht en ik kan u vertellen dat dit een zeer indrukwekkend monument is.
Deze eerste mooie reisdag zit er alweer op, waarbij we afsluiten met een typisch Spaanse Flamingo Show!

De volgende dag rijden we vanuit Granada door naar de plaats Guadix, bekend om zijn grotwoningen. Het bevindt zich tussen twee landschappen: de vruchtbare grond van de Sierra Nevada en het dorre landschap van Almeria. Guadix bestaat uit een kleiachtige ondergrond, ideaal om een grotwoning te bouwen die zo typerend is voor deze streek. Met haar 2000 grotwoningen telt Guadix zelfs de grootste grottenwijk van Europa! Kenmerkend zijn de witte gevels. Vele inwoners stellen hun woning beschikbaar als een soort museum. Voor een kleine bijdrage kunt u de woningen bekijken en u zult merken dat ze qua temperatuur erg aangenaam zijn ondanks dat er nergens airco aanwezig is.

De volgende dag na het ontbijt vertrekken wij naar Cordoba, de hoofdstad van de provincie Cordoba en de warmste stad van Europa. Uit de glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, waardoor de gehele stad sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het beroemdste voorbeeld van zo'n overgebleven monument is de Mezquita. Als bezoeker betaalt u een gift van € 8,- per persoon. Wanneer u de Joodse wijk en het Mezquita wilt bezoeken onder begeleiding van een gids dan is de prijs per persoon € 15,-. Deze tour duurt ongeveer 1,5 uur.

We verlaten Cordoba en bezoeken Sevilla op de laatste dag van deze korte maar ontzettend mooie reis door Andalusië! Sevilla is de stad van de Flamingo! De Santa Cruz wijk met een wirwar van smalle straatjes en pleintjes, de kathedraal met de Giralda-toren en het mooie Alcazar, het oude koninklijke paleis van Europa met prachtige tuinen. 's Ochtends brengen wij een bezoek aan het beroemde Plaza Espana, één van de meest herkenbare pleinen in Sevilla. Midden op het plein staat een fontein en het middenplein wordt door talloze bruggetjes verbonden met de zijkant.
Om een goede indruk te krijgen van Sevilla is het zeker een aanrader om met een paardenkoets de stad te verkennen. Een koetsrit duurt ongeveer 1 uur.

Na de lunch rijden we door naar Jerez de la Frontera, een plaats bekend om zijn paarden en sherry. We brengen een bezoek aan één van de bodega’s, waar we een mooie rondleiding krijgen en natuurlijk de sherry’s mogen proeven!

Het is mogelijk om deze rondreis te verlengen aan de Costa del Sol, in een van de vele hotels of appartementen die wij aanbieden. Hier kunt u bijkomen van alle geweldige indrukken die u tijdens deze rondreis heeft opgedaan.

Tips & wetenswaardigheden:

•Wist u dat er in Andalusië 150 verschillende soorten olijven groeien?


•Wist u dat de plaats Jerez de la Frontera niet alleen bekend staat om zijn beroemde paardenrijschool maar dat de Formule 1 hier ook 2x per jaar een testtraining heeft?


•Wist u dat u Andalusië ook heel goed individueel kunt verkennen met een huurauto?


•Wanneer u verblijft aan de Costa del Sol is het zeker de moeite waard om een dagtrip te maken naar de stad Malaga.


Spanje op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »