Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

RondreizenNatuurVliegvakanties

Ierland

Ierland: Ierland - Klooster Reizen Reisburo BV

De eerste avond sluiten we af in een echte Ierse pub. Gitaar, viool, mondharmonica… het maakt werkelijk niet uit wat voor instrument het is. Een Ier speelt vanuit het hart en dat hoor je. Uit het niets is daar ineens een meisje van een jaar of tien die de Ierse volksdans opvoert. Tegelijkertijd gejuich aan de andere kant van de pub; een kameraad uit een vriendengroep wint klaarblijkelijk een kaartspel. Wat een sfeer!

Vroeg in de ochtend verzamelen we op Schiphol, om vervolgens in 1 uur en 45 minuten naar Cork te vliegen. Een kleine luchthaven, dus de bagage hebben we dan ook in een mum van tijd! Mairin Ahern, onze gids, staat ons op te wachten en zal ons de komende vijf dagen haar mooie Ierland laten zien. De route die we gaan rijden:

In de ochtend bezoeken we Blarney Castle. Dit 600 jaar oude kasteel is een van Ierlands grootste schatten met helemaal bovenin een steen aan een muur, ‘Stone of Eloquence’ of ‘Blarney Stone’. Wanneer je deze steen kust zou je volgens de legende welbespraakt worden. Dit kan ik uiteraard niet aan mij voorbij laten gaan. Na de steen gekust te hebben, gaan we per bus door naar dé whisky distilleerderij: Jameson. Na een rondleiding over het terrein mogen we zelf proeven. Mij iets te sterk, maar verdund met Gingerale smaakt het zeker naar meer!

In de avond genieten we van een heerlijk diner van uitstekende kwaliteit. Het schijnt dat Ierland bekend staat om haar goede keuken. Dit was voor mij onbekend maar ik krijg een grote glimlach op mijn gezicht bij het horen van deze informatie.

De eerste avond sluiten we af in een echte Ierse pub. Gitaar, viool, mondharmonica… het maakt werkelijk niet uit wat voor instrument het is. Een Ier speelt vanuit het hart en dat hoor je. Uit het niets is daar ineens een meisje van een jaar of 10 die de Ierse volksdans opvoert. Tegelijkertijd gejuich aan de andere kant van de pub; een kameraad uit een vriendengroep wint klaarblijkelijk een kaartspel. Wat een sfeer!

Vrijdag brengen we een bezoek aan Charles Fort, nabij het dorp Kinsale. Dit stervormige fort is gebouwd tussen 1670 en 1690 en heeft heel wat leed doorstaan. In 1922 is het grondig gerestaureerd en weer ‘tot leven’ gebracht. Na de stop bij het fort is het tijd om de bus in te gaan en te genieten van een geweldig mooie rit langs de kust richting Glengarriff. Het is ongelooflijk hoe uitgestrekt en groen het landschap is, met her en der kuddes schapen. Er staat een bezoek aan Garnish island op het programma. Na een korte tocht per boot (met heel veel regen) schijnt bij aankomst de zon. Garnish island staat bekend om haar prachtige, subtropische tuinen. Door het warme klimaat groeien hier bijzondere planten en bloemen.

Zaterdag staat grotendeels in teken van de Ring of Kerry. Wanneer je voor de eerste keer naar Ierland gaat, is de Ring of Kerry een hele mooie kennismaking. De kustrit, welke langs verschillende bijzondere plaatsen komt, is prachtig. Zeer afwisselend met ruige kustgedeeltes, mooie stranden, groene heuvels en valleien. De rit eindigen we vandaag in Killarney, waar we overnachten in een B&B. Uiteraard wordt de avond niet afgesloten voordat we kennis hebben gemaakt met de lokale Ierse pub. Wederom een fantastische avond met een geweldige band!

Zondagochtend rijden we door naar Kilkenny, waar we het Kilkenny Castle bezoeken. Dit kasteel is in de 12e eeuw door de Normandiërs gebouwd voor William Marshal. Vervolgens heeft de familie Butler er meer dan 600 jaar gewoond, totdat ze er afstand van deden voor een symbolisch bedrag van £ 50. Voor het kasteel ligt een enorm uitgestrekt park, waar je fijn kunt picknicken. We zien hier dan ook verschillende families en toeristen op een kleedje, wat een gezellige sfeer uitstraalt. Kilkenny heeft naast het kasteel leuke boetiekjes waar je fijn kunt shoppen of kunt genieten van bijvoorbeeld een overheerlijk stuk carrot cake.

Het is tijd Kilkenny achter ons te laten. In zo’n twee uur rijden we naar Dublin; de stad waar we deze reis afsluiten! Na het diner gaan we per taxi naar Temple Bar. Dit is een straat en buurt in het centrum van Dublin, welke bekendstaat om zijn culturele activiteiten en uitgaansleven. In tegenstelling tot het merendeel van Dublin, heeft het zijn middeleeuwse stratenpatroon behouden. Ook zijn de straatjes nog steeds met klinkers geplaveid. Dit geeft een ontzettend kneuterig sfeertje. Eenmaal in een Ierse pub aangekomen, is het moment daar: mijn ervaring met Guinness. Een bezoek aan Dublin kan natuurlijk niet afgesloten worden zonder deze biersoort gedronken te hebben. Verder dan ¼ pint kom ik echt niet, maar ik ben zeker een ervaring rijker!

Zelf woon ik in Groningen waar je stappen zo laat kunt maken als je wilt. In Dublin werkt het iets anders. Om 00.30 uur gaat de muziek uit, de lampen gaan aan, je drankje wordt overgegoten in een plastic beker en je wordt verzocht per direct het pand te verlaten. Er zijn overigens pubs die tot 02.00 uur open zijn, maar hierna is het afgelopen. Voor ons prima, want morgen zal onze wekker weer op tijd gaan.

Deze laatste ochtend gaan we onder begeleiding van een gids de stad verkennen per fiets. Het omschakelen naar het fietsen aan de linkerkant valt reuze mee en in drie uur tijd zien we vele bezienswaardigheden van de stad. Een absolute aanrader! We sluiten de tocht af met een fijne lunch en zetten dan koers richting de luchthaven, waar we afscheid nemen van onze buschauffeur Nick en onze gids Mairin.

Eenmaal op Schiphol aangekomen is het afscheid van de groep daar. Wanneer de taxi me thuis afzet en ik rond middernacht in mijn bed lig, denk ik alleen maar: Wat een fantastische trip, ik ga zeker nog eens terug!

Sláinte!**Iers voor ‘Op de gezondheid’/’Proost’


Ierland op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL - Klooster Reizen Reisburo BV

Gerda verwelkomt Vrienden van de HAL

Vorige week mocht Gerda ons bedrijf introduceren op de Facebookpagina Vrienden van de Holland America Line. Graag delen we dit bericht ook met onze klanten!...  Verder lezen »