Vragen? Bel ons! Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Bel mij terug

Bel mij terug Telefoonnummers - Klooster Reizen Reisburo BV

Mijn website:

Ga naar de homepage - Klooster Reizen Reisburo BV

Menu - Klooster Reizen Reisburo BV
Menu
Mijn reisoverzicht

Reisverhalen:

VliegvakantiesStrandvakanties

Turkije

Turkije: Turkije - Klooster Reizen Reisburo BV

Na een aantal hotelbezoeken mogen we de stad Side verkennen. Side wordt ook wel een openluchtmuseum genoemd. De prachtige overblijfselen uit de tijd dat de Romeinen er heersten ademen een historische sfeer uit.

Op deze reis maken we kennis met de plaatsen Side, Belek, Lara en Antalya en een aantal prachtige accommodaties die zich hier bevinden. De kust waar deze plaatsen zich bevinden wordt de Turkse Rivièra genoemd. Het landschap van de Turkse Rivièra tussen Antalya en Alanya is vrij vlak, met als achterland het Taurusgebergte.

Op een donkere dag reizen wij met een groep van 20 personen naar het zonnige Turkije. Aankomend op Airport Antalya worden wij al door vele vriendelijke gezichten welkom geheten. Nadat wij allemaal persoonlijk een roos aangereikt hebben gekregen, vertrekken wij richting ons eerste overnachtinghotel ‘Villa Side Residence’ in Side. Ik voel me meteen thuis.

Na een aantal hotelbezoeken mogen we de stad Side verkennen. Side wordt ook wel een openluchtmuseum genoemd. De prachtige overblijfselen uit de tijd dat de Romeinen er heersten ademen een historische sfeer uit. U zult het pronkstuk van Side, het theater, prachtig vinden. Hier vond ten tijde van het Romeinse Rijk gevechten tussen gladiatoren onderling en gevechten met dieren plaats. Tijdens het Byzantijnse rijk werd het theater gebruikt als een openluchtkerk.

Verder zult u er onder andere overblijfselen van de stadspoort, een agora en de Tempel van Apollo vinden. Side heeft gezellige smalle straatjes vol met Turkse winkeltjes, cafés en restaurants welke uitkijken op de zee en de haven. Wij hebben hier dan ook heerlijk van kunnen genieten.

Na ons geweldige verblijf in Villa Side Residence nemen wij afscheid van het personeel om vervolgens richting Lara en Belek te reizen. In de ochtend bezoeken we de markt en de grote Moskee in Manavgat. De markt is ontzettend gezellig en kan ik u zeker als tip meegeven. Elke maandag en donderdag is het mogelijk om deze markt te bezoeken. Hierna rijden we richting het groene Belek. Belek staat dankzij een groot aantal golfbanen ook wel bekend als een fantastische golfbestemming. Uit het raam kijkend trekken dan ook mooie groene vlaktes voorbij. In Belek zult u geen grote centra vinden, maar wel een aantal toeristenwinkeltjes. Belek heeft elke woensdag een markt.

Na een aantal hotels bezocht te hebben rijden we verder richting Lara. Aan weerszijden van de weg vindt u diverse toeristenwinkeltjes gecombineerd met hele luxe winkelcentra. Langs het strand ziet u hotels voorbij komen in diverse vormen en thema’s. U zult uw ogen uitkijken. Deze weg wordt ook wel de ‘Strip’ genoemd. Wij checken in bij ons overnachtinghotel in Lara en bereiden ons voor op de laatste dag van onze studiereis.

In de ochtend bezoeken wij nog een aantal hotels in Lara en vertrekken vervolgens naar de hoofdstad Antalya. Deze stad heeft maar liefst 1.100.000 inwoners. In ongeveer een half uur bereiken we deze prachtige stad. Aangekomen in Antalya worden we verrast met een boottocht langs de kust op een prachtig schip. Dit is zeker een aanrader voor iedereen die Antalya bezoekt. Als we terugkomen krijgen we de gelegenheid om de stad te verkennen. Antalya heeft ontzettend veel te bieden op winkelgebied. U kunt uw hart hier zeker ophalen als het op shoppen aankomt. Tevens zijn er ontzettend veel leuke cafés en restaurants waar u onder het genot van een drankje kunt genieten van de bezigheden op straat en de mensen om u heen.

Wij sluiten deze geweldige reis af onder het genot van een drankje en een portie bitterballen in het gezellige Nederlandse café genaamd Oz. Turkije heeft mij ontzettend verrast. De vriendelijkheid, de gastvrijheid, de prachtige omgeving en de gezellige historische plaatsen als Side en Antalya zal ik zeker gaan missen. Laat u ook verrassen door Turkije!


Turkije op de kaart


Bent u hier geweest?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf hieronder een review. Alvast bedankt!

Mijn website:

Uw ervaring:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens en het publiceren van mijn naam, bericht en toegevoegde afbeelding op deze website.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over deze bestemming.

Klooster Reizen Winschoten - Klooster Reizen Reisburo BV

Winschoten

Klooster Reizen Stadskanaal - Klooster Reizen Reisburo BV

Stadskanaal

Klooster Reizen Delfzijl - Klooster Reizen Reisburo BV

Delfzijl

Klooster Reizen Hoogezand - Klooster Reizen Reisburo BV

Hoogezand

Klooster Reizen Groningen - Klooster Reizen Reisburo BV

Groningen

Klooster Reizen Roden - Klooster Reizen Reisburo BV

Roden

Nieuws
Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs - Klooster Reizen Reisburo BV

Wij hebben werk voor ervaren reisadviseurs

Dit is wat wij in nieuwe collega’s zoeken:...  Verder lezen »